Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonApple udfaser HomePod få måneder efter 'Home Theater' lancering - FlatpanelsDK

Apple udfaser HomePod få måneder efter 'Home Theater' lancering

15 Mar 2021 | Rasmus Larsen |

Apple udfaser den originale HomePod få måneder efter lancering af 'Home Theater' med Dolby Atmos, trådløs spil-lyd og fast parring til Apple TV. Er dette enden? Eller starten på næste kapitel?

Er dette enden?

Den originale HomePod, som blev lanceret for ca. 3 år siden i februar 2018, udfases. Den blev lanceret som en musikhøjttaler med kun to typer input; Siri-stemmestyring til internetstreaming samt AirPlay 2 netværksstreaming. - "HomePod mini has been a hit since its debut last fall, offering customers amazing sound, an intelligent assistant, and smart home control all for just $99. We are focusing our efforts on HomePod mini. We are discontinuing the original HomePod, it will continue to be available while supplies last through the Apple Online Store, Apple Retail Stores, and Apple Authorized Resellers. Apple will provide HomePod customers with software updates and service and support through Apple Care," skriver Apple i en udtalelse til TechCrunch. Siden lancering i 2018 har selskabet lagt en indsats i at få HomePod til at fungere bedre med Apple TV-boksen. Det kulminerede i november 2020 med lanceringen af 'Home Theater' og andre HomePod-funktioner i tvOS 14.2. HomePod mini vil stadig være tilgængelig, men den understøtter ikke de TV-relaterede funktioner og er heller ikke en særlig god TV-højttaler.

Home Theater med Apple TV 4K

Eller starten på næste kapitel?

At holde fast i HomePod mini giver Apple mulighed for at sælge en billig højttaler, men den grundlæggende udfordring består. HomePod er stadig ikke tilgængelig i Danmark og det meste af verden. Hvorfor? Manglende lokalisering af Siri. Så, er dette enden? Har Apple lagt flere års arbejde i at få WiFi-baseret TV-lyd til at fungere gnidningsfrit? At muliggøre Dolby Atmos over en trådløs forbindelse? At muliggøre trådløs spil-lyd uden forsinkelse (bestemt ikke en nem opgave)? For så at droppe det hele få måneder efter lancering. Det ville repræsentere tillidsbrud. Vi ser 2 scenarier:
  1. Apple lancerede 'Home Theater' og brugerne trak kollektivt på skuldrene. Det var det. Fremadrettet vil teknologien måske blive licenseret til partnere til brug i AirPlay 2-højttalere.
  2. HomePod er designet først og fremmest som en musikhøjttaler – ikke TV-højttalere. Og 'Home Theater'-funktionerne har altid været tiltænkt et andet produkt. Måske en soundbar fra Apple?
Det er værd at bemærke, at Apple stadig ændrer og forbedrer 'Home Theater'-integrationen med Apple TV 4K i betaudgaverne af tvOS 14.5, hvor signalvejen fra Apple TV til HomePod ændres og der findes nye lydindstillinger i menuen (for Dolby Atmos). Uanset udfaldet, så må vi vente lidt endnu på svarene. En del tyder på, at selskabets næste præsentation afholdes den 23. marts, så måske får vi en bedre forståelse af situationen i næste uge.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

LGs 2024 OLED TV nu i handlen i Danmark

14 Jun 2024 |

Hisense tilslutter sig igen 8K-alliancen

14 Jun 2024 |

Der hamstres storskærme før en stor sportssommer

13 Jun 2024 |

Første 8K 3D-kamera til Apples Immersive Video-format afsløret

13 Jun 2024 |

Streamingtjenesten Max har nu tv-kanaler inkl. Kanal 5

12 Jun 2024 |

Ingen danske biografer kan vise 'Inderst inde 2' som Pixar ønsker

12 Jun 2024 |