Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonMicrosoft sender i dag ny Xbox uden disc-drev på markedet - FlatpanelsDK

Microsoft sender i dag ny Xbox uden disc-drev på markedet

07 May 2019 | Rasmus Larsen |

Den første Xbox uden disc-drev lander i dag. Microsoft tror på en fremtid, hvor spil og data ligger i skyen, så man kan tage det hele med sig, men vil det føre til dyrere spil?

Xbox One S All-Digital

Sony har set bort fra den seneste disc-standard, UHD Blu-ray, i sin PlayStation 4 og Microsoft lancerer i dag med Xbox One S All-Digital den første Xbox helt uden et disc-drev. Selskaberne mener, at fremtiden ligger i download og streaming af spil.

Den nye Xbox uden disc-drev blev præsenteret i april og er grundlæggende baseret på Xbox One S. Konsollen fremstår næsten identisk bortset fra, at skuffen til skiver mangler. Den plads, som et relativt stort disc-drev frigører, er tilsyneladende blot blevet til tomrum i kabinettet. Det fremstår som en doven løsning, men det er med til at sende et budskab forud for næste konsolgeneration, som forventes skudt i gang hen imod slutningen af 2020.


 Xbox


Om Microsoft vil tage det drastiske skridt og helt droppe disc-drevet i samtlige nye Xbox-konsoller, vil givetvis afhænge af, om Xbox One S All-Digital bliver vel modtaget. Er forbrugerne klar til at droppe skiverne og dermed fysiske kopier af konsolspil?

Med lanceringen afskærer Microsoft samtidig forhandlere i at få del af indtjeningen på spil. Spil købes i stedet eksklusivt via Microsofts online-butik på Xbox, hvorfor priskonkurrencen ophører. Det giver lavere omkostninger til distribution, men der er ikke umiddelbart lagt op til, at disse besparelser videresendes til forbrugerne.

Xbox One S All-Digital kan - ligesom Xbox One S - håndtere video i op til 4K HDR samt spil i op til 1080p HDR. Den understøtter desuden Dolby Atmos og DTS:X i spilsammenhæng. For at få spillene i op til 4K-opløsning skal man fortsat kigge mod Xbox One X.

Den nye Xbox uden disc-drev sendes i handlen i dag til en vejledende pris på 1.799 danske kroner inklusiv 3 spil. Prislappen er dermed højere end den aktuelle pris på Xbox One S 1TB med disc-drev (men uden spil).

Xbox One - priser & forhandlere

Xbox One S All-Digital Edition1080p HDR-spil
4K HDR-streaming

Xbox One S1080p HDR-spil
4K HDR-streaming
UHD Blu-ray drev

Xbox One X4K HDR-spil
4K HDR-streaming
UHD Blu-ray drev

ModelFeaturesPris

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

LGs 2024 OLED TV nu i handlen i Danmark

14 Jun 2024 |

Hisense tilslutter sig igen 8K-alliancen

14 Jun 2024 |

Der hamstres storskærme før en stor sportssommer

13 Jun 2024 |

Første 8K 3D-kamera til Apples Immersive Video-format afsløret

13 Jun 2024 |

Streamingtjenesten Max har nu tv-kanaler inkl. Kanal 5

12 Jun 2024 |

Ingen danske biografer kan vise 'Inderst inde 2' som Pixar ønsker

12 Jun 2024 |