Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonFilmtjeneste i USA leverer nu film i 4K HDR & Dolby Atmos - FlatpanelsDK

Filmtjeneste i USA leverer nu film i 4K HDR & Dolby Atmos

22 Oct 2015 | Rasmus Larsen |

Den amerikanske online-filmtjeneste Vudu var tidligt ude med film i HD-opløsning og nu tager de ligesom Netflix og Amazon springet til 4K-opløsning og endda HDR. De er samtidig første streamingtjeneste med filmlyd i Dolby Atmos.

Vudu streamer film i 4K HDR

Ultra HD Blu-ray-afspillerne nærmer sig imens streamingtjenesterne opruster på billed- og lydkvalitet. Mens de fleste danske streamingtjenester fedter rundt med SD og 720p-kvalitet, er den amerikanske branche godt på vej til at tage næste skridt.

Vudu er en amerikansk filmtjeneste, der sælger og udlejer film i stil med TDC’s Blockbuster. Tjenesten er ikke officielt tilgængelig i Danmark, men kan tilgås med samme DNS-trick, som kan bruges på andre amerikanske tjenester.

Lego Movie i 4K på Vudu


De lægger ud med 12 titler ved lanceringen, herunder Man of Steel og Lego-filmen. Indtil videre skal man have en Roku 4 boks for at få adgang til indholdet i den højere kvalitet, men indenfor kort tid kan man få adgang fra andre enheder. Vudu anbefaler en internetforbindelse på minimum 11 Mb/s til 4K. Visse film leveres også i HDR (high dynamic range), hvilket kun Amazon har gjort hidtil.

Annonceringen er ydermere interessant fordi det er første gang, at en streamingtjeneste tilbyder Dolby Atmos-lyd, der er Dolby’s nyeste lydteknologi til hjemmet og biografer. Enkelte Blu-ray-udgivelser har været udgivet med Dolby Atmos-yd, men streamingtjenester har ikke tilbudt dem før nu.

Vudu’s priser er typisk $10 dollars for leje og $25-30 dollars for køb.

4K-film på Vudu

San Andreas
Man of Steel
Edge of Tomorrow
The Lego Movie
Magic Mike XX
Jupiter Ascending
Sherlock Holmes.
Sherlock Holmes: A Game of Shadows
The Great Gatsby
Into the Storm
Focus
Into the Storm
Run All Night
- Source: Vudu

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

LGs 2024 OLED TV nu i handlen i Danmark

14 Jun 2024 |

Hisense tilslutter sig igen 8K-alliancen

14 Jun 2024 |

Der hamstres storskærme før en stor sportssommer

13 Jun 2024 |

Første 8K 3D-kamera til Apples Immersive Video-format afsløret

13 Jun 2024 |

Streamingtjenesten Max har nu tv-kanaler inkl. Kanal 5

12 Jun 2024 |

Ingen danske biografer kan vise 'Inderst inde 2' som Pixar ønsker

12 Jun 2024 |