Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonFørste DisplayPort 2.0 enheder certificeret - FlatpanelsDK

Første DisplayPort 2.0 enheder certificeret

12 May 2022 | Rasmus Larsen |

AMD, MediaTek og Realtek er de første tre virksomheder, som har fået enheder eller løsninger certificeret til DisplayPort 2.0, der tilbyder langt højere båndbredde end HDMI 2.1.

Forbindelsesstandarden DisplayPort 2.0 blev præsenteret i juni 2019 med næsten 3 gange så høj båndbredde som DisplayPort 1.4 til ukomprimeret 8K 60Hz HDR, 4K 240Hz HDR, to 4K 120Hz HDR eller fire 4K 60Hz HDR signaler via et enkelt kabel. Der understøttes endda 16K60 vha. signalkomprimering, såkaldt Display Stream Compression (DSC).

DisplayPort 2.0 tilbyder således op til 80 Gbps båndbredde, hvilket er langt højere end 48 Gbps i HDMI 2.1.


DisplayPort 2.0

AMD, MediaTek og Realtek

Vi har de første DisplayPort 2.0 enheder til gode, men det ændrer sig inden længe idet tre producenter har bestået certificeringen og fået det officielle stempel. Der er konkret tale om AMD med Ryzen 6000-serien af processorer, MediaTek med en uspecificeret enhed samt Realtek med sine Tx- og Rx-løsninger til partnere. En systemchip fra MediaTek eller Realtek findes indbygget i mange skærme. - "Vi er glade for at fortsætte vores gode samarbejde med VESA om udvikling af DisplayPort 2.0 UHBR-økosystemet gennem brug af AMD Ryzen 6000 Series-processor som en certificeret referencekildeenhed," siger Syed Athar Hussain, VESAs næstformand i bestyrelsen og CVP hos AMD. Læs også: Ny DP80 & DP40 kabel-certificering til DisplayPort 2.0 De første skærme med DisplayPort 2.0 porte bør følge efter i nærmeste fremtiden idet certificeringsprocessen nu er i gang. - "Disse seneste udviklinger i DisplayPort UHBR-certificeringsprogrammet repræsenterer store skridt fremad i udrulningen af DisplayPort UHBR-økosystemet for nye video-, skærm- og kabelprodukter, der understøtter højere opløsninger og opdateringshastigheder," siger James Choate, compliance program manager hos VESA. "Certificering af UHBR-referenceenheder skal gennemgå strenge tests for at sikre, at de opfylder kravene i DisplayPort 2.0 CTS. Vi er glade for at kunne meddele, at et sæt referencehardware er blevet verificeret til at opfylde kravene i DisplayPort 2.0-specifikationen gennem vores certificeringsprogram. VESA har nu testinfrastrukturen på plads til at evaluere og certificere OEM-slutprodukter, og vi er klar til at arbejde med økosystemet for at bringe næste generations DisplayPort-chipsæt og IP på markedet."

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Netflix ophører med at virke på ældre Apple TV

04 Jun 2024 |

PlayStation VR2 virker snart med PC'en inkl. Steams VR-spil

04 Jun 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Apple TV+ i maj

04 Jun 2024 |

Første test af live-tv over 5G i Danmark

04 Jun 2024 |

Massiv stigning af tv-pirater i Norden

03 Jun 2024 |

Acer afslører sine første 480Hz OLED-monitorer & Google TV-monitorer

03 Jun 2024 |