Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonLG afslører ny 3D-teknologi kaldet FPR - FlatpanelsDK

LG afslører ny 3D-teknologi kaldet FPR

17 Dec 2010 | Rasmus Larsen |

LG Display har afsløret en ny FPR 3D-teknologi baseret på den passive 3D-teknologi. Konkrete produkter med FPR-teknologien vil blive introduceret i starten af 2011, hvilket betyder, at du kan forvente billige 3DTV med væsentligt billigere 3D-briller.

LG 3D FPR teknologi

LG har demonstreret en ny passiv 3D-teknologi kaldet FPR (film-type patterned retarder) ved en udstilling i Kina. Den udstillede model var et 84-tommer Tv med Ultra Definition opløsning. LG Displays CEO Young Soo Kwon udtalte i sin velkomsttale (frit oversat): "Det er en fornøjelse for LG Display at annoncere begyndelsen på ”FPR 3D-æraen' i Kina, som er ved at overtage som centrum for verdenens Tv-marked. LG Display vil fokusere på FPR 3D produkter, da vi mener, at FPR er overlegen i alle aspekter og repræsenterer en ægte 3D-teknologi som er egnet til forbrugerne."

LG 3D FPR
LG 3D FPR

LG siger, at den nye FPR 3D-teknologi leverer Full HD-billedkvalitet, og på samme tid har LG formået at fjerne flimmer og crosstalk, som plager 3D-fladskærme baseret på det aktive 3D-system, som vi kender i dag. FPR løser også problemet med høje omkostninger, som er forbundet med normale, passive 3D-systemer, ved at anvende film i stedet for et glassubstrat. LG fortsætter og siger, at FPR 3D-teknologien vil give lette og meget komfortable polariserede 3D-briller, der giver brugerne mulighed for at nyde 3D i mange timer uden gene for øjnene. LG mener, at de primære problemer forbundet med 3DTV i dag er vægten af brillerne, strømforbruget og den lave lysstyrke- LG Displays FPR 3D-paneler har ingen flimmer, minimalt crosstalk og giver meget lysstærke skærme, påstår LG.

Global 3D alliance

Blandt de tilstedeværende ved lanceringen, var topledere fra Kinas seks største LCD-TV producenter; Skyworth, Konka, Hisense, Haier, Changhong og TCL, samt globale LCD TV producenter såsom LG, Vizio (amerikansk Tv-producent) og Toshiba. De nævnte producenter er blevet enige om at samarbejde for at bringe FPR 3D teknologien på markedet. LG m.fl. har planlagt en fuld lancering af 3D LCD-TV med FPR-teknologien i begyndelsen af 2011 – med stor sandsynlighed på CES 2011 udstillingen.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

LGs 2024 OLED TV nu i handlen i Danmark

14 Jun 2024 |

Hisense tilslutter sig igen 8K-alliancen

14 Jun 2024 |

Der hamstres storskærme før en stor sportssommer

13 Jun 2024 |

Første 8K 3D-kamera til Apples Immersive Video-format afsløret

13 Jun 2024 |

Streamingtjenesten Max har nu tv-kanaler inkl. Kanal 5

12 Jun 2024 |

Ingen danske biografer kan vise 'Inderst inde 2' som Pixar ønsker

12 Jun 2024 |