Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reason'Afdeling Q' og 'Nattevagten 2' skal udnytte ny studie-teknologi hos Nordisk Film - FlatpanelsDK

'Afdeling Q' og 'Nattevagten 2' skal udnytte ny studie-teknologi hos Nordisk Film

11 Oct 2022 | Per Fanefjord Laursen |

Nordisk Film har netop haft premiere på filmstudiets nye 360-graders LED-scene. Den nye teknologi betyder, at skuespillere, scenografi og rekvisitter kan optages i en virtuel, men meget levende realistisk ”dekoration”.

LED-scenen, der er etableret i Nordisk Films gamle scene 4, afløser for evigt de gamle greenscreen-teknologier. Nu kan instruktører og producenter via et klik ændre den virtuelle baggrund – dekoration – til en ørkenscene, en forblæst isflage, åbent tropisk hav eller København anno 1850.

Se flere eksempler i videoen nederst.


Shortcut LED-stage

Shortcut LED Stage hos Nordisk Film i Valby

Det er VFX- og postproduktionsselskabet Nordisk Film Shortcut, der er ejet af Nordisk Film, som står bag Shortcut LED Stage. I nærmeste fremtid skal scene 4 benyttes under optagelserne til den næste Afdeling Q-film, Den grænseløse, og til Ole Bornedals længe ventede Nattevagten – dæmoner går i arv. Også andre projekter viser interesse, men Nordisk Film Shortcut kan dog ikke på nuværende tidspunkt oplyse hvilke. - "Siden vi i foråret annoncerede byggeriet af Shortcut LED Stage, har vi oplevet stor interesse fra indholdsproducenter fra både Norden og Europa, der nu ser mod København," siger CEO i Nordisk Film Shortcut, Rikke Crosby. 

Shortcut LED-stage

Shortcut LED Stage kan skabe realistiske virtuelle baggrunde, hvilket kan spare tid og penge

Shortcut LED-stage

En af verdens mest avancerede LED-scener

Det nye studie har kun stået færdigt til fremvisning i to uger. Rikke Crosby oplyser til Flatpanels, som i dag besøgte Nordisk Film, at også Hollywoodselskaber, der aktuelt har en stærk dollar i ryggen, har besøgt Valby for at se produktionsmulighederne. Producenter kan hente besparelser på alle slags rejser, dekorationer – og opbevaring af dekorationer – og ikke mindst tidsforbrug. Måske særligt, når der er tale om længere tv-serier i mange afsnit med mange locations. Langt mindre transport er samtidig en klimagevinst.  - "Nu kan man optage skuespillere, scenografi og rekvisitter op mod realistiske virtuelle baggrunde – alt fra fremmede planeter og fantasy-verdener til optagelser under vandet, endeløse ørkener og pulserende storbyer fra den anden side af jorden – og man kan på én dag optage scener, der udspiller sig mange forskellige steder og i forskellige lande," siger Martin Madsen, Head of VFX and VP i Nordisk Film Shortcut, til Flatplanels, og uddyber:  - "Den avancerede LED-teknologi og fulde 360°-lyssætning betyder, at producenter kan få komplicerede scenarier fuldstændigt naturtro med perfekte refleksioner og naturalistisk lyssætning."

Shortcut LED-stage

Shortcut LED Stage set udefra

Shortcut LED Stage er på forkant af studieteknologien i Europa og er en af verdens mest avancerede LED-scener. Den er opbygget af LED-paneler, hvor de små lysdioder skaber lys og farver direkte – uden brug af LCD-panel. Nordisk Film Shortcut vil ikke oplyse prisen på det nye LED studie, men der er tale om et ”pænt tocifret millionbeløb”. 

Fakta om Shortcut LED Stage

  • Verdens første fulde 360° LED-scene.
  • 16 meter i diameter og højde på næsten seks meter. Vægge og loft er beklædt med LED-paneler, og der kan lægges helt eller delvist LED-gulv.
  • Skærmene lyser op til 6.000 nits, hvilket skaber et detaljeret lysspektrum.
  • Transportmidler på op til 15 meter kan være på Shortcut LED Stage.
  • 100 procent grøn energi: Nordisk Films ejer Egmont har investeret i et dansk solcelleanlæg, som fra 2023 bl.a. dækker det strømforbrug, der er i Shortcut LED Stage, hvilket er en fordel for produktioner, som går efter at minimere deres CO2-regnskab.
  • Konstrueret i samarbejde med Creative Technology, der er en del af NEP Live Events, som er en førende virksomhed inden for AV-teknologi. Creative Technology og NEP Group har bygget nogle af de største LED-scener verden over.
  • Flatpanels
    - Foto & video: Nordisk Film

    Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

    Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

    Flere nyheder

    PlayStation VR2 virker snart med PC'en inkl. Steams VR-spil

    04 Jun 2024 |

    Streaming-kalenderen: Nyt på Apple TV+ i maj

    04 Jun 2024 |

    Første test af live-tv over 5G i Danmark

    04 Jun 2024 |

    Massiv stigning af tv-pirater i Norden

    03 Jun 2024 |

    Acer afslører sine første 480Hz OLED-monitorer & Google TV-monitorer

    03 Jun 2024 |

    Netflix appen fjernes på 2014 Sony TV

    03 Jun 2024 |