Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNetflix øger forspring til danske streamingtjenester - FlatpanelsDK

Netflix øger forspring til danske streamingtjenester

21 Nov 2018 | Rasmus Larsen |

Netflix er den klart førende streamingtjeneste i Danmark og øger sit forspring til de danske udbydere, ifølge en undersøgelse fra YouGov. 61% af danskere mellem 15-65 år betaler nu for mindst en streamingtjeneste.

Streaming TV i Danmark

Streaming-tv har i Norden opnået stor udbredelse på få år, men vi danskere er lidt mindre aktive end vores nordiske naboer. I Sverige og Norge har flere husstande mindst en abonnementstjeneste (DK: 61%, SE: 63%, NO: 66% ) og seerne ser mere indhold ugentligt (DK: 11,1t, SE: 12,7t, NO: 12,4t).

Netflix er førende i Danmark, hvor 46% af danskere i alderen 15-65 år kigger med, ifølge undersøgelsen. Det amerikanske selskab har sågar over de seneste fire år formået at udbygge sit forspring til alle andre tjenester herhjemme. I 2015 lå forskellen i udbredelse mellem Netflix og Viaplay på 20 procentpoint. I 2017 steg den til 24 procentpoint og i år ligger den på 27 procentpoint. Netflix kom til Danmark i slutningen af 2012.

Viaplay, TV2 Play og HBO Nordic er de tre næststørste aktører efter Netflix. DR TV er ikke medtaget i undersøgelsen, da den omhandler betalingstjenester.

Tallene kommer fra en tværnordisk undersøgelse foretaget af YouGov for de tre nordiske rettighedsorganisationer, herunder Koda i Danmark. Den såkaldte Polaris-undersøgelse blev også foretaget i 2015 og 2017.



Amazon er langt bagefter

Undersøgelsen viser desuden, at Amazons betræbelser på at slå igennem i Norden ikke går helt planmæssigt. I Danmark har Amazon nogenlunde samme udbredelse som upåagtede Dplay, der har Discovery i ryggen.

Konkurrencen på tv-markedet bliver skærpet i de kommende år. I 2019 søsætter Disney og WarnerMedia begge deres respektive streamingtjenester, mens Apple ligeledes forventes at melde sig på banen. Sportsligaer er også begyndt at eksperimentere med at distribuere udsendelser via streamingtjenester fremfor tv-kanaler. Hvad angår den markedsledende streamingaktør, så investerer Netflix i disse år massivt i sin filmforretning.

- Kilde: Koda, YouGov

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

LGs 2024 OLED TV nu i handlen i Danmark

14 Jun 2024 |

Hisense tilslutter sig igen 8K-alliancen

14 Jun 2024 |

Der hamstres storskærme før en stor sportssommer

13 Jun 2024 |

Første 8K 3D-kamera til Apples Immersive Video-format afsløret

13 Jun 2024 |

Streamingtjenesten Max har nu tv-kanaler inkl. Kanal 5

12 Jun 2024 |

Ingen danske biografer kan vise 'Inderst inde 2' som Pixar ønsker

12 Jun 2024 |