Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonApple søger om tre OLED-patenter - OLED på vej? - FlatpanelsDK

Apple søger om tre OLED-patenter - OLED på vej?

14 Feb 2011 | Rasmus Larsen |

OLED betragtes som den næste store ting indenfor skærm-teknologi, og gennem de seneste år, er Apples produkter blevet kædet sammen med OLED gang på gang. Nu har Apple søgt om tre patenter, der relaterer sig til berøringsfølsomme OLED-skærme i håndholdte produkter.

Apple og OLED

I denne artikel giver vi et kort indblik ind i de tre patenter, som Apple har søgt om vedrørende OLED-skærme. Apple anvender en iPad-lignende enhed til at beskrive og illustrere patenterne, men teknologierne kan som sådan også sagtens bruges på Apples andre produkter.

Det første patent relaterer sig til at styre et OLED-panel vha. en berøringsfølsom sensor-teknologi. Se illustration nedenfor.

Apple OLED patent
Apple OLED patent


Det anden patent beskriver, hvordan Apple vil styre signalvejen for et OLED-panel med et integreret berøringsfølsomt sensor-lag øverst.

Apple OLED patent
Apple OLED patent


Det tredje patent vedrører, hvordan det berøringsfølsomme system integreres i en OLED-skærm.

OLED i Apples produkter?

Apple fortsætter med at vise interesse for OLED-teknologien til populære enheder som iPhone, iPod og iPad. Samtlige produkter anvender dog stadig LCD-paneler.

Det største problem med OLED i dag, er imidlertid den begrænsede produktionskapacitet der er i markedet. Både Samsung og LG er i øjeblikket ved at opføre store OLED-fabrikker, der skal øge produktionskapaciteten for produktionen af små OLED-skærme, men fabrikkerne er endnu ikke klar.

Der er naturligvis langt fra koncept til rigtigt produkt, men det tyder på, at Apple fortsat er meget interesseret i OLED-teknologien. Vi følger naturligvis op på sagen, når vi ved mere.

Lær mere om OLED på vores OLED tema-side her.

Kilde: Patentlyapple.com

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

LGs 2024 OLED TV nu i handlen i Danmark

14 Jun 2024 |

Hisense tilslutter sig igen 8K-alliancen

14 Jun 2024 |

Der hamstres storskærme før en stor sportssommer

13 Jun 2024 |

Første 8K 3D-kamera til Apples Immersive Video-format afsløret

13 Jun 2024 |

Streamingtjenesten Max har nu tv-kanaler inkl. Kanal 5

12 Jun 2024 |

Ingen danske biografer kan vise 'Inderst inde 2' som Pixar ønsker

12 Jun 2024 |