Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonAirplay 2 kan være på vej til Roku - FlatpanelsDK

Airplay 2 kan være på vej til Roku

12 Mar 2019 | Rasmus Larsen |

Apple og Roku er tæt på at nå til enighed om at bringe Airplay 2 til Roku TV og medieafspillere. Det hævder mediet MacRumors.

Airplay 2 i Roku-enheder

I februar 2019 skrev MacRumors, at ”Roku er i dialog med Apple om at understøtte AirPlay 2”. I går hævdede mediet videre, at de to parter er tæt på at nå til enighed, med henvisning til en anonym kilde, der kender til sagen.

Tv-skærme og mediebokse baseret på Rokus styresystem sælges endnu ikke i Danmark, men ifølge opgørelser fra analyseselskaber er Roku det mest eller andenmest udbredte tv-styresystem foran konkurrenter såsom Apples tvOS, Googles Android TV, LGs webOS og Samsungs Tizen.

Kilden mener at vide, at Airplay 2 vil blive understøttet i Roku TV fra producenter såsom TCL, Sharp, Hisense, Hitachi, Sanyo og RCA samt Roku-mediebokse. Det står dog ikke klart, om der er tale om alle Roku-modeller.

Airplay er udviklet af Apple som en protokol til trådløs overførsel af video, foto og musik fra en iOS-enhed til en tv-skærm. Enheder med Airplay 2 kan desuden indgå i en multirumssystem til musik.


 TCL Roku TV


Roku ønsker ikke at kommentere konkret på rygtet, men siger: "We don't have anything to share regarding this now”.

Google har udviklet en konkurrerende protokol kaldet Chromecast, der tilbyder nogle af de samme funktioner. Roku støtter ikke op om Chromecast.

Apple TV understøtter allerede Airplay 2. Systemet vil senere på året også blive tilgængeligt i udvalgte tv-modeller fra LG, Sony, Samsung og Vizio.

- Kilde: MacRumors

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

LGs 2024 OLED TV nu i handlen i Danmark

14 Jun 2024 |

Hisense tilslutter sig igen 8K-alliancen

14 Jun 2024 |

Der hamstres storskærme før en stor sportssommer

13 Jun 2024 |

Første 8K 3D-kamera til Apples Immersive Video-format afsløret

13 Jun 2024 |

Streamingtjenesten Max har nu tv-kanaler inkl. Kanal 5

12 Jun 2024 |

Ingen danske biografer kan vise 'Inderst inde 2' som Pixar ønsker

12 Jun 2024 |