Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonFlatpanels bud på Sonys 2011 Tv - FlatpanelsDK

Flatpanels bud på Sonys 2011 Tv

29 Dec 2010 | Rasmus Larsen |

Samsung, Sony, Panasonic, LG og Sharp vil alle benytte dette års CES 2011 udstilling til at præsentere de nye 2011 fladskærme. Sidste år kiggede FlatpanelsDK i krystalkuglen og gav et bud på, hvad vi kan se frem til. Vi kigger endnu engang frem mod CES 2011 og giver, i en serie af artikler, et kvalificeret bud på, hvad vi kan forvente os.

Artikelserien er delt op i 5 dele. I dag kigger vi på Sony. Vi har allerede kigget på LG og Panasonic. I morgen kigger vi på Samsung.

Vi skal understrege, at følgende tekst ikke er et udtryk for, hvad producenten rent faktisk præsenterer. Det er udelukkende Flatpanels kvalificerede bud på baggrund af rygter, branchesnak og udmeldinger fra producenterne selv. For at se, hvad producenterne rent faktisk præsenterer, så følg med i vores store CES 2011 dækning, der starter d. 3. januar 2011.

Sony 2011

Sony overraskede sidste år ved at droppe alle deres tidligere modeller og lancere helt nye modelserier; herunder også de rene designikoner indenfor fladskærme. Det er næsten utænkeligt at Sony laver samme trick i 2011, så vi skal sandsynligvis se frem til opdateringer af de nuværende model-linjer.

Sony NX810
Sonys designer-skærm fra 2010


Det betyder, at Sony med al sandsynlighed vil satse på samme fire modellinjer kaldet Signature (LX), Cinematic (HX), Presence (NX) og Essential (EX). Fire forskellige modellinjer, der hver repræsenterer forskellige fokusområder. Hvad der specifikt kommer indenfor hver modelserie, er dog ret uklart. Der er sluppet meget lidt ud omkring Sonys nye modeller, så vi tør ikke spå omkring konkrete detaljer.

Det er imidlertid alment kendt, at Sony og Samsung samarbejder om at producere LCD-paneler til deres fladskærms-Tv, men senest har Sony også lavet et samarbejde med Sharp, hvilket mange spår, vil tage yderligere form i 2011.

Vælger Sony at bygge videre på Sharp samarbejdet, kan det betyde, at Sony i 2011 også vil præsentere Tv med det Sharp kalder Quattron-teknologien – altså hvor der anvendes 4 subpixels i farverne rød, grøn, blå og gul. I normale fladskærme anvendes ikke den fjerde gule farve. Derfor synes det også plausibelt, at Sony i 2011 vil integrere Quattron paneler i visse af deres dyrere modeller.

Sony er også ved at forberede en større skærmvæg på CES 2011, som det teaser-billede nedenfor, som Sony selv har sendt ud, illustrerer. Den vidner hvert fald om, at der igen i år vil være fokus på fladskærmene.

Sony på CES 2011
Sony på CES 2011


Rammeløse fladskærme fra Sony

I en interessant note tidligere på året blev der nævnt rammeløse Tv fra Sony. Disse modeller skal angiveligt lande på markedet første halvdel af 2011, og er således oplagte kandidater for CES 2011 udstillingen i januar.

Rammeløse – eller Borderless – refererer til, at rammen omkring skærmen er reduceret til et minimum. LG følger allerede denne design-vej og forventes at satse på rammeløse Tv i 2011, men Sony ser den angiveligt også som interessant. Det forventes således, at Sony vil lancere fladskærme med en minimal kant omkring selve billedet på CES 2011.

3D fra Sony

Flatpanels forventer, at Sony fortsætter med at fokusere på 3D, selvom det nok ikke bliver hovedfokus i 2011. Det er forventningen, at også billigere Sony skærme vil være i stand til at vise 3D i takt med, at PlayStation 3 slår sig fast som 3D-spillemaskine, på baggrund af de mange 3D-spiltitler, der er annonceret for 2011.

Sony NX710 3DTV
Sony vil også satse på 3D i 2011


Vi spår også, at Sony har andre typer 3D-skærme klar i kulissen. I artiklen om LG talte vi om passive 3D-skærme, altså 3D-skærme, som anvender de samme billige 3D-briller, som vi kender fra 3D-biograferne. Sony kan meget vel også have sådan en lancering i ærmet for at give forbrugerne et reelt alternativ til de nuværende 3D-skærme med dyre 3D-briller.

Sony og Google TV

Sony introducerede deres første fladskærme med Google TV i oktober 2010 og selvom Google TV primært er et amerikansk fænomen, så forventes det, at Sony fortsat vil have fokus på Google TV og hvad mulighederne i fremtiden bringer.

Sony har tidligere talt om at føre deres Google TV videre til det europæiske marked i 2011 og det kan meget vel ske på CES 2011. Omvendt har Google TV oplevet en del startvanskeligheder og der er derfor også anledning til at tro, at Sony måske har skudt deres projekt om en global lancering en smule ud i horisonten.

Sony Google TV
Sonys Google TV kommer måske til Europa i 2011


Google er således, ifølge rygter, ved at opdatere deres Google TV software efter den modtog en del kritik, men det vides ikke hvornår næste version af softwaren rent faktisk er klart til forbrugerne.

Til gengæld tyder alt på, at Sony stadig vil køre deres Bravia Internet TV platform sideløbende for selv at kunne tilføje tjenester løbende, som f.eks. Sputnik tjenesten, som Sony for nylig præsentere for de danske seere. Denne tjeneste er attraktiv for Sony, fordi den lader Sony styre, hvilke tjenester, der skal integreres i stedet for udelukkende at sætte lid til Google TV-platformen, som ikke er under Sonys kontrol.

OLED fra Sony

Sony lancerede det første OLED-TV i 2008. Det var den lille 15 tommer model XEL-1, som var rasende dyr, men samtidig spåede om OLED-teknologien store potentiale. Siden da er der dog ikke sket meget på OLED-fronten fra Sonys side. Der er blevet vist lidt prototyper frem, f.eks. en model der kan rulles sammen, men efter alt at tyde, vil Sony ikke satse stort på OLED i 2011.

Sony XEL-1 OLED
Sony XEL-1 OLED


Der er endnu kun få produktionsfabrikker til OLED-paneler og pt. ejer LG og Samsung de største af dem. Derfor forventes Sony heller ikke at være med helt i front hvad angår OLED-TV og derfor tror vi heller ikke på, at Sony lancerer store OLED-TV før Samsung og LG gør det. Det bliver hvert fald ikke på CES 2011.

Se med på CES 2011 i januar

For at se, hvad Sony rent faktisk præsenterer så følg med i vores store CES 2011 dækning, der starter d. 3. januar 2011.

Hvad tror du? Giv dit bud i kommentarfeltet herunder.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

LGs nye OLED-monitorer er landet i Danmark

24 May 2024 |

Samsung fremviser første QD-LED (NanoLED) skærm

24 May 2024 |

Android 14 til TV får bedre ydeevne, Energi-tilstande, hjemme-hubs mm.

23 May 2024 |

DRs nye nyhedskanal kommer på kabel-tv

23 May 2024 |

Sharp trækker sig fra produktion af skærmpaneler

23 May 2024 |

'Dune 2' kan nu streames på Max i 4K – se hvad der ellers er på vej

22 May 2024 |