Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reason3 Netflix-film får premiere i biografen før streaming - FlatpanelsDK

3 Netflix-film får premiere i biografen før streaming

02 Nov 2018 | Rasmus Larsen |

De største filmsatsninger fra Netflix får ikke længere premiere online først. Abonnenter må vente en til tre uger på at se film såsom Roma og Susanne Biers Bird Box. Det skriver Variety.

Netflix giver afkald på eksklusivitet

Det har været under opsejling i noget tid, men nu er det officielt. I et strategiskifte, som vil hidkalde sig opmærksomhed fra betalende kunder, har Netflix valgt at give afkald på sin dyrebare eksklusivitet og give en håndfuld biografer mulighed for at vise udvalgte film først.

Alfonso Cuarons Roma får premiere i de første biografer den 21. november, hvilket er tre uger før premieren på Netflix. Den får premiere i flere biografer en uge før streaming – og forbliver i biograferne i en periode. I årets sidste måneder får også danske Susanne Biers Bird Box samt The Ballad of Buster Scruggs premiere i en håndfuld biografer en uge før de kan ses på Netflix.

Netflix udtaler, at ”prioriteten er vores medlemmer og vores filmskabere”, men det er næppe i de 137 millioner ”medlemmers” interesse, at de har finansieret selskabets satsning på film for derefter at blive nedprioriteret.

- "Netflix’s prioritet er vores medlemmer og vores filmskabere, og vi forsøger konstant at innovere for at tjene dem. Vores medlemmer kan nyde godt af film af bedste kvalitet fra filmskabere i verdensklasse,og vores filmskabere får mulighed for at deres deres kunst for det størst mulige publikum i over 190 lande verden over," sagde Scott Stuber, chef for Netflix's filmafdeling.


 Netflix Bird Box


Stadig begrænset biografpremiere

Netflix’s biografpremiere på de tre kommende film er imidlertid stadig begrænset til relativt få lærreder. De store biografkæder leger ikke med, da de i USA typisk forlanger minimum 90 dages eksklusivitet for at vise nye film. Der er også eksklusivitetsperioder i andre regioner, men varigheden svinger. Det kaldes ofte ”biografvinduet”. Danske premierer er heller ikke bekræftet.

Hos den amerikanske brancheorganisation for biografer, NATO, er man ikke imponeret.

- “Denne halvvejs gestus vil ikke tilfredsstille publikum i biografer, filmskabere og Netflix’s abonnenter. Netflix har endnu ikke lært, at det ikke er biografer vs. streaming – det er biografer og streaming, ordentligt sekventeret,” udtaler NATO (National Association of Theatre Owners) til Variety.

Hvis Netflix vil ramme mainstream-biografer, skal de givetvis kvittere med en længere eksklusivitetsperiode. Selskabet har vist, at de er villige til at rykke sig, men vil de betalende abonnenter finde sig i situationen? Det må tiden vise.

- Kilde: Variety

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

LGs 2024 OLED TV nu i handlen i Danmark

14 Jun 2024 |

Hisense tilslutter sig igen 8K-alliancen

14 Jun 2024 |

Der hamstres storskærme før en stor sportssommer

13 Jun 2024 |

Første 8K 3D-kamera til Apples Immersive Video-format afsløret

13 Jun 2024 |

Streamingtjenesten Max har nu tv-kanaler inkl. Kanal 5

12 Jun 2024 |

Ingen danske biografer kan vise 'Inderst inde 2' som Pixar ønsker

12 Jun 2024 |