Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNationalmuseet vil producere historiske dramaserier & dokumentarer - FlatpanelsDK

Nationalmuseet vil producere historiske dramaserier & dokumentarer

07 Feb 2019 | Rasmus Larsen |

Nationalmuseet vil etablere eget mediehus og producere dokumentarer, fiktion og børneprogrammer med udgangspunkt i historisk fakta. Formålet er at udbrede historisk viden i Danmark. Det skriver Altinget.

Indhold med udgangspunkt i historien

Ambitionen for Nationalmuseets Mediehus – som mediehuset skal hedde – er at formidle Danmarkshistorien på nye måder. Fra tidligere at have samarbejdet med DR om bl.a. Historien om Danmark, ønsker Nationalmuseet nu at føre taktstokken.

- "Et af hovedformålene for os er at formidle Danmarkshistorien. Men der står ikke noget i lovgivningen om, at vi kun skal gøre det gennem klassiske udstillinger," siger Rane Willerslev, direktør på Nationalmuseet, til Altinget. "Det her museum er 200 år gammelt, og dengang fandtes der hverken fjernsyn eller radio. Der gik man på museet for at få viden. I dag er der så mange andre platforme, hvor man kan få viden. Det skal vi som museum ikke ignorere, for så risikerer museet at uddø som fænomen. Udstillingerne skal stadig være rygrad, men det kan ikke længere stå alene."

Rane Willerslev forklarer videre, at man ønsker en professionel stab bestående af journalister og tv-producenter, der samarbejder med fagpersonalet på Nationalmuseet. Det skal udmunde i dokumentarer og børneprogrammer baseret på historiske temaer samt fiktionsserier bygget på historisk fakta.

- "Vi vil gerne producere dramaserier som for eksempel Vikings i stedet for HBO. Det skal være lige så dramatisk, men i modsætning til HBO baserer vi det på historiske facts," siger Rane Willerslev.


 Nationalmuseet


Vil byde ind på public-service kanal

Økonomien i projektet er endnu ikke på plads, men man kigger på forskellige finansieringskilder, herunder fonde og private investorer. Nationalmuseet overvejer ligeledes at byde ind på den kommende public service tv-kanal, der efter planen skal lanceres i 2020. Kanalen vil få et offentligt tilskud på 50 mio. kroner årligt og herudover være reklamefinansieret.

At producere eget tv-indhold ser man som et naturligt skridt, lyder det. Det er streamingteknologi, der har muliggjort, at institutioner og virksomheder kan gå direkte til seerne. Nationalmuseet ser desuden muligheder i at samarbejde med kulturhistoriske museer over hele Danmark, om at skabe tv-indhold.

Præcis hvad vi kan forvente os af Nationalmuseets eventyr, må vi dog vente lidt endnu med at få svar på.

- Kilde: Altinget

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

LGs 2024 OLED TV nu i handlen i Danmark

14 Jun 2024 |

Hisense tilslutter sig igen 8K-alliancen

14 Jun 2024 |

Der hamstres storskærme før en stor sportssommer

13 Jun 2024 |

Første 8K 3D-kamera til Apples Immersive Video-format afsløret

13 Jun 2024 |

Streamingtjenesten Max har nu tv-kanaler inkl. Kanal 5

12 Jun 2024 |

Ingen danske biografer kan vise 'Inderst inde 2' som Pixar ønsker

12 Jun 2024 |