Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonMicrosoft præsenterer "fremtiden for spil": Xbox-gaming på alle skærme - FlatpanelsDK

Microsoft præsenterer "fremtiden for spil": Xbox-gaming på alle skærme

10 Oct 2018 | Rasmus Larsen |

Microsoft har præsenteret ”fremtiden for spil” med Project xCloud, som er et initiativ, der skal gøre det muligt at streame Xbox-spil til enhver enhed, herunder mobilskærme. Forbrugere vil kunne teste teknologien næste år.

Microsoft Project xCloud

I marts 2018 bekræftede Microsoft, at man var i gang med at udvikle en tjeneste til spilstreaming. Project xCloud er første skridt på rejsen fra en fysisk spilkonsol til spil via ”skyen”.

- “Fremtiden for spil er en verden, hvor du er i stand til at spille de spil, du ønsker, med de mennesker, du ønsker, hvor du ønsker, hvornår du ønsker, og på hvilken som helst enhed. Vores vision for udviklingen indenfor spil svarer til musik og film – underholdning skal være tilgængeligt on-demand og på enhver skærm. Jeg er i dag glad for at kunne dele et af vores nøgleprojekter, som vil fremskynde rejsen til denne fremtidige verden: Project xCloud,” sagde Kareem Choudhry, Corporate VP, Gaming Cloud, Microsoft.




Microsoft vil “gøre det let for udviklere at udgive deres spil i Project xCloud”. Selskabet forklarer, at Project xCloud handler om at bygge den teknologi og infrastruktur, som er nødvendig for at kunne streame Xbox-spil på global plan. Det involverer, at man løser udfordringer med forsinkelse, streamingkvalitet mm. Microsoft er allerede begyndt at installere Xbox One S-hardware i sine Azure-datacentre, der er etableret i 54 regioner og dækker 140 lande.

Rygtet vil vide, at Microsoft udvikler en Xbox dedikeret til spilstreaming sammen med en ny high-end Xbox-konsol, som forventes klar omkring 2020.

Tidligere på måneden præsenterede Google et lignende initiativ under navnet Project Stream. Rygtet går, at Google ligeledes arbejder på en spilkonsol. Begge aktører må dog se sig slået af Sony, der allerede har lanceret PlayStation Now-tjenesten til spilstreaming. Denne tjeneste er begrænset til udvalgte enheder og regioner. Sony har indtil videre set bort fra Danmark på trods af vores solide internetinfrastruktur.

Project xCloud-teknologien er allerede aktiv og kører som intern test, siger Microsoft. I testen streames Xbox-spil til telefoner og tablets, der kan styres med en trådløs Xbox-controller. Det virker også med touch-skærme. På nuværende tidspunkt kræves en 10 Mb/s internetforbindelse, men teknologien vil senere kunne skalere dynamisk i begge retninger, så den også tilpasser sig hurtigere forbindelser, sågar ”presse mod de ydre grænser for, hvad der er muligt på 5G-netværk”, lyder det.

Microsoft forventer at åbne test-adgang for forbrugere næste år, men kommenterer ikke på, hvornår tjenesten skal lanceres.

- Kilde: Microsoft

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

LGs 2024 OLED TV nu i handlen i Danmark

14 Jun 2024 |

Hisense tilslutter sig igen 8K-alliancen

14 Jun 2024 |

Der hamstres storskærme før en stor sportssommer

13 Jun 2024 |

Første 8K 3D-kamera til Apples Immersive Video-format afsløret

13 Jun 2024 |

Streamingtjenesten Max har nu tv-kanaler inkl. Kanal 5

12 Jun 2024 |

Ingen danske biografer kan vise 'Inderst inde 2' som Pixar ønsker

12 Jun 2024 |