Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsung ansøger om at få 'QLED' TV som varemærke - FlatpanelsDK

Samsung ansøger om at få 'QLED' TV som varemærke

07 Jul 2016 | Rasmus Larsen |

Samsung har ansøgt om at registrere varemærket ”Samsung QLED” på det amerikanske US Patent and Trademark Office (USPTO), ifølge BusinessKorea. Samsung vil efter sigende droppe OLED-tv for at satse på QLED-tv.

Samsung ansøger om QLED-varemærke

Ansøgningen blev indgivet den 27. juni 2016, ifølge kilder i industrien, som har talt med BusinessKorea. Varemærket vil gælde for QLED i bred forstand, altså dække tv-skærme, smarphones og PC-skærme.

Samsung sælger allerede traditionelle LCD-tv, der gør brug af et filter af ”quantum dots”, men QLED er en ny type skærmteknologi, som ikke har brug for LC (liquid crystem) filtret. På mange måder minder QLED om OLED, men i stedet for at bruge organisk materiale som det aktive lysgivende element, vil QLED bruge quantum dots – eller nanokrystaller. De små pixels i en QLED-skærm vil således selv afgive lys.

I maj 2016 blev det rapporteret, at Samsung har til hensigt at droppe OLED-tv og i stedet fokusere på QLED-tv. Samsung har ikke været i stand til at reducere produktionsomkostningerne på OLED ligesom LG har.

Samsung OLED TV


BusinessKorea indskyder, at der før i tiden er gået omkring et til to år fra Samsung har ansøgt om et varemærke til lanceringen af første produkt. QLED-tv forventes dog først at komme på markedet mellem 2018 og 2019.

QLED kan vise sig at blive en vigtig teknologi i branchen, men Samsung har endnu ikke fremvist nogen former for prototyper. Både LG og Samsung udstillede prototyper af OLED-skærme i adskillige år før de lancerede dem.

- Kilde: BusinessKorea

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

LGs 2024 OLED TV nu i handlen i Danmark

14 Jun 2024 |

Hisense tilslutter sig igen 8K-alliancen

14 Jun 2024 |

Der hamstres storskærme før en stor sportssommer

13 Jun 2024 |

Første 8K 3D-kamera til Apples Immersive Video-format afsløret

13 Jun 2024 |

Streamingtjenesten Max har nu tv-kanaler inkl. Kanal 5

12 Jun 2024 |

Ingen danske biografer kan vise 'Inderst inde 2' som Pixar ønsker

12 Jun 2024 |