Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonGoogle: Første TV med Android 12 dukker op 'senere på året' - FlatpanelsDK

Google: Første TV med Android 12 dukker op 'senere på året'

21 Mar 2022 | Rasmus Larsen |

Android 12 til TV-enheder er klar og finder vej til de første TV-skærme senere på året, oplyser Google. Det er med nye funktioner som match af billedfrekvens og 4K-brugerflade.

Android 12 til TV

Google frigav den færdige version af Android TV 12 til udviklere i slutningen af 2021 og i et nyt blogindlæg giver selskabet en opdatering på planerne for udrulning. - "Android 12 begynder at dukke op på TV'er senere på året, så nu er det tid til at begynde at evaluere din app for kompatibilitet," skriver Paul Lammertsma, Senior Developer Relations Engineer hos Google. Det er uklart, hvilke enheder Google refererer til. 2022 Android TV og Google TV fra Sony, Philips og TCL lanceres på enten Android 10 eller 11. Det bekræftes overfor Flatpanels. Rygtet vil vide, at Google arbejder på en ny Chromecast, men udtalelsen går specifikt på TV-skærme. Flatpanels har allerede beskrevet nyhederne i Android TV 12. Det dækker bl.a. over match af billedfrekvens (apps skal opdateres), en brugerflade i 4K-opløsning (opgradering fra 1080p) samt privatlivs- og sikkerhedsopdateringer.

Android TV 12

Den nye menu til match af billedfrekvens i Android TV 12

I blogindlægget uddyber Paul Lammertsma, hvordan match af billedfrekvens vil fungere, samtidig med, at det antydes, at Android 12 også understøtter HDMI VRR/QMS til skift af billedfrekvens uden mellemliggende sorte skærme. TV'et skal også understøtte dette. - "Skift til opdateringsfrekvens giver apps mulighed for at instruere TV-paneler om at skifte imellem forskellige frekvenser, såsom multipla af 24, 25 og 30 Hz. Hvis dit videoindhold f.eks. blev skabt i 24 fps, så kan din app sikre mere jævn afspilning og samtidig muliggøre flydende UI-animationer ved at skifte til 48Hz eller 120Hz på understøttede paneler," forklarer han. "Nogle paneler understøtter HDMI 2.1 VRR for gnidningsfrit skift af opdateringsfrekvens uden visuelle afbrydelser (såsom at vise en sort skærm i et par sekunder), og Android kan informere dig (app-udvikleren, red) om disse gennem getAlternativeRefreshRates()." Google tilføjer, at Android TV 12 desuden vil byde på en ny menu, der giver brugeren mulighed for at justere størrelsen af ​​tekst på skærmen.

Android TV 12

Den nye menu til tekst-justering i Android TV 12

- Kilde: Google

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

LGs 2024 OLED TV nu i handlen i Danmark

14 Jun 2024 |

Hisense tilslutter sig igen 8K-alliancen

14 Jun 2024 |

Der hamstres storskærme før en stor sportssommer

13 Jun 2024 |

Første 8K 3D-kamera til Apples Immersive Video-format afsløret

13 Jun 2024 |

Streamingtjenesten Max har nu tv-kanaler inkl. Kanal 5

12 Jun 2024 |

Ingen danske biografer kan vise 'Inderst inde 2' som Pixar ønsker

12 Jun 2024 |