Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonFlatpanels bud på Samsungs 2011 Tv - FlatpanelsDK

Flatpanels bud på Samsungs 2011 Tv

30 Dec 2010 | Rasmus Larsen |

Samsung, Sony, Panasonic, LG og Sharp vil alle benytte dette års CES 2011 udstilling til at præsentere de nye 2011 fladskærme. Sidste år kiggede FlatpanelsDK i krystalkuglen og gav et bud på, hvad vi kan se frem til. Vi kigger endnu engang frem mod CES 2011 og giver, i en serie af artikler, et kvalificeret bud på, hvad vi kan forvente os.

Artikelserien er delt op i 5 dele. I dag kigger vi på Samsung. Vi har allerede kigget på LG, Panasonic og Sony. I morgen kigger vi på Sharp.

Vi skal understrege, at følgende tekst ikke er et udtryk for, hvad producenten rent faktisk præsenterer. Det er udelukkende Flatpanels kvalificerede bud på baggrund af rygter, branchesnak og udmeldinger fra producenterne selv. For at se, hvad producenterne rent faktisk præsenterer, så følg med i vores store CES 2011 dækning, der starter d. 3. januar 2011.

Samsung 2011

Samsung har afsløret meget få detaljer omkring 2011 modellerne, men det forventes, at 2011 vil handle om 3D og Internet. Sidstnævnte sandsynligvis i samarbejde med Google TV. Samsung forventes også at køre videre med både LCD/LED og plasma-modeller.

Samsung 9000 serien
Samsung 9000 LED

Temaet vil ligesom de seneste år handle om tynde skærme efter Samsung havde overvældende succes i 2009 da de lancerede flere serier af Tv, der målte blot 3 cm i dybden. I 2010 lancerede Samsung deres C9005 model, der er under 1 cm, og det er derfor svært at se, at Samsung kan overgå sig selv, hvorfor det i stedet forventes, at Samsung vil udbygge de tynde design til de billigere modelserier. LED vil også være et fokusområde, mens de rene LCD-TV uden LED vil blive skubbet endnu mere i baggrunden. Vi kan også regne med nye plasma-Tv fra Samsung, men ligesom de andre år, vil de stå lidt i baggrunden på udstillingen. FlatpanelsDK forventer desuden, at Samsung igen i år vil have fokus på funktionalitet, såsom indbyggede optagere og nye funktioner, der skal gøre det lettere at tilslutte og sammenkoble forskellige enheder i hjemmet.

3D og passiv 3D?

Samsung vil helst sikkert køre på med 3D igen i år. Samsung er den producent, der har solgt flest 3D-fladskærme i 2010, og i 2011 forventes det, at modelprogrammet vil blive udvidet betydeligt. Der kommer 3D-fladskærme i lavere prisklasser og 3D vil også blive integreret i samtlige af de dyre modeller indenfor både LCD/LED og plasma.

Samsung C7705 test
Samsung C7705 test

Samtidig forventes det, at Samsung vil lancere 3D-fladskærme baseret på passiv 3D, ligesom LG netop har annoncereret i den nye LW6500. Passiv 3D er den teknologi, som kendes fra biograferne herhjemme, hvor man anvender ekstremt billige 3D-briller, men hvor detaljegraden i 3D-billederne dog er reduceret til halvdelen. Ved at introducere 3D-fladskærme med passiv 3D, kan Samsung således efterkomme ønsket om billigere 3DTV og langt billigere 3D-briller. Det er imidlertid forventningen, at de passive 3D-fladskærme skal lanceres sideløbende med aktive 3D-fladskærme, der kræver de dyrere 3D-briller. Det giver forbrugerne valgfrihed.

Samsung og Google TV

Samsung har allerede en velfungerende Internet platform med såkaldte Apps, der kan tilføjes løbende. Vi har godt nok ikke så meget indhold her i de nordiske lande, men Samsung vil uden tvivl bygge videre på platformen i 2011 med nye muligheder og nye tjenester. Samtidig florerer der dog velunderstøttede rygter om et samarbejde med Google TV. Bloomberg skrev for ikke så lang tid siden, at Samsung ønsker at integrere Google TV-platformen i en række af deres 2011 fladskærme og at disse netop skal lanceres i ”starten af 2011”.

Sony Google TV
Sådan ser Sonys Google TV ud. Samsung vil muligvis også præsentere Tv med Google TV på CES 2011

Der forelægger desværre intet konkret endnu, men Google TV kender vi allerede en del til efter Sony i oktober lancerede deres fladskærms-Tv med Google TV. Kort fortalt er Google TV en platform, der giver brugere mulighed for at se meget af det internet-video der findes nettet, samt søge i programmer og indhold vha. Googles fantastiske søgemaskine. Omvendt er der dog en usikkerhed forbundet hermed, hvis man skal tro de seneste rygter, som vil vide, at Google har bedt producenterne om at holde på nylanceringerne indtil den nye version af Google TV er klar. Det kan udskyde Samsung og Googles flirt, så vi muligvis ikke får noget at se på CES 2011.

55 tommer OLED fra Samsung?

Denne her er lidt mere pikant, men Samsung afslørede for kort tid siden, at deres nye OLED-fabrik står klar i foråret 2011 og her vil man også oprette en såkaldt 8G (8. Generation) produktionslinje, som et testprojekt.

5,5G OLED-modepanel hvorfra mindre paneler skæres
5,5G OLED-moderpanel hvorfra mindre paneler skæres

På den nye produktionslinje vil man testkøre et 55 tommer OLED-TV og det er muligt at Samsung vil præsentere netop dette Tv på CES 2011, som en prototype eller bare en opmærksomhedsmagnet. Samsung er netop den producent der er længst fremme hvad angår masseproduktion af OLED, og vi er stadig spændte på, hvornår den nye teknologi tager skridtet op i egentlige Tv-størrelser. Ovenstående indeholder naturligvis en smule ønsketænkning og hvis vi i stedet tolker på udmeldingerne fra den koreanske virksomhed, virker et 42” OLED-TV mere plausibelt efter Samsung tidligere på året sagde, at man ville have et 42” OLED-TV klar i 2011. 2011 kan naturligvis også betyde slutningen af året, men CES 2011 danner alligevel så gode rammer for en sådan præsentation, at man må formode det sker i Las Vegas, hvis det skal ske.

Se med på CES 2011 i januar

For at se, hvad Samsung rent faktisk præsenterer så følg med i vores store CES 2011 dækning, der starter d. 3. januar 2011.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Massiv stigning af tv-pirater i Norden

03 Jun 2024 |

Acer afslører sine første 480Hz OLED-monitorer & Google TV-monitorer

03 Jun 2024 |

Netflix appen fjernes på 2014 Sony TV

03 Jun 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Amazon i juni

02 Jun 2024 |

Test: Canvas

31 May 2024 |

Mere 4K-indhold efter Max-relanceringen

31 May 2024 |