Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNetflix overvejer at hæve prisen på HDR-streaming - FlatpanelsDK

Netflix overvejer at hæve prisen på HDR-streaming

04 Jul 2018 | Rasmus Larsen |

Netflix overvejer at rykke muligheden for at streame HDR-video op i et dyrere ’Ultra’-abonnement. Visse brugere ser allerede den nye inddeling, men den er ikke rullet bredt ud. Det skriver CNET.

Prisstigning på vej hos Netflix?

Netflix har i dag tre abonnementspakker. Den billigste Basis-pakke giver adgang til SD-opløsning, den mellemste Standard-pakke giver HD-opløsning og den dyreste Premium-pakke giver 4K-opløsning med HDR. Der er desuden forskel på, hvor mange samtidige streams, brugere kan have kørende.

Netflix tester nu muligheden for en Ultra-pakke, hvori HDR (High Dynamic Range) indgår. Det er med andre ord en skjult prisstigning, da HDR allerede indgår i Premium-pakken i dag. Visse brugere fortæller, at Netflix også har ændret på antallet af samtidige streams i pakkerne. Herunder ses de tyske priser.


Netflix


Det kan lyde spøjst at ”teste” en prisstigning, men Netflix tester ofte nye tiltag på udvalgte grupper af brugere for at se, hvordan de reagerer på ændringerne. Forskellige brugere får forskellige nuancer af en ny funktion eller opsætning. Denne gang tests priselasticitet.

- ”Vi tester løbende nye ting på Netflix og varigheden af disse tests varierer. I dette tilfælde tester vi forskellige prisniveauer og funktioner for at få en bedre forståelse for i hvilken grad forbrugerne værdsætter Netflix. Ikke alle vil se testen og det er ikke sikkert, at vi nogensinde vil tilbyde de specifikke elementer, som indgår i testen, til vores medlemmer," skriver Netflix i en email til Flatpanels.

Brugere i Italien, Tyskland og andre europæiske lande er stødt på Ultra-pakken. Flatpanels ser ikke på nuværende tidspunkt prisstigningen på Netflix’s danske hjemmeside. Ultra-pakken koster typisk 17 Euro, altså 3 Euro mere end den nuværende Premium-pakke.

Det forlyder ikke, hvor Dolby Atmos-lyd ligger i pakketeringen.

Netflix kan naturligvis vælge ikke at gå videre med planerne. De siger, at der endnu ikke er taget en beslutning. Selskabet hævede senest sine danske priser i august 2017. Dengang steg Standard- og Premium-pakkerne med 10 kr/md.

- Kilde: CNET, Cordcutting

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

LGs 2024 OLED TV nu i handlen i Danmark

14 Jun 2024 |

Hisense tilslutter sig igen 8K-alliancen

14 Jun 2024 |

Der hamstres storskærme før en stor sportssommer

13 Jun 2024 |

Første 8K 3D-kamera til Apples Immersive Video-format afsløret

13 Jun 2024 |

Streamingtjenesten Max har nu tv-kanaler inkl. Kanal 5

12 Jun 2024 |

Ingen danske biografer kan vise 'Inderst inde 2' som Pixar ønsker

12 Jun 2024 |