Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsung tager sagen i egen hånd og starter 8K-streaming i egen app - FlatpanelsDK

Samsung tager sagen i egen hånd og starter 8K-streaming i egen app

07 Jul 2022 | Rasmus Larsen |

Knap fire år efter lanceringen af de første 8K TV kan Samsung endelig tilbyde premium-indhold i 8K-opløsning. Det er dog kun én serie og den er kun tilgængelig i Tyskland.

YouTube tilbyder brugerskabte 8K-videoer, men ingen af de førende streamingtjenester såsom Amazon, Disney+, HBO og Netflix har taget springet fra 4K til 8K. Det er en af årsagerne til, at salget af 8K TV har svigtet og gentagne gange er blevet nedjusteret.

Samsung tager nu sagen i egen for at demonstrere, at det kan lade sig gøre. I Tyskland har Samsung allieret sig med Sky om at streame trejde sæson af tv-serien Das Boot i 8K. Serien er produceret i 8K. Der er ingen forlydender om HDR.

- "Som en pioner inden for 8K-teknologi yder Samsung et vigtigt bidrag og gør det muligt for tv-seere at opnå billedkvalitet i høj opløsning," sagde Mike Henkelmann, Director Marketing Consumer Electronics hos Samsung (oversat).


Das Boot 8K Samsung

'Das Boot' i 8K er tilgængelig eksklusivt på Samsung 8K TV

I egen TV Plus app

I Tyskland gør Samsung Das Boot tilgængelig i 8K via egen app, den såkaldte TV Plus app. Det vil virke i 8K på TV-modeller fra 2020, 2021 og 2022. Selskabet lancerede sine første 8K TV i 2018, så to generationer af 8K TV er udeladt. Samsung anbefaler en internetforbindelse på minimum 40 Mbps, men de nærmere tekniske detaljer blev ikke offentliggjort. Det står dermed ikke klart, om der anvendes HEVC eller AV1 videokomprimering. Det faktum, at kun 2020+ modeller understøttes kan være en indikation af, at der er tale om AV1. Samarbejdet er et af de første skridt for 8K-indhold, men der vil sandsynligvis gå adskillige år endnu før 8K får sit gennembrud.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Massiv stigning af tv-pirater i Norden

03 Jun 2024 |

Acer afslører sine første 480Hz OLED-monitorer & Google TV-monitorer

03 Jun 2024 |

Netflix appen fjernes på 2014 Sony TV

03 Jun 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Amazon i juni

02 Jun 2024 |

Test: Canvas

31 May 2024 |

Mere 4K-indhold efter Max-relanceringen

31 May 2024 |