Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNetflix slår vækstrekord og deler udvalgte seertal - FlatpanelsDK

Netflix slår vækstrekord og deler udvalgte seertal

18 Jan 2019 | Rasmus Larsen |

Netflix vokser hurtigere end nogensinde og slår egne estimater ved at trække yderligere 8,84 mio. abonnenter ind i 4. kvartal 2018. Selskabet deler samtidig seertal for udvalgte film og tv-serier. Bird Box er nu set af over 80 mio. husstande.

Netflix statistik for 4. kvartal 2018

Netflix er stoppet med at rapportere, hvor mange brugere, der er på gratis prøveperiode for i stedet at fokusere på betalende abonnenter. De havde forventet at tilføje 7,6 mio. i 4. kvartal 2018, men formåede i stedet at trække 8,84 mio. ind i butikken, hvilket er rekordvækst. De forventer, at endnu flere melder sig ind i 1. kvartal 2019, helt konkret 8,9 mio.

Netflix har nu 139,26 mio. betalende abonnenter og passerer sandsynligvis 150 mio. før Apple, Disney og WarnerMedia træder ind på markedet.



Netflix deler i samme omgang seertal for udvalgte film og tv-serier. De siger i den forbindelse, at en brugerkonto skal have set mindst 70% af en film eller en tv-series første episode for at blive talt med. Selskabet har tidligere været notorisk for aldrig at ville dele seertal.

Følgende blev fremhævet:
  • Bird Box er set af over 80 mio. husstande i de første fire uger (45 mio. i første uge).
  • Elite er set af over 20 mio. husstande i de første fire uger.
  • Bodyguard, Baby og The Protector er hver set af over 10 mio. husstande i de første fire uger
  • You havde premiere for tre uger siden og forventes at blive set af 40 mio. husstande i de første fire uger
  • Sex Education havde premiere for en uger siden og forventes at blive set af 40 mio. husstande i de første fire uger


    Fortnite er større konkurrent end HBO

    Netflix hævder, at tjenesten nu udgår 10% af al tv-sening i USA, men en mindre andel i andre regioner. De ser Fortnite som en større konkurrent end HBO. Netflix mener desuden, at deres filmsatsning gør kagen større fremfor at tage andele fra biografer. De fremhæver i den forbindelse, at biografmarkedet i USA satte rekoder og at Roma stadig kører i biografer fem uger efter onlinepremieren.

    De benytter samtidig lejligheden til at sætte spot på nogle af de største, bekræftede udgivelser i 2019, herunder The Irishman af Martin Scorsese, The Umbrella Academy, Triple Frontier, 6 Underground af Michael Bay, The Politician af Ryan Murphy samt nye sæsoner af The Crown, 13 Reasons Why, Las Casa de Papel, Elite og Stranger Things.

    Netflix synes nærmest ustoppelig, men har sideløbende opbygget en markant gældspost på over 10 mia. dollars i langsigtet gæld samt nogenlunde samme beløb i fremtidige indholdsforpligtelser. Selskabet siger, at de fremadrettet forventer, at omsætningen stiger hurtigere end indholdsinvesteringer, hvilket vil forbedre rentabilitet. I 4. kvartal 2018 have Netflix en omsætning på knap 4,2 mia. dollars og en bundlinje efter skat mv. på 134 mio. dollars.

    - Kilde: Netflix
  • Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

    Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

    Flere nyheder

    LGs 2024 OLED TV nu i handlen i Danmark

    14 Jun 2024 |

    Hisense tilslutter sig igen 8K-alliancen

    14 Jun 2024 |

    Der hamstres storskærme før en stor sportssommer

    13 Jun 2024 |

    Første 8K 3D-kamera til Apples Immersive Video-format afsløret

    13 Jun 2024 |

    Streamingtjenesten Max har nu tv-kanaler inkl. Kanal 5

    12 Jun 2024 |

    Ingen danske biografer kan vise 'Inderst inde 2' som Pixar ønsker

    12 Jun 2024 |