Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonVimeo lancerer ny streaming-tjeneste med tv-serier i 150 lande - FlatpanelsDK

Vimeo lancerer ny streaming-tjeneste med tv-serier i 150 lande

20 Oct 2016 | Rasmus Larsen |

Vimeo udvider og begynder at sælge tv-serier og kortfilm. Den nye streamingtjeneste er netop lanceret i 150 lande, herunder Danmark, og tilbyder titler såsom ‘Mad Men’, ‘Zombiehagen’ og ‘Black Sails’. Man betaler per sæson eller episode.

Vimeo lancerer tv-serie-tjeneste

Med streamingtjenesten ønsker Vimeo at sælge tv-serier per sæson eller afsnit – det er ikke en abonnementstjeneste. En af titlerne, som er med fra start, er Mad Men, som koster $9,99 dollars per sæson eller $2,99 per episode. Visse titler kan også lejes.

Vimeo er nok bedst kendt som en gratis streamingtjeneste, der på visse måder minder om YouTube, da alle kan uploade indhold. Med den nye butik håber Vimeo at bygge ovenpå. De har indgået aftaler med Lionsgate og Starz, og arbejder på flere.

Den danske kortfilm Zombiehagen indgår i kataloget.

Vimeo TV store


Kataloget byder desuden på ‘Mad Men’, ‘Orange is the New Black’, ‘The Royals’, ‘Weeds’, ‘Nurse Jackie’, ‘Boss’, ‘Blue Mountain State’, ‘Boss’ og ‘Manhattan’. Over de kommende uger tilføjes tv-serier fra Starz såsom ‘Black Sails’ og ‘Ash vs. Evil Dead’, oplyser selskabet.

Du kan se købt indhold via den normale Vimeo app, som er tilgængelig på Apple TV, Chromecast, Xbox, Amazon Fire TV, Roku, visse Smart TV, iPhone/iPad, Android samt PC/Mac via browseren. Det er dog kun muligt at købe indholdet via hjemmesiden eller Roku. Det skyldes, at mange andre platforme tager en del af salget igennem apps.

Indholdet er tilgængeligt i HD-kvalitet. Undertekster er typisk kun tilgængelige på engelsk, men til tider også på fransk, portugisisk, spansk og tysk. Der er ikke danske undertekster. Det er naturligvis et område, hvor Vimeo skal udvide kraftigt, hvis de vil have håb om at konkurere internationalt.

Vimeo TV store


Ingen blockbuster-film, lavere priser

Med tjenesten har Vimeo belsuttet at satse på tv-serier og kortfilm i stedet for store biograffilm. Dermed forsøger de at finde en plads i et streamingmarked for pay-per-view, der i dag styres primært af Apple iTunes, Vudu, Amazon og Google Play Film – samt Blockbuster i Danmark. Flere af disse tjenester tilbyder også tv-serier, så Vimeo skal klø på for at få fodfæste.

Kigger man på priserne, underbyder Vimeo flere af sine konkurrenter. En sæson af Mad Men er f.eks. halv pris i forhold til Amazon i USA. I Danmark tilbydes tv-serier kun i løssalg af ganske få tjenester, herunder Blockbuster. Vi kan ikke finde nogen af de titler, som Vimeo tilbyder, på Blockbuster.

Vimeo håber herudover på at kunne opbygge momentum ved at gå ud i 150 lande fra start.

Du kan selv undersøge sagerne på vimeo.com/tvstore. Der er trailere på alt alle titler, så du kan se kvaliteten før du køber.

- Kilde: Vimeo via Techcrunch

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

LGs 2024 OLED TV nu i handlen i Danmark

14 Jun 2024 |

Hisense tilslutter sig igen 8K-alliancen

14 Jun 2024 |

Der hamstres storskærme før en stor sportssommer

13 Jun 2024 |

Første 8K 3D-kamera til Apples Immersive Video-format afsløret

13 Jun 2024 |

Streamingtjenesten Max har nu tv-kanaler inkl. Kanal 5

12 Jun 2024 |

Ingen danske biografer kan vise 'Inderst inde 2' som Pixar ønsker

12 Jun 2024 |