Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSony, Toshiba og Hitachi skaber stærk LCD-alliance - FlatpanelsDK

Sony, Toshiba og Hitachi skaber stærk LCD-alliance

05 Sep 2011 | Rasmus Larsen |

Der har gennem noget tid huseret rygter omkring en japansk skærm-alliance, og nu har Sony, Toshiba og Hitachi bekræftet, at de slår produktionen af LCD-paneler sammen. Den nye joint-venture hedder Japan Display skal tage kampen op mod de sydkoreanske spillere Samsung og LG. Den bakkes op af den japanske regering.

Sony, Toshiba og Hitachi danner Japan Display

De Sydkoreanske skærmproducenter Samsung og LG har efterhånden fået dominerende positioner på LCD-panelmarkedet. Det er de japanske skærmproducenter tydeligvis ikke tilfredse med.

Sony, Toshiba & Hitachi vil sammen skabe Japan Display; verdens største LCD-fabrikant af små/medium LCD-paneler
Sony, Toshiba & Hitachi vil sammen skabe Japan Display; verdens største LCD-fabrikant af små/medium LCD-paneler


De tre japanske Tv-producenter har bekræftet rygterne og melder, at de vil skabe en japansk skærm-alliance, hvor fokus vil være på at fremstille små til mellemstore LCD-paneler til håndholdte enheder såsom smartphones og tablets. Alle tre producenter har allerede en produktion, men de kombineres nu.

Men det er ikke alt. Den japanske regering vil i den grad hjælpe med at få magtbalancen tilbage på japanernes side. Den japanske regerings investeringsfond vil således investere 200 milliarder Yen – hvad der svarer til 13,77 milliarder danske kroner - i joint-venture selskabet, og vil med investeringen eje 70 % af aktierne. Hver af de tre andre vil eje 10 %. Det nye selskab får navnet Japan Display, når sammenlægningen forventes færdiggjort i foråret 2012.

Japan Display vil blive verdens største fabrikant af små-mellemstore LCD-paneler med en forventet omsætning på 750 milliarder Yen i 2016.

Det nye selskab vil også fokusere på forskning og udviklingen indenfor områder såsom OLED og højtopløselige skærme.

- Kilde: Sony, Hitachi, Toshiba

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Netflix ophører med at virke på ældre Apple TV

04 Jun 2024 |

PlayStation VR2 virker snart med PC'en inkl. Steams VR-spil

04 Jun 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Apple TV+ i maj

04 Jun 2024 |

Første test af live-tv over 5G i Danmark

04 Jun 2024 |

Massiv stigning af tv-pirater i Norden

03 Jun 2024 |

Acer afslører sine første 480Hz OLED-monitorer & Google TV-monitorer

03 Jun 2024 |