Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonPS VR2 bliver ikke bagud-kompatibel med PS VR-spil - FlatpanelsDK

PS VR2 bliver ikke bagud-kompatibel med PS VR-spil

19 Sep 2022 | Rasmus Larsen |

Sony bekræfter, at købere af det kommende PlayStation VR2 headset ikke vil kunne spille eksisterende PS VR-spil. Visse spil kan opdateres så de virker, men koster det ekstra?

Selvom PlayStation 5 er bagudkompatibel med spil fra PlayStation 4 på grund af deres delte x86-processorarkitektur, så vil PS VR2 headsettet ikke være bagudkompatibelt med de omkring 500 spil, der er tilgængelige til PS VR i dag.

Bekræftelsen kom ikke under en stor anlagt præsentation af produktet, men blev i stedet sneget ud i en podcastepisode. Indtil da havde Sony afvist at kommentere sagen offentligt.

- "PS VR-spil er ikke kompatible med PS VR2, fordi PS VR2 er designet til virkelig at levere en næste generations VR-oplevelse," sagde Hideaki Nishino, Senior Vice President for Platform Experience. "PS VR har meget mere avancerede funktioner såsom helt ny haptisk feedback i controlleren, adaptive triggere, tracking indefra-ud, eye-tracking og 3D-lyd. Det betyder, at udvikling af spil til PS VR2 kræver en helt anden tilgang end den originale PS VR."

At et nyere headset ikke kan understøtte VR-spil fra PS4-generationen, der bør være perfekt kompatible med PS5, er et meget dårligt argument. I sidste ende handler det om prioriteringer og PlayStation har tilsyneladende besluttet ikke at investere tiden i at tilpasse softwaren i headset og controllere.


Dobbelt betaling?

Sony og spiludviklere arbejder angiveligt på PS VR2-udgaver af eksisterende PS VR-spil. Det står imidlertid ikke klart, hvorvidt disse opdateringer udsendes gratis eller om planen er at opkræve køberen endnu en gang – ligesom opfriskede PS4-spil. Læs også: Sony: Vi hæver prisen på PlayStation 5 Sony har sagt, at der er mere end 20 spil under udvikling til PS VR2 heriblandt Horizon Call of the Mountain. PS VR2 lanceres engang i 2023. Prisen kendes endnu ikke. - Kilde: PS podcast (29:00)

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Massiv stigning af tv-pirater i Norden

03 Jun 2024 |

Acer afslører sine første 480Hz OLED-monitorer & Google TV-monitorer

03 Jun 2024 |

Netflix appen fjernes på 2014 Sony TV

03 Jun 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Amazon i juni

02 Jun 2024 |

Test: Canvas

31 May 2024 |

Mere 4K-indhold efter Max-relanceringen

31 May 2024 |