Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reason5 års tv-design: Sharp - FlatpanelsDK

5 års tv-design: Sharp

26 Oct 2012 | Rasmus Larsen |

I et historisk perspektiv er fladskærmen stadig en relativ ny opfindelse, selvom de fleste af os efterhånden har en eller flere i hjemmet. Men hvordan så vores fladskærme egentlig ud for 5 år siden? I en serie af Gallerier tager FlatpanelsDK et kig på 5 års tv-design for alle de store brands indenfor fladskærms-tv. Sidste fredag kiggede vi på Panasonic. I dag kigger vi på Sharp.

Hver fredag kigger FlatpanelsDK på en ny tv-producents designtradition. Vend tilbage næste fredag og se hvem der er i spotlyset.

Sharp: 5 års tv-design

I denne del af FlatpanelsDKs design-føljeton tager vi et kig på Sharp. Sharp er med i gruppen af japanske tv-producenter, men Sharp har generelt gået af egne veje. Sharp satsede tidligt på LCD-teknologi og tilføjede senere LED. I modsætning til f.eks. Sony har Sharp dog egne fabrikker og det har også givet dem fleksibilitet indenfor design af tv.

Sharp XS1
Sharp skabte tilbage i 2008 den eksklusive XS1-model

Det illustrerede traditionsproducenten første gang i 2008, hvor den unikke og eksklusive XS1 model med et aluminiumsdesign og en ekstremt slank ramme blev præsenteret for verdenen på IFA. I 2010 kom en helt ny modellinje af ultraslanke modeller på banen, hvor fronten var helt glat. Med en sort overflade og en sølvgrå-kant gik joken på, at modellerne mindede om en forstørret iPhone, men Sharp høstede stor ros for det elegante look med en glasplade som fod. Senere har Sharp forfulgt ruten mod større skærme, som først kastede 60” skærme til menneskepenge af sig, sidenhen 70” og 80”, og inden længe også 90”. Designet er samtidig blevet skåret ned til slanke rammer og en tynd profil, hvilket bidrager til at gøre modellerne overraskende diskrete i forhold til deres store tommeareal – et helt andet designudtryk end f.eks. Panasonics 100+ tommer kæmpeskrumler, der ikke kan flyttes en millimeter, når de er på plads. Se 5 års tv-design fra Sharp i Galleriet her, og se frem til et nyt tilbageblik hver fredag i de kommende uger.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

LGs 2024 OLED TV nu i handlen i Danmark

14 Jun 2024 |

Hisense tilslutter sig igen 8K-alliancen

14 Jun 2024 |

Der hamstres storskærme før en stor sportssommer

13 Jun 2024 |

Første 8K 3D-kamera til Apples Immersive Video-format afsløret

13 Jun 2024 |

Streamingtjenesten Max har nu tv-kanaler inkl. Kanal 5

12 Jun 2024 |

Ingen danske biografer kan vise 'Inderst inde 2' som Pixar ønsker

12 Jun 2024 |