Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonYouTube Kids er kommet til Danmark - FlatpanelsDK

YouTube Kids er kommet til Danmark

05 Feb 2019 | Rasmus Larsen |

Googles version af YouTube, som er målrettet børn, er kommet til Danmark. På YouTube Kids kan forældre oprette profiler, blokere indhold og se afspilningshistorik, men der vises fortsat reklamer til de yngste.

YouTube til børn

Fire år efter lanceringen i USA kommer YouTube Kids til Norden og Danmark. Det er en version af YouTube, hvor der kun er adgang til børnevenligt indhold (3-12 år).

Der vises imidlertid stadig reklamer, med mindre man køber abonnement. Google oplyser, at reklamerne har gennemgået en manuel screening. På samme måde tjekkes indhold før det bliver tilgængeligt på YouTube Kids.

I en kommentar til DR opfordrer Red Barnet forældre til at være på vagt.

- ”Det er pustet op til at være et medie, hvor forældrene bare kan slappe af og lade børnene kigge løs, men det holder det ikke til. Fordi der vil være svipsere engang imellem, og så skal der være en forælder, man kan snakke med om, hvad man ser,” siger Jon Lange, seniorrådgiver hos Red Barnet, til DR.

Der er eksempler på, at dette er sket i USA, hvor videoer blev skabt med henblik på at omgå Googles algoritmer. Videoerne viste bl.a. Gurli Gris, som drak blegemiddel og Mickey Mouse, der blev kørt ned af en bil.


YouTube Kids


Google: Vi har værktøjer til forældre

Google pointerer, at forældre har forskellige værktøjer til at blokere indhold, begrænse tidsforbruget og holde øje med børnenes gøren og laden.

- ”Vi bruger en blanding af filtre, brugerfeedback og manuel gennemgang for at sørge for, at videoerne i YouTube Kids er familievenlige. Men intet system er perfekt, og upassende videoer kan slippe igennem. Vi arbejder hele tiden på at forbedre vores sikkerhedsforanstaltninger og tilbyde flere funktioner for at hjælpe forældre med at skabe den helt rigtige oplevelse for deres familier,” siger Google.

De seneste tal fra Gallup viser, at 67% af danskere i aldersgruppen 9-14 år benytter YouTube ugentligt.

Google oplyser, at Kids-tjenesten har 14 millioner ugentlige brugere. YouTube Kids kan benyttes på Android, Apple TV (via Airplay), Chromecast og iOS. Der findes også apps til udvalgte Smart TV fra LG (2015+), Samsung (2013+) og Sony (2016+). Yderligere information kan findes på youtube.com/kids.

- Kilde: Google via DR

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

LGs 2024 OLED TV nu i handlen i Danmark

14 Jun 2024 |

Hisense tilslutter sig igen 8K-alliancen

14 Jun 2024 |

Der hamstres storskærme før en stor sportssommer

13 Jun 2024 |

Første 8K 3D-kamera til Apples Immersive Video-format afsløret

13 Jun 2024 |

Streamingtjenesten Max har nu tv-kanaler inkl. Kanal 5

12 Jun 2024 |

Ingen danske biografer kan vise 'Inderst inde 2' som Pixar ønsker

12 Jun 2024 |