Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsung viser 46” gennemsigtig touch skærm - FlatpanelsDK

Samsung viser 46” gennemsigtig touch skærm

03 Jun 2010 | Rasmus Larsen |

Det er ikke kun OLED teknologien, der har potentialet til at indføre forbrugerne i en science-fiction verden. LCD-teknologien giver også hidtil uudnyttede muligheder, hvilket Samsung demonstrerer med en 46” LCD skærm, der er gennemsigtig og samtidig berøringsfølsom, så man kan navigere på den med fingrene.

FlatpanelsDK kører i disse dage et stort 3DTV Tema, hvor vi sætter fokus på 3DTV, 3D teknologi og tests af 3D. Tv-producenternes 3DTV er også så småt i handlen nu.

Gennemsigtig 46” touch skærm

Samsung har præsenteret en imponerende skærm frem for omverdenen. Og selvom der ofte er langt fra teknologi til virkelige produkter, viser det hvert fald hvad fremtiden kan bringe, og giver samtidig heftige associationer til film som f.eks. Minority Report med Tom Cruise.

Samsung 46” berøringsfølsom gennemsigtig skærm
Samsung 46” berøringsfølsom gennemsigtig skærm

Der er tale om en 46 tommer stor LCD skærm, som er gennemsigtig, men som alligevel kan vise billeder med en overraskende god klarhed. Og skærmen bliver ikke mindre imponerende af, at den samtidig er berøringsfølsom. Samsungs projekt har været at skabe en opstilling, der kan bidrage i praksis. Således har man placeret en opstilling af vine bag skærmen og ved at røre skærmen med fingrene, kan man få yderligere information omkring den vin, som man har klikket på. Så ved du også hvordan din kommende vinkælder skal se ud.

Samsung 46” berøringsfølsom gennemsigtig skærm
Samsung 46” berøringsfølsom gennemsigtig skærm

Fordi LCD teknologien ikke selv kan skabe lys (og normalt skaber lys vha. lysstofrør eller LED (lyddioder)), er den gennemsigtig skærm afhængig af en anden lyskilde. I dette tilfælde er skærmen placeret i et mørkt rum, hvor rummet med vin er oplyst og giver skærmen den nødvendige lyskilde. Det betyder dog, at skærmen kun fungerer optimalt i et mørkelagt rum, men det har OLED teknologien heldigvis løsningen på, da den selv kan skabe lys i de små pixels.

Samsung 46” berøringsfølsom gennemsigtig skærm
Samsung 46” berøringsfølsom gennemsigtig skærm

Skærmen er i øvrigt ikke bare en fremviser af still-billeder. Den viser også video ganske fornuftigt, hvilket du kan se i filmen herunder.

Det er på SID 2010 messen i Washington Samsung har præsenteret den imponerende skærm. SID 2010 er en teknologi-messe, der spår om fremtiden, og på SID 2010 så vi også en 19” gennemsigtig OLED og et 84” 3D LCD-TV fra LG. Sony har også vist en OLED som kan rulles sammen på SID 2010. Kilde: Nikkei, Japan

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

LGs 2024 OLED TV nu i handlen i Danmark

14 Jun 2024 |

Hisense tilslutter sig igen 8K-alliancen

14 Jun 2024 |

Der hamstres storskærme før en stor sportssommer

13 Jun 2024 |

Første 8K 3D-kamera til Apples Immersive Video-format afsløret

13 Jun 2024 |

Streamingtjenesten Max har nu tv-kanaler inkl. Kanal 5

12 Jun 2024 |

Ingen danske biografer kan vise 'Inderst inde 2' som Pixar ønsker

12 Jun 2024 |