Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reason2022 bliver afgørende år for styresystemer i Smart TV, mener analytiker - FlatpanelsDK

2022 bliver afgørende år for styresystemer i Smart TV, mener analytiker

20 Jan 2022 | Rasmus Larsen |

Google og Roku vinder indpas på markedet for Smart TV styresystemer, ifølge analyseselskabet Dataxis, mens 'andre'-kategorien skrumper hastigt.

Balancen tipper

Analyseselskabet Dataxis forventer, at 2022 bliver et afgørende år på markedet for styresystemer i Smart TV. Der er stadig mange om buddet, men balancen kan snart tippe, hvilket kan føre til konsolidering i nær fremtid. - "Samsungs Tizen og LGs webOS har været de to mest anvendte Smart TV-platforme i flere år, men ifølge Dataxis' nye analyse har Roku OS og Googles Android TV oplevet størst vækst i 2020 og 2021, og tendensen forventes at fortsætte i 2022. Roku og Google, såvel som Amazon med deres Fire OS, startede allerede med at licensere deres TV-platforme til anden- og tredje-rangs fabrikanter for nogle år siden," sagde Guillaume Perrin, senioranalytiker hos Dataxis. I 2020 havde Android TV en markedsandel på 15,5% målt på bestand, ifølge analysen. Samsung Tizen sad på 34,4%, LG webOS på 15,9% og Roku på 5,8%. Andre TV-styresystemer (Panasonics My Home Screen, Hisenses Vidaa, Vizios SmartCast, Philips' Saphi osv.) havde en kombineret andel på 28,4%, men 'other'-kategorien skrumper hastigt år for år. Tallene for 2021 blev ikke fremlagt. Streamingbokse og 'sticks' (Roku, Fire TV, Apple TV mv.) indgår heller ikke i tallene.

Smart TV styresystemer

Amazon, Roku udenfor Nordamerika

Android TV bliver til Google TV og på CES 2022 annoncerede Google nye partnere i form af Hisense og Skyworth. TCL i Nordamerika begynder også at bruge Google TV i flere TV-modeller i år. Hvad angår Roku så påpeger Dataxis, at selskabet endnu ikke har formået at konsolidere sin position udenfor Nordamerika. Roku kommer sent til fadet og står overfor en stor udfordring i Europa og andre regioner alt imens deres største partner (TCL) er ved at diversificere. - "Selvom Roku allerede hævdede at have det bedst sælgende Smart TV styresystem i Nordamerika i 2019, takket været licensaftaler med f.eks. TCL og Hisense, så har de endnu ikke konsolideret deres position på det Smart TV-specifikke marked udenfor Nordamerika. Den længe ventede ekspansion i Europa blev endelig realitet sidste år med lanceringen af Roku-baserede TCL TV i Storbritannien. Andre europæiske lande og Latinamerika bør følge efter i 2022," sagde Guillaume Perrin. Amazons Fire TV står overfor samme udfordringer som Roku udenfor Nordamerika. Handelsgiganten forsøger at komme ind i Europa gennem aftaler med Grundig og JVC. LG og Samsung er også begyndt at licensere deres TV-styresystemer til andre mærker. Så hvornår begynder vi at se konsolidering på markedet for styresystemer i Smart TV? - "2022 bør også markere en stigende adoption af Google TV, som er efterfølgeren til Android TV, samt River OS, der er LGs alternativ til webOS. Markedskonsolidering kan tage et par år mere i det absolut overfyldte Smart TV OS marked," tilføjede Perrin.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Massiv stigning af tv-pirater i Norden

03 Jun 2024 |

Acer afslører sine første 480Hz OLED-monitorer & Google TV-monitorer

03 Jun 2024 |

Netflix appen fjernes på 2014 Sony TV

03 Jun 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Amazon i juni

02 Jun 2024 |

Test: Canvas

31 May 2024 |

Mere 4K-indhold efter Max-relanceringen

31 May 2024 |