Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsung demonstrerer "ubrydelig" OLED-skærm - FlatpanelsDK

Samsung demonstrerer "ubrydelig" OLED-skærm

30 Jul 2018 | Rasmus Larsen |

Den ”ubrydelige” OLED-skærm er baseret på et plastikpanel med plastikcover. Egenskaberne er blevet verificeret af UL og skærmen er tiltænkt transportable enheder.

En OLED-skærm uden glascover

Det koreanske selskab har ved tidligere lejligheder fremvist modstandsdygtige OLED-skærme, men denne her kan efter sigende modstå endnu mere. Selskabet forklarer, at en bøjelig plastik-baseret OLED-skærm i en smartphone typisk beskyttes af et glascover. Denne her har et robust plastikcover.

- “Det forstærkede plastikvindue er specielt velegnet til bærbare elektroniske enheder, ikke kun på grund af dets ubrydelige egenskaber, men også på grund af egenskaber som lethed, transmissivitet og hårdhed, der alle minder om glas,” sagde Hojung Kim fra Samsung Display.

Samsung siger, at den nyligt udviklede ”ubrydelige” OLED-skærm er blevet verificeret af UL (Underwriter Laboratories) under det amerikanske forsvarsdepartement. I videoen herunder bliver den gentagne gange udsat for slag med en gummihammer. Den lader til at være meget modstandsdygtig, men det står ikke klart, hvordan plastikcoveret håndterer ridser.




- “Ifølge UL bestod den ubrydelige skærm, udviklet af Samsung Display, en krævende holdbarheldstest, som er baseret på militærstandarder fastsat af U.S. Department of Defense. Efter at have været sluppet fra 1.2 meters højde over jorden 26 gange i træk, samt ledsagende temperaturforsøg ved høje (71 grader) og lave (-32 grader) temperaturer, vedblev Samsungs ubrydelige skærm at fungere normalt uden skade på fronten, siderne eller kanterne,” skriver selskabet. ”Sågar ved efterfølgende holdbarhedstest fra 1,8 meter – væsentligt højere end den amerikanske militærstandard – fortsatte Samsung Displays ubrydelige skærmpanel med at fungere normalt uden tegn på skade.”

Samsung forestiller sig, at OLED-skærmen kan anvendes i telefoner, bærbare spilleenheder, tablets og andre typer af transportable enheder. Selskabet kommenterede ikke på planerne for masseproduktion, men det bringer os ikke desto mindre et skridt nærmere bøjelige skærme.

- Kilde: Samsung

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

LGs 2024 OLED TV nu i handlen i Danmark

14 Jun 2024 |

Hisense tilslutter sig igen 8K-alliancen

14 Jun 2024 |

Der hamstres storskærme før en stor sportssommer

13 Jun 2024 |

Første 8K 3D-kamera til Apples Immersive Video-format afsløret

13 Jun 2024 |

Streamingtjenesten Max har nu tv-kanaler inkl. Kanal 5

12 Jun 2024 |

Ingen danske biografer kan vise 'Inderst inde 2' som Pixar ønsker

12 Jun 2024 |