Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNy Chromecast med Google TV og AV1 rygtes på vej – opdateret - FlatpanelsDK

Ny Chromecast med Google TV og AV1 rygtes på vej – opdateret

24 Jan 2022 | Rasmus Larsen |

En ny Chromecast-enhed med Google TV, der går under kodenavnet 'Boreal', lanceres senere på året med AV1-videodekodning. Det skriver 9to5Google.
Opdatering: Protocol byder ind og siger, at der er en low-end 'Chromecast HD med Google TV'. Den siges at være baseret på en Amlogic S805X2 CPU og Mali-G31 GPU med 1080p60 support, AV1-dekodning og 2GB RAM. Den vil sandsynligvis blive solgt til en pris, der er mindst 10 dollars billigere end den nuværende (50 dollars).

2022 Chromecast

9to5Google har fundet referencer til en enhed, der går under kodenavnet 'Boreal' i Googles software. De mener, at det er en ny Chromecast. Mediet har tidligere fundet reference til 'Sabrina', der blev til den nuværende Chromecast med Google TV. Mediet har sideløbende hørt, at Google planlægger lancering af en anden generations Google TV-enhed i år. Det står dog ikke klart, om det er en afløser eller en udvidelse af modelprogrammet. Chromecast med Google TV er endnu ikke officielt lanceret i Danmark og Norden. Enheden kan importeres og anvendes til bl.a. videostreaming fra DRTV, Disney+ og Netflix, men visse andre funktioner mangler.

Chromecast Google TV

Den nuværende Chromecast med Google TV fra 2020. Foto: Flatpanels

En nyhed, som med sikkerhed vil dukke op i en ny Google TV-enhed, er AV1-videodekodning. AV1 er det nye licensfri video-codec, som har Amazon Apple, Google, Microsoft, Netflix og andre i ryggen. Siden april 2021 har Google krævet, at alle nylancerede Google TV-enheder kan håndtere AV1. Yderligere detaljer kendes ikke på nuværende tidspunkt, men vi håber, at Google prioriterer mere potent hardware og udvidet lagerplads. Det var nogle af Flatpanels' primære kritikpunkter mht. hardware i vores test af 2020 Chromecast. - Kilde: 9to5Google, Protocol

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

LGs 2024 OLED TV nu i handlen i Danmark

14 Jun 2024 |

Hisense tilslutter sig igen 8K-alliancen

14 Jun 2024 |

Der hamstres storskærme før en stor sportssommer

13 Jun 2024 |

Første 8K 3D-kamera til Apples Immersive Video-format afsløret

13 Jun 2024 |

Streamingtjenesten Max har nu tv-kanaler inkl. Kanal 5

12 Jun 2024 |

Ingen danske biografer kan vise 'Inderst inde 2' som Pixar ønsker

12 Jun 2024 |