Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsung & Sonys LCD-partnerskab afsluttet - FlatpanelsDK

Samsung & Sonys LCD-partnerskab afsluttet

27 Dec 2011 | Rasmus Larsen |

I 2004 skabte Samsung og Sony et stærkt produktionssamarbejde indenfor LCD-paneler under navnet S-LCD. De to selskabers produktionssamarbejde i S-LCD er dog nu nået til vejs ende. Samsung køber Sonys andel for 5,35 milliarder kroner. Sony og Samsung vil i stedet indgå en "strategisk aftale".

Sony forlader S-LCD

I 2004 investerede de to elektronik-giganter i et nyt joint venture selskab kaldet S-LCD. Samsung ejede PVA LCD-teknologien og fik en investeringspartner, og Sony kunne sikre sig en stabil levering af LCD-paneler.


Sony og Samsungs S-LCD-partnerskab er afsluttet


Sony meldte tidligere ud, at de ønskede at forlade LCD-partnerskabet - og nu er det officielt. Samsung har købt Sonys 50 % ejerandel i S-LCD for 5,35 milliarder kroner, hvilket efterlader Samsung med 100 % ejerskab.

I stedet vil de to selskaber indgå en "strategisk aftale om levering og køb af LCD-paneler", hvilket kan tolkes, som en aftale hvor Sony køber LCD-paneler fra Samsungs LCD-fabrikker efter behov.

Sony håber på den måde på at kunne sikre en mere fleksibel, men samtidig stabil levering af LCD-paneler i fremtiden. Samtidig vil Sony have en lavere markedsrisiko idet de ikke længere har ansvaret for drift af produktionsanlæg. Salget vil blive afsluttet ved udgangen af januar 2012.

Sonys Tv-division gennemgår i øjeblikket store forandringer. Det første skridt var at opdele TV-divisionen i tre og Sonys exit fra S-LCD-partnerskabet er en fase i processen.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

LGs 2024 OLED TV nu i handlen i Danmark

14 Jun 2024 |

Hisense tilslutter sig igen 8K-alliancen

14 Jun 2024 |

Der hamstres storskærme før en stor sportssommer

13 Jun 2024 |

Første 8K 3D-kamera til Apples Immersive Video-format afsløret

13 Jun 2024 |

Streamingtjenesten Max har nu tv-kanaler inkl. Kanal 5

12 Jun 2024 |

Ingen danske biografer kan vise 'Inderst inde 2' som Pixar ønsker

12 Jun 2024 |