Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasoniPhone 5 afsløret med større 4" Retina-skærm - FlatpanelsDK

iPhone 5 afsløret med større 4" Retina-skærm

12 Sep 2012 | Rasmus Larsen |

Apple har netop afsløret deres nye iPhone 5 med en større Retina-skærm end hidtil. FlatpanelsDK er som altid nysgerrig på skærmteknologien og Apple melder om både "integreret touch"-teknologi samt en længere skærm på 4" i 16:9-format.

iPhone 5 med 4" Retina display

Apple har afsløret den nye generation af iPhone, og på skærmfronten er der en række nyheder. Skærmen er fortsat baseret på IPS LCD-teknologien med LED-bagbelysning, men har ændret format til 16:9 og er nu 4” frem for 3,5” i de tidligere iPhones.

Apple iPhone 5
Apples nye iPhone 5 med 4-tommer Retina-skærm

Det større format på 4 tommer betyder, at Apple har øget opløsning til 1136x640 pixels i 16:9-format. Denne kombination giver fortsat en pixeltæthed på 326 ppi (pixels per tomme), hvilket er det samme som iPhone 4/4S. Med andre ord er detaljegraden og skarpheden af tekst identisk. Skærmen er kun blevet højere og ikke bredere, og Apple forklarer sig med, at den derved fortsat ligger perfekt i hånden, og at den kan navigeres med én hånd og tommelfingeren, frem for med to hænder. I samme forbindelse opdaterer Apple deres apps, så de passer til det nye format. Der er nu 5 rækker af apps på hjemmeskærmen. Apple kom på pressemødet også ind på andre fordele ved den bredere skærm i 16:9-format. Undervejs kom spilproducenten EA (Electronic Arts) på banen og viste, hvordan skærmen kan giver en widescreen-spiloplevelse. Til at støtte skærmen er der en ny A6-processor, der er dobbelt så hurtig og har en dobbelt så kraftig grafikprocessor, sammenlignet med 4S. EA går så langt som til at kalde ydelsen for fuldt på linje med spilkonsoller. Apple fremhævede også muligheden for at se film i widescreen uden bjælker i top og bund.

Apple iPhone 5
Apples nye iPhone 5 med 4-tommer Retina-skærm

Apple har også inkluderet en såkaldt in-cell touch-teknologi (Apple kalder det integrated touch). In-cell – som navnet antyder – betyder, at berøringssensorerne er flyttet ind i selve skærmen frem for at sidde på et glaslag oven på skærmen. For billedkvaliteten betyder det, at lyset lettere passerer igennem skærmen, og Apple lover op til 44 % bedre farvemætning samt bedre berøringsfølsomhed. Det betyder dog først og fremmest, at skærmen - procentmæssigt - er blevet betydeligt tyndere. Det smitter naturligvis af på selve telefonen, som er blevet 18 % tyndere. Den måler nu 7.6 mm. Den er også 20 % lettere og vejer blot 112 gram.

Apple iPhone 5
Apples nye iPhone 5 med 4-tommer Retina-skærm

In-cell er en svær teknologi at producere, da man i produktionen flytter en væsentlig del af teknologien ind i selve skærmen frem for at basere produktionen på faser, hvor berøringsenheden produceres separat. Vi kommer tilbage til, hvordan in-cell-teknologi fungerer i en senere dybdegående artikel, hvor vi også kigger på resten af udviklingen indenfor touch-teknologi til skærme. Ud over den større skærm har iPhone 5 også LTE (4G), en hurtigere A6-processor, et nyt 80 % mindre "Lightning"-stik og et 8-mp kamera. Se pris og få mere information på www.apple.dk.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Massiv stigning af tv-pirater i Norden

03 Jun 2024 |

Acer afslører sine første 480Hz OLED-monitorer & Google TV-monitorer

03 Jun 2024 |

Netflix appen fjernes på 2014 Sony TV

03 Jun 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Amazon i juni

02 Jun 2024 |

Test: Canvas

31 May 2024 |

Mere 4K-indhold efter Max-relanceringen

31 May 2024 |