Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reason'The Matrix Awakens' teknologi-demo viser potentialet i PS5 og Xbox Series X - FlatpanelsDK

'The Matrix Awakens' teknologi-demo viser potentialet i PS5 og Xbox Series X

13 Dec 2021 | Rasmus Larsen |

De første konsolspil til PlayStation 5 og Xbox Series X har været begrænset af bagud-kompatibilitet. Ny demo i Unreal Engine 5 forsøger at vise, at potentialet er større end som så.

Skabt i Unreal Engine 5

I maj 2020, før de nye konsoller var klar, udsendte Epic Games en teknologidemo kaldet Lumen in the Land of Nanite skabt i Unreal Engine 5, der er næste generation af den spilmotor, som mange spil er bygget på. Endnu en teknologidemo, The Matrix Awakens, giver i højere grad brugere syn for, hvad der er muligt med de nye spilkonsoller. Den indledes med filmiske sekvenser med Neo (Keanu Reeves) og Trinity (Carrie-Anne Moss) og bliver senere en interaktiv verden, hvor man selv kan løbe og køre rundt.

Matrix Awakens

I teknologidemoen kan brugeren selv slå elementer i spilverdenen fra og til. Foto: Epic

Formålet er at vise "fremtidens interaktive historiefortælling og underholdning med Unreal Engine 5", lyder det. - "The Matrix Awakens: An Unreal Engine 5 Experience er designet til at drage fuld fordel af PS5s teknologi – inklusive det superhurtige SSD-drev, CPU, GPU sammen med konsollens ray-tracing," forklarer Ross Hogben, Unreal Engine Copywriter fra Epic Games, i et blog-indlæg hos Sony. "For at gøre det har vi bygget en stor 16 km kvadratisk by med en åben verden, bestående af syv tusinde bygninger lavet af tusindvis af modulære stykker, hver af dem bygget af millioner af trekanter og forbedret med rekvisitter, skiltning, snavs mv. Der er 1.248 simulerede vejkryds, 45.073 parkerede biler (hvoraf 38.146 kan køres), over 260 km veje og 512 km fortov." Det er ét skridt nærmere fotorealisme – om end der stadig er et stykke vej – men et andet aspekt af demonstrationen er at vise, hvordan en stor og meget detaljeret by kan genereres i realtid uden loading-skærme. Teknologidemoen frigives i forbindelse med den fjerde film i The Matrix-universet, som har premiere senere på måneden. Unreal Engine bruges allerede i produktion af film og serier. Et af de mest velbeskrevede eksempler er Disneys The Mandalorian. Demoen fylder ca 30GB og kan hentes gratis til de nye spilkonsoller:
  • Hent til PlayStation 5
  • Hent til Xbox Series X/S Hvis du ikke ejer en af de nye spilkonsoller, så kan du i stedet se videoen herunder.

    The Matrix Awakens: An Unreal Engine 5 Experience

    'The Matrix vågner: En Unreal Engine 5-oplevelse' er en gratis, banebrydende filmisk teknologidemonstration med en interaktiv, åben verden, der kombinerer kraften fra PlayStation®5 med UE5. Et originalt koncept skrevet og filmisk instrueret af Lana Wachowski og James McTeigue, denne banebrydende teknologidemonstration indebærer optrædener fra Keanu Reeves og Carrie-Anne Moss, der genoptager deres roller som Neo og Trinity, mens de også – i en blanding af det virkelige og uvirkelige – spiller dem selv. Mange fra VFX-holdet fra den originale film fandt sammen til den digitale udførelse af oplevelsen, inklusiv John Gaeta, Kim Libreri, Jerome Platteaux, George Borshukov og Michael Gay, i et samarbejde med teams fra både Epic Games og partnere såsom SideFX, Evil Eye Pictures, WetaFX (tidligere Weta Digital) og mange andre. Demonstrationen morpher fra utrolig, realistisk film til en oplevelse i hurtigt tempo med en tredjepersonslejemorder, komplet med en action-pakket sekvens med biljagt, og bidrager også med en rig og enormt detaljeret, åben verden at udforske, alt samen inden for 'The Matrix-universet'.
    Flatpanels
  • Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

    Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

    Flere nyheder

    LGs 2024 OLED TV nu i handlen i Danmark

    14 Jun 2024 |

    Hisense tilslutter sig igen 8K-alliancen

    14 Jun 2024 |

    Der hamstres storskærme før en stor sportssommer

    13 Jun 2024 |

    Første 8K 3D-kamera til Apples Immersive Video-format afsløret

    13 Jun 2024 |

    Streamingtjenesten Max har nu tv-kanaler inkl. Kanal 5

    12 Jun 2024 |

    Ingen danske biografer kan vise 'Inderst inde 2' som Pixar ønsker

    12 Jun 2024 |