Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDisney genudgiver 'Løvernes Konge' i 4K HDR og Dolby Atmos - FlatpanelsDK

Disney genudgiver 'Løvernes Konge' i 4K HDR og Dolby Atmos

31 Oct 2018 | Rasmus Larsen |

Disney agter at genudgive The Lion King (Løvernes Konge)  på UHD Blu-ray med 4K HDR og Dolby Atmos i starten af december. Den Lille Havfrue forventes at blive næste katalogudgivelse. Flere på vej?

Løvernes Konge på UHD Blu-ray

Disney har ikke kommenteret offentligt på sagen endnu, men onlineforhandlere i flere lande er begyndt at tage imod forudbestillinger forud for lanceringen i december. Filmen vil blive solgt som en “Ultimate Collector’s Edition”.

- “Celebrate the full glory of Disney's The Lion King as this magnificent coming-of-age masterpiece roars onto dazzling 4K Ultra HD for the first time! With humour and heart, breathtaking animation, and award-winning music, this much beloved story transports you to the Pride Lands and inspires generations of fans,” står der i beskrivelsen til UHD Blu-ray-skiven.

Den nye remastered version byder på video, der er opskaleret til 4K-opløsning, samt High Dynamic Range (HDR10). Skiven byder også på et nyt lydspor i Dolby Atmos. Løvernes Konge havde premiere i 1994 og har sidenhen været udgivet på en række formater, senest standard Blu-ray i 2011 med HD-video og lyd i 7.1 DTS HD-MA.


The Lion King UHD Blu-ray


Den Lille Havfrue – og flere på vej?

Dette er vel og mærke den første håndtegnede / animerede klassiker fra Disney, som udgives på UHD Blu-ray-skive. Listen af Disneys udgivelser på formatet er ikke lang og dækker primært over nye og aktuelle film, hvorfor fans naturligvis er ivrige for at få fingrene i nogle af klassikerne i bedre kvalitet.

Rygtet vil vide, at The Little Mermaid (Den Lille Havfrue) også udgives på UHD Blu-ray, formentlig i 2019. Der kan ikke sættes navn på yderligere film på nuværende tidspunkt, men det lader til, at Disney gør klar til at genudgive flere af de højt elskede katalogtitler. Andre Hollywood-studier har allerede udgivet velkendte titler fra filmhistorien på det nye format.

The Lion King forventes også udgivet på onlinetjenester i 4K HDR, men i den forbindelse er det værd at notere sig, at Apple iTunes endnu ikke sælger eller udlejer film fra Disney i den høje kvalitet – højest HD-opløsning. Ingen andre online filmbutikker herhjemme sælger film i 4K HDR.

The Lion King kan forudbestilles i adskillige lande, herunder fra Amazon UK. Den udgives i Europa den 3. december og en dag senere i USA. En nordisk udgivelse er endnu ikke bekræftet, men danske CDON sælger en importeret udgave.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

LGs 2024 OLED TV nu i handlen i Danmark

14 Jun 2024 |

Hisense tilslutter sig igen 8K-alliancen

14 Jun 2024 |

Der hamstres storskærme før en stor sportssommer

13 Jun 2024 |

Første 8K 3D-kamera til Apples Immersive Video-format afsløret

13 Jun 2024 |

Streamingtjenesten Max har nu tv-kanaler inkl. Kanal 5

12 Jun 2024 |

Ingen danske biografer kan vise 'Inderst inde 2' som Pixar ønsker

12 Jun 2024 |