Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsung forvandler dine vinduer til skærme - FlatpanelsDK

Samsung forvandler dine vinduer til skærme

18 Oct 2011 | Rasmus Larsen |

Samsung melder om et gennembrud i LED-teknologi, som gør det muligt at få traditionelle vinduesglas til at lyse op som skærme og lamper. Samsung håber på at kunne kommercialisere teknologien i fremtiden, men der går nogle år endnu før man er klar.

Samsung forvandler dine vinduer til skærme

Samsung Advanced Institute of Technology melder om et gennembrud i LED (light-emitting diode) teknologi, som gør dem i stand til at integrere lysdioder direkte på almindeligt glas.

I fremtiden kan vinduer også fungere som lamper eller skærme
I fremtiden kan vinduer også fungere som lamper eller skærme


Den nye teknologi gør Samsung i stand til at fabrikere såkaldt krystallinsk galliumnitrid (GaN) direkte på glasplader, hvilket kan skabe lysdioder. Lysdioderne kan desuden blive ekstremt store, hvis man fortrinsvis vil benytte vinduet som lampe fremfor skærm.

- "Om ti år vil vinduer også fungere som belysning og skærme, der giver personlighed til bygninger," siger en forsker hos Samsung.

Lysdioder findes i dag op til omkring 5 centimeter, men den nye LED-teknologi kan skabe lysdioder, der er 400 gange større, siger Samsung. Samsung hævder desuden, at man kan bruge den nye type lysdioder som bagbelysning i LCD-skærme og derved sænke produktionsomkostningerne.

Men selvom de nye GaN-baserede lysdioder i første omgang skal benyttes som bagbelysning i LCD-paneler, er det interessante aspekt i teknologien, potentialet i at skabe vinduer til butiksruder, huse og på kontorer, der ikke blot fungerer som vinduer, men også lamper og endda skærme (ved at benytte lysdioder i forskellige farver). Samsung mener, at de kan være klar med kommercielle produkter om cirka 10 år.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

LGs 2024 OLED TV nu i handlen i Danmark

14 Jun 2024 |

Hisense tilslutter sig igen 8K-alliancen

14 Jun 2024 |

Der hamstres storskærme før en stor sportssommer

13 Jun 2024 |

Første 8K 3D-kamera til Apples Immersive Video-format afsløret

13 Jun 2024 |

Streamingtjenesten Max har nu tv-kanaler inkl. Kanal 5

12 Jun 2024 |

Ingen danske biografer kan vise 'Inderst inde 2' som Pixar ønsker

12 Jun 2024 |