Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonXiaomi rygtes på vej med opgraderet medieboks - Android Oreo frigivet - FlatpanelsDK

Xiaomi rygtes på vej med opgraderet medieboks - Android Oreo frigivet

05 Jul 2018 | Rasmus Larsen |

En opgraderet version af Xiaomi Mi Box, der er baseret på Googles Android TV-platform, er dukket op FCC-databasen, skriver Variety. Selskabet har også frigivet Android 8 (Oreo) til den eksisterende medieafspiller.

En opgraderet Xiaomi Mi Box

Xiaomis Mi Box er, sammen med Nvidia Shield, en af de få mediebokse, som er baseret på Googles Android TV-styresystem. Den konkurrerer direkte med medieafspillere fra Amazon, Apple og Roku, men har dog haft begrænset salgssucces.

Xiaomi Mi Box er ikke officielt lanceret i Danmark, men sælges af flere forhandlere.

Det lader til, at en opgraderet version (modelnavn MFZ-22-AB) er lige på trapperne. Den er igen baseret på Android TV-platformen og leveres med en redesignet fjernbetjening baseret på Bluetooth og med en dedikeret knap til Netflix, ifølge FCC-dokumenter opsporet af Variety. Forbrugerprodukter med indbygget radiosender skal i USA godkendes af FCC før salg.

Det står ikke klart, hvordan boksen ellers adskiller sig fra første version, som i øvrigt håndterede 4K HDR.


Xiaomi Mi TV 2018


Android Oreo-opdatering

Det kinesiske selskab er samtidig ved at udrulle Android Oreo (version 8) til den tidligere version af boksen. Det gør Xiaomi til den blot anden store producent med Oreo efter Nvidia frigav Oreo til Shield-boksen for nogle uger siden. Det er i den forbindelse værd at bemærke, at Xiaomi sprang over version 7 (Nougat) for at springe direkte fra Android version 6 til 8.

Googles Android TV-platform benyttes også i tv-skærme fra Bang & Olufsen, Philips, Sony, TCL m.fl.

Andriod Oreo byder på en moderniseret brugerflade med “kanaler” på hovedskærmen, foruden nye funktioner. Brugerfladen udrulles senere på andre Android TV-enheder. Google frigav Oreo-softwaren offentligt for snart et år siden.

Android TV har fået en lidt vaklende start og er endnu ikke for alvor slået igennem, men Google er fortsat fokuseret på at få det til at fungere med årlige softwareopdateringer. Xiaomi er tilsyneladende også klar til at give det et skud mere selvom selskabet i hjemlandet Kina har eksperimenteret med andre løsninger.


Xiaomi Mi TV 2018


- Kilde: Variety

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Massiv stigning af tv-pirater i Norden

03 Jun 2024 |

Acer afslører sine første 480Hz OLED-monitorer & Google TV-monitorer

03 Jun 2024 |

Netflix appen fjernes på 2014 Sony TV

03 Jun 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Amazon i juni

02 Jun 2024 |

Test: Canvas

31 May 2024 |

Mere 4K-indhold efter Max-relanceringen

31 May 2024 |