Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonVideochip til streaming i Ultra HD præsenteret - FlatpanelsDK

Videochip til streaming i Ultra HD præsenteret

15 Jan 2013 | Rasmus Larsen |

Chip-producenten Broadcom præsenterede på CES 2013 planerne for en ny chip, der kan håndtere video-dekodning af film og tv i 4K/Ultra HD. Med chippen vil tv-producenter f.eks. kunne åbne for internetstreaming i 4K-opløsning. Det er en chip som denne, der kan gøre 4K til standard i Smart TV og mediebokse.

4K-videochip klar

Der findes naturligvis allerede en 4K-chip i de nye Ultra HD-fladskærme, men Broadcoms er ret speciel. For det første er den baseret på ARM-processor, hvilket vil sige, at den har et ekstremt lavt strømforbrug. Der er tale om en quad-core chip, der i princippet kan muliggøre 4K-streaming på både Smart TV, mediebokse, tablets, smartphones og meget andet.

Ultra HD-chip
Denne lille chip skal være med til at starte Ultra HD-revolutionen næste år


Chippen lader til at være henvendt til Smart TV, og mere specifikt Smart TV med Ultra HD-opløsning. Chippen understøtter allerede mpeg4 (herunder de nye mpeg4-profiler såsom H.264) samt det såkaldte HEVC-format, der også kaldes H.265.

Med H.265 kan man levere dobbelt så god billedkvalitet ved samme dataforbrug eller lige så god billedkvalitet ved halvt dataforbrug. Netop dette aspekt gør H.265 egnet til streaming af film og tv-serier i meget høj opløsning; f.eks. Full HD eller Ultra HD.

Chippen kan levere Ultra HD med op til 60 billeder per sekund. Chippen kan desuden levere fire Full HD-signaler samtidig – f.eks. til fire tv-skærme forskellige steder i hjemmet.

Broadcoms ”Ultra HD-chip” har fået navnet BCM7445 og den vil kunne masseproduceres i midten af 2014.

- Kilde: Broadcom

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

LGs 2024 OLED TV nu i handlen i Danmark

14 Jun 2024 |

Hisense tilslutter sig igen 8K-alliancen

14 Jun 2024 |

Der hamstres storskærme før en stor sportssommer

13 Jun 2024 |

Første 8K 3D-kamera til Apples Immersive Video-format afsløret

13 Jun 2024 |

Streamingtjenesten Max har nu tv-kanaler inkl. Kanal 5

12 Jun 2024 |

Ingen danske biografer kan vise 'Inderst inde 2' som Pixar ønsker

12 Jun 2024 |