Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDR's streamingtal: Nye episoder giver liv til tidligere sæsoner - FlatpanelsDK

DR's streamingtal: Nye episoder giver liv til tidligere sæsoner

04 Dec 2019 | Rasmus Larsen |

Når der kommer nye afsnit af Bonderøven eller Hammerslag, så går danskerne ofte på opdagelse i arkivet. Det fortæller DR i forbindelse med udgivelsen af novembers streamingtal.

Nyt giver liv til gammelt

DR begyndte i september at udgive månedlige streamingtal. Tallene har vist, at flow-tv stadig regerer, men at streamingtjenesten DRTV vinder indpas. De har også vist, at nogle programmer lever næsten udelukkende på flow-tv, mens andre lever næsten udelukkende på DRTV. Med udgivelsen af tallene for november 2019 peger DR Medieforskning på den tendens, at lanceringen af nye episoder eller sæsoner ofte giver danskerne appetit på at streame tidligere sæsoner. I løbet af november 2019 blev der sendt fire nye episoder af Sporløs, fire nye Bonderøven og fire nye Hammerslag. - "Alene i november startede seerne for eksempel 77 tidligere ’Sporløs’-programmer, 67 forskellige ’Bonderøven’-udsendelser og 39 tidligere ’Hammerslag’-programmer. Det viser, at en del også får appetit på noget af det tidligere, når de er inde at se den seneste udsendelse," forklarer Dennis Christensen, chef for DR Medieforskning.

Udfordrer DR i omstillingen

Det er naturligvis ikke en ny tendens, hvis man spørger f.eks. Netflix, men det er en ny realitet for de klassiske aktører i tv-branchen, der etablerede sig i en tid med lineære tv-kanaler, fastsatte tidspunkter og genudsendelser. Alt sammen defineret af begrænset sendekapacitet, der dog nu med streaming via internettet er blevet nærmest ubegrænset. Tendensen sætter samtidig spot på en af udfordringerne hos DR. Som Flatpanels fremhævede tidligere på ugen, så drives DRTV stadig ofte som en forlængelse af tv-kanalerne fremfor en streamingtjeneste i sin egen ret. Tv-programmer - selv DR's egenproduktioner - "udløber" i stedet for at blive liggende i arkivet. DR har lovet, at DRTV skal være "hovedindgang", men der er flere udfordringer, som skal løses før det bliver en realitet. Tallene for november 2019 viser i øvrigt også, at en tredjedel af visningerne af Den store bagedyst - DR's mest populære tv-program - nu sker på DRTV.

DR streamingtal november 2019

- Kilde: DR

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

LGs 2024 OLED TV nu i handlen i Danmark

14 Jun 2024 |

Hisense tilslutter sig igen 8K-alliancen

14 Jun 2024 |

Der hamstres storskærme før en stor sportssommer

13 Jun 2024 |

Første 8K 3D-kamera til Apples Immersive Video-format afsløret

13 Jun 2024 |

Streamingtjenesten Max har nu tv-kanaler inkl. Kanal 5

12 Jun 2024 |

Ingen danske biografer kan vise 'Inderst inde 2' som Pixar ønsker

12 Jun 2024 |