Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsungs første 'hjemme-klar' microLED TV er en 110" model - FlatpanelsDK

Samsungs første 'hjemme-klar' microLED TV er en 110" model

10 Dec 2020 | Rasmus Larsen |

Samsung vil lancere et 110-tommer microLED TV i første kvartal af 2021. En ny produktionsmetode gør det muligt at skabe mindre modeller i fremtiden, lyder det.

Mindre microLED TV i fremtiden

På CES-messen i starten af 2018 løftede Samsung sløret for ‘The Wall’, en modul-baseret skærm bygget på en ny skærmteknologi kendt som microLED. På CES-messen i starten af 2020 annoncerede selskabet planer om at lancere “home ready” - hjemme-klar - microLED TV i 2020. Planen blev forsinket og selskabet siger nu, at den første skærm af denne type lanceres i første kvartal af 2021. Der er tale om et 110-tommer microLED TV, som er blevet præfabrikeret, hvilket indebærer, at det ikke længere er opbygget af moduler. Samsung siger, at de kan “levere MicroLED-oplevelsen som et traditionelt TV for første gang”. Selskabet sagde også, at den nye produktionsmetode vil gøre det muligt at lave mindre microLED TV i fremtiden, dog uden at der blev sat tidshorisont på.

Samsung MicroLED TV

- "Previously, mass-producing a MicroLED screen as small as 110’’ for simple home installation wasn’t possible. But Samsung innovated to make it a reality by developing cutting-edge surface mount technology — along with a new production process derived from its semiconductor business — making MicroLED technology easier to manufacture, deliver, and install. These same innovations will allow Samsung to produce even smaller MicroLED models in the future, so even more consumers can enjoy the breathtaking MicroLED experience," siger Samsung. Ligesom OLED er microLED selv-emitterende. Det betyder, at hver pixel genererer sit eget lys, hvorfor lys og farver kan styres på pixel-niveau for mere præcis og bedre billedkvalitet, særligt ved HDR. Der er ikke behov for bagbelysning ligesom i selskabets “QLED” LCD TV. Samsungs microLED bruger heller ikke farvefiltre. 110-tommer skærmen har 4K-opløsning og 100% dækning af DCI-P3 farverummet. Den vækkes til live af en ‘Micro AI Processor’.  

Samsung MicroLED TV

- "As consumers rely on their televisions for more functions than ever, we are incredibly excited to bring the 110” MicroLED to the commercial market," sagde Jonghee Han, President of Visual Display Business, Samsung. "Samsung MicroLED is going to redefine what premium at-home experiences mean for consumers around the world." Samsung tilføjer, at deres microLED-teknologi har “en levetid på 100.000 timer, eller over et årti”. De små lysdioder er, ulig OLED, baseret på inorganisk materiale. Skærmen er så godt som rammeløs. En multi-view funktion gør det muligt at se fire indholdskilder samtidig - hver i 55-tommer. Der er et indbygget 5.1 lydsystem.

Samsung MicroLED TV

Samsung har i flere år talt om microLED TV, men det forbliver indtil videre en teknologi for de rige og kendte. Den modul-baserede tilgang var ikke egnet til typiske stuer, men håbet er, at den nye produktionsmetode kan ændre på sagen. Selskabet ville imidlertid ikke ud med priser; forvent at skærmen bliver voldsomt dyr. Og en 110-tommer model er heller ikke ligefrem, hvad Samsung lovede da de gik på scenen i Las Vegas på CES-messen i januar 2020. Dengang annoncerede det sydkoreanske selskab, at der skulle lanceres 75, 88, 93, 110 og 150-tommer (8K-opkøsning) microLED TV i løbet af 2020. Samsung er ikke det eneste selskab, som udvikler den nye skærmteknologi. Apple, LG, Sony og andre selskaber arbejder også på at tage microLED i brug i skærme. Samsung siger, at deres 110-tommer lanceres globalt i første kvartal af 2021.

Samsung MicroLED TV

Samsung MicroLED TV

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

PlayStation VR2 virker snart med PC'en inkl. Steams VR-spil

04 Jun 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Apple TV+ i maj

04 Jun 2024 |

Første test af live-tv over 5G i Danmark

04 Jun 2024 |

Massiv stigning af tv-pirater i Norden

03 Jun 2024 |

Acer afslører sine første 480Hz OLED-monitorer & Google TV-monitorer

03 Jun 2024 |

Netflix appen fjernes på 2014 Sony TV

03 Jun 2024 |