Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonApple TV får i dag tvOS 9.2 med iCloud Photo, Podcast-app, mapper - FlatpanelsDK

Apple TV får i dag tvOS 9.2 med iCloud Photo, Podcast-app, mapper

21 Mar 2016 | Rasmus Larsen |

Apple frigiver i dag en stor software-opdatering til Apple TV-boksen. Med tvOS 9.2 får boksen Podcast-app, mapper, iCloud Photo Library, understøttelse af Bluetooth-tastaturer og en ny App-switcher. Siri snakker stadig ikke dansk, men lærer nye ting på engelsk. Der er nu 5000 apps og spil i tvOS App Store.

tvOS 9.2 frigivet til Apple TV

tvOS er Apple’s styresystem til tv-skærmen. Det er grundlæggende bygget på iOS, men tilpasset tv-skærmen med egen dedikeret App Store. I dag frigives en opdatering til tvOS, som tilføjer adskillige nye funktioner.

Apple tvOS 9.2


Først og fremmest tilføjes iCloud Photo Library, så du har adgang til alle dine fotos på stuens store skærm. Live Photos understøttes også. Opdateringen tilføjer desuden en Podcast-app og muligheden for at sortere apps og spil i mapper, ligesom det kendes fra iPhone og iPad.

Apple genetablerer muligheden for at bruge Bluetooth-tastaturer. Herudover opdateres app-switcheren, så den kommer til at minde mere om app-switcheren i iOS. I stedet for at præsentere apps side-om-side, lægges de ovenpå hinanden, når man bladrer.

tvOS 9.2 lærer Siri nye tricks. Siri kan nu bruges til at diktere i tekstfelter i apps, hvilket også betyder, at Siri kan søge inde i f.eks. Netflix-app’en samt indtaste brugernavne i diverse apps. Siri kan endnu ikke forstå dansk på Apple TV og det ændrer tvOS 9.2 desværre ikke på.

5000 apps til Apple TV

Ved lanceringen af Apple TV i slutningen af oktober 2015 bød app-butikken på omkring 1000 apps. I midten af december var der 2600 apps og i slutningen af januar ramte tælleren 3600 apps.

Der er nu 5000 apps til Apple TV, melder selskabet. Apple brugte aftenens præsentation til at fremhæve blandt andet spil, SolarWalk (lærings-app), GrubHub (madbestilling), diverse fitness apps, HBO samt en NCCA March Madness app. Sidstnævnte er ikke relevant for danskere, men gør det muligt for amerikanere at se to kampe side-om-side. App’en findes til mange andre bokse og Smart TV, men kun Apple TV har denne funktion.

Der var imidlertid ikke de store nyheder indenfor apps eller spil. Apple arbejder efter eget udsagn på en ny Remote-app til iPhone og iPad med fuld Siri-funktionalitet, men den er ikke blevet klar endnu.

tvOS 9.2 frigives til Apple TV-boksen i dag. Den er naturligvis gratis at hente.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

LGs 2024 OLED TV nu i handlen i Danmark

14 Jun 2024 |

Hisense tilslutter sig igen 8K-alliancen

14 Jun 2024 |

Der hamstres storskærme før en stor sportssommer

13 Jun 2024 |

Første 8K 3D-kamera til Apples Immersive Video-format afsløret

13 Jun 2024 |

Streamingtjenesten Max har nu tv-kanaler inkl. Kanal 5

12 Jun 2024 |

Ingen danske biografer kan vise 'Inderst inde 2' som Pixar ønsker

12 Jun 2024 |