Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonYouSees tv-kanal sender fra Spanien for at omgå danske reklameregler - FlatpanelsDK

YouSees tv-kanal sender fra Spanien for at omgå danske reklameregler

28 Jan 2019 | Rasmus Larsen |

Det er i Danmark ikke tilladt at afbryde tv-programmer med reklamer, så YouSee sender – ligesom TV3 og SBS – fra udlandet for at omgå reglerne. Xee-kanalen sendes fra Spanien.

Omgår danske regler

Hvorfor kan en dansk tv-kanal, der sender dansk indhold og udbydes af en dansk tv-distributør omgå danske senderegler og afbryde tv-programmer med reklamer? Det er et af de spørgsmål, som YouSee-kunder har stillet efter lancering af tv-kanaler Xee sidste weekend.

- ”Hvorfor afbryder I hele tiden jeres reklamer med irriterende serier og små bidder af film?”, skriver Per Clausen på selskabets Facebook-væg.

YouSee forklarer, at tv-kanalen sendes fra Madrid i Spanien, der har mere lempelige regler for tv-reklamer i tv-programmer. Det samme er tilfældet i Storbritannien, hvorfra TV3-kanalerne samt kanaler fra SBS i en årrække er blevet transmitteret.

- ”Kanalen sendes fra Madrid og hører derfor under spanske regler. Derfor vil der også være reklamepauser i noget af indholdet – ligesom på f.eks. TV3,” forklarer YouSee.


YouSee Xee reklamepauser


Reklamer efter 8 minutter

En anden kunde pointerer, at programmet afbrydes af reklamer blot 8 minutter efter opstart. Andre klager over, at der er kommet ”endnu en reklamefinansieret kanal” i tv-pakken.

YouSee oplyser, at der dog ikke kommer reklamepauser i programmer, som man selv har produceret. Streamer man sit indhold som særskilte episoder eller programmer, vises der heller ikke reklamer.

Læs også: Guide: Den billigste tv-pakke (2019)

- ”Der vil aldrig være reklamepauser i programmerne, når indholdet kommer fra YouSee.”

YouSee hævede fra årsskiftet prisen med op til 25 kroner per måned. Fuldpakken koster nu over 600 kroner månedligt og oveni den pris må man altså acceptere reklamer på kanalerne.

- Kilde: YouSee via digitalt.tv

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

LGs 2024 OLED TV nu i handlen i Danmark

14 Jun 2024 |

Hisense tilslutter sig igen 8K-alliancen

14 Jun 2024 |

Der hamstres storskærme før en stor sportssommer

13 Jun 2024 |

Første 8K 3D-kamera til Apples Immersive Video-format afsløret

13 Jun 2024 |

Streamingtjenesten Max har nu tv-kanaler inkl. Kanal 5

12 Jun 2024 |

Ingen danske biografer kan vise 'Inderst inde 2' som Pixar ønsker

12 Jun 2024 |