Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonGoogle, Sky m.fl. slutter sig til HbbTV-projektet - FlatpanelsDK

Google, Sky m.fl. slutter sig til HbbTV-projektet

29 Oct 2018 | Rasmus Larsen |

Syv selskaber, herunder sværvægteren Google, har sluttet sig til HbbTV Association, som herhjemme kendes fra DRs arkivfunktion, der kan fremkaldes med den røde knap på fjernbetjeningen.

HbbTV i 44 mio. TV og bokse

HbbTV Association, som udvikler standarden, siger, at over 44 millioner forbrugerenheder (Smart TV og set-top-bokse) nu understøtter HbbTV. Det benyttes i 35 lande, herunder i Danmark af DR. Ingen andre danske aktører bruger HbbTV.

Syv nye selskaber har over de seneste 12 måneder sluttet sig til projektet.

- "Vi er glade for at disse højt profilerede virksomheder tiltræder HbbTV Association. Den fortsatte stærke interesse fra store markedsaktører for vores åbne specifikationer bekræfter vores tilgang til etableringen af HbbTV som en universel standard for hybrid broadcast- og bredbåndstjenester på tværs af alle skærme," sagde Vincent Grivet (TDF), formand for HbbTV Association.


HbbTV


De syv selskaber er Google, britiske Sky, den italienske public service-udbyder RAI, den græske public service-udbyder ERT, italienske Kineton, kinesiske Skyworth samt en partner, der ikke sættes navn på.

Den største nyhed er naturligvis, at Google går med i projektet. Selskabet har skabt Android TV-styresystemet, men mange partnere, herunder tv-producenter som Sony og Philips, tilbyder også HbbTV i deres Android TV. Ved at gå med i alliancen kan Google bedre flette HbbTV-funktionalitet ind i Android TV.

HbbTV tilbyder visse fordele til seere, herunder muligheden for at streame tv-programmer fra arkivet ved at trykke på den røde knap på fjernbetjeningen. Systemet benyttes imidlertid også til at spore dine tv-vaner og indsamle data, som kan bruges til målrettede reklamer på tv-kanaler. Den første implementering af målrettede reklamer via HbbTV blev introduceret i 2016.

- “Som en åben standard når HbbTV seere på tværs af forskellige platforme og modtagelsesenheder, hvilket gør det muligt for tv-stationer at maksimere mulighederne for at ramme flere seere og tjene penge på interaktive tjenester,” sagde HbbTV Association.

Selskaber som BBC, Hisense, LG, Panasonic, Samsung, Sony, TP Vision (Philips) og TP Vision var allerede medlemmer af HbbTV Association.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

LGs 2024 OLED TV nu i handlen i Danmark

14 Jun 2024 |

Hisense tilslutter sig igen 8K-alliancen

14 Jun 2024 |

Der hamstres storskærme før en stor sportssommer

13 Jun 2024 |

Første 8K 3D-kamera til Apples Immersive Video-format afsløret

13 Jun 2024 |

Streamingtjenesten Max har nu tv-kanaler inkl. Kanal 5

12 Jun 2024 |

Ingen danske biografer kan vise 'Inderst inde 2' som Pixar ønsker

12 Jun 2024 |