Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonAmazon & LG tager første skridt mod automatisk Filmmaker Mode - FlatpanelsDK

Amazon & LG tager første skridt mod automatisk Filmmaker Mode

29 Oct 2021 | Rasmus Larsen |

Filmmaker Mode er pt. en manuel indstilling, men nu tager Amazon og LG første skridt mod at gøre det automatisk. De første kompatible skærme bliver 2020 og 2021 LG TV.

Automatisk Filmmaker Mode

Da Hollywood-instruktører, TV-producenter og UHD Alliance gik sammen i 2019 for at udrulle Filmmaker Mode i TV-skærme – designet til at være tro mod filmskaberens ønsker – sagde de, at den potentielt kunne blive aktiveret automatisk for film og tv-serier. Det har taget sin tid, men nu er Amazon og LG endelig blevet klar til at tage første skridt. Fra denne uge udrulles en softwareopdatering til alle LG 4K og 8K LCD og OLED TV fra 2020 og 2021 (webOS 5.0 eller 6.0). Opdateringen er i første omgang bekræftet for USA – vi jagter bekræftet info mht. Europa. Opdatering: Amazon bekræfter, at det også gælder Danmark. Hvordan virker det? - "LG og Amazon tager nu visionen et skridt videre med Prime Video-indhold indlejret med et signal, som automatisk udløser Filmmaker Mode på 4K og 8K UHD LG TV-modeller, der kører webOS 5.0 og webOS 6.0. Denne evne for kompatible TV til at registrere og justere indstillinger til Filmmaker Mode uden at seeren behøver at ændre indstillingen manuelt, er en industry-first og baner vejen for at fremtidige TV bedre kan understøtte streamingtjenester uden at pålægge seerne yderligere opsætningstrin," forklarer selskaberne.

Auto Filmmaker Mode

Filmmaker Mode understøtter endelig auto-skift

Amazon er den første indholdsleverandør, som indbygger det påkrævede metadata i signalet, som kræves ift. Filmmaker Mode auto-skift. Der er foreløbigt ingen meldinger fra andre streamingtjenester. Filmmaker Mode virker med indhold i SDR og HDR10, men ikke Dolby Vision. Filmmaker Mode deaktiverer billedbehandling såsom 'motion smoothing' og kunstig skarphed. Brugeren får mulighed for at til- eller fravælge Filmmaker Mode via et popup-vindue på skærmen. LG siger, at "Filmmaker Mode kan deaktiveres manuelt i indstillingsmenuen", men det er lidt uklart, om TV'et automatisk skifter ud af Filmmaker Mode, når filmen er slut. Manuel Filmmaker Mode understøttes også i TV-skærme fra Samsung, Panasonic, Philips og Vizio (USA). Du kan se hvilke modeller i TV-databasen. Ingen af disse producenter har kommenteret på deres planer for automatisk Filmmaker Mode.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

LGs 2024 OLED TV nu i handlen i Danmark

14 Jun 2024 |

Hisense tilslutter sig igen 8K-alliancen

14 Jun 2024 |

Der hamstres storskærme før en stor sportssommer

13 Jun 2024 |

Første 8K 3D-kamera til Apples Immersive Video-format afsløret

13 Jun 2024 |

Streamingtjenesten Max har nu tv-kanaler inkl. Kanal 5

12 Jun 2024 |

Ingen danske biografer kan vise 'Inderst inde 2' som Pixar ønsker

12 Jun 2024 |