Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonHBO Max lover at streame egne serier i korrekt billedhastighed - FlatpanelsDK

HBO Max lover at streame egne serier i korrekt billedhastighed

12 Nov 2021 | Rasmus Larsen |

HBO Max viser nyere Warner Bros film i original billedhastighed, men sætter farten på egne tv-serier og ældre film op til 25fps. Tjenesten lover at udbedre det, men sætter ikke dato på.

24 til 25 billeder per sekund

Ligesom Blockbuster, Viaplay og YouSee, har HBO i Europa traditionelt konverteret amerikanske film og serier fra 24 til 25 billeder per sekund ved at skrue hastigheden op med ca. 4%, hvilket giver hurtigere afspilning og øget tonehøjde på lyd. Læs også: Filmen er hurtigere færdig på danske streaming-tjenester Praksis har rødder i de analoge tider for tv-kanaler, hvor man i Europa kørte PAL-standard (50Hz) – NTSC (60Hz) i USA – og det blev videreført til DVD'en. Med Blu-ray og streaming er der imidlertid ikke længere behov for at sætte billedhastigheden op. Da HBO Max blev lanceret i Danmark noterede Flatpanels og brugere sig, at nye Warner Bros film som Godzilla vs. Kong og The Suicide Squad for første gang hos HBO præsenteres i korrekt billedhastighed, altså 24fps. Det sker som led i en plan om at tilbyde bedre streamingkvalitet, oplyser selskabet. - "HBO Max tilbyder kunderne bedre kvalitet på alle Warner Bros. film fra 2021. Derudover bliver udvalgte titler tilgængelige i 24 fps," siger Tom Nielsen, kommunikationschef hos HBO Max, til Flatpanels.

HBO Max film

Nye Warner Bros film på HBO Max vises i korrekt billedhastighed. Serier gør ikke. Foto: Flatpanels

HBO lover udbedring

Tv-serier som Game of Thrones og ældre film på HBO Max præsenteres stadig i konverteret 25fps billedhastighed. Før indholdet kan fremvises i korrekt billedhastighed, vil det kræve, at det enkodes forfra. Man tager hver af originalfilerne og komprimerer den på ny. Læs også: Viaplay: Film speedes op fordi det er "laveste fællesnævner" HBO Max oplyser, at man arbejder med at gøre andre titler i kataloget tilgængelige i den originale og korrekte billedhastighed, men seere skal dog væbne sig med tålmodighed. Der nævnes heller ikke titler. - "Vi arbejder løbende med at konvertere flere af vores titler til 24 fps, men det kommer til at tage lidt tid," siger Tom Nielsen. HBO Max åbnede i Danmark den 26. oktober med en introduktionspris på 39,50 kr/md.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

LGs 2024 OLED TV nu i handlen i Danmark

14 Jun 2024 |

Hisense tilslutter sig igen 8K-alliancen

14 Jun 2024 |

Der hamstres storskærme før en stor sportssommer

13 Jun 2024 |

Første 8K 3D-kamera til Apples Immersive Video-format afsløret

13 Jun 2024 |

Streamingtjenesten Max har nu tv-kanaler inkl. Kanal 5

12 Jun 2024 |

Ingen danske biografer kan vise 'Inderst inde 2' som Pixar ønsker

12 Jun 2024 |