Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonFire kommende LCD fabrikker i Taiwan - FlatpanelsDK

Fire kommende LCD fabrikker i Taiwan

14 Dec 2006 | Rasmus Larsen |

De taiwanske producenter er ved at bide sig fast på markedet og gøre Taiwan til den største skærmproducent på global basis. Senest har AUO indtaget tronen som verdens største LCD monitorfabrikant og de står også til at blive den største LCD-TV panelproducent.

Før 2009 forventer man desuden, at fire nye LCD panelfabrikker står klar til masseproduktion, angiveligt tre 7.5. generationsfabrikker og en 8. generationsfabrik. Udmeldingen kommer fra Ministeriet for Økonomiske Anliggender i Taiwan.

AUO og CMO er to af de mest markante LCD panelproducenter i Taiwan og for den sags skyld også i verden. AUO sætter i slutningen af 2006 den første fase af masseproduktionen i gang på deres 7.5G fabrik, som opføres i disse dage. Det forventes, at AUOs fabrik vil have en månedlig kapacitet på 10.000 LCD substrater, når første fase indtræder og senere hæve kapacitet 6 gange.


7.5. generations substrat fra AUO, der kan skæres i mindre LCD paneler


CMO er også i gang med opførslen af en 7.5G fabrik, hvor installation af udstyr er sat til at blive påbegyndt i fjerde kvartal af 2006. Masseproduktionen starter i andet kvartal af 2007.
CMO har desuden meldt ud, at de også vil opføre en 8G LCD fabrik, som skal starte masseproduktion i løbet af 2008.

Den sidste 7.5G fabrik foreligger der endnu ingen konkret information på, men Shih Yen-Shiang, talsmand for ministeriet siger, at en sådan står klar før 2009. Desuden er der forhandlinger om en 5. fabrik.

De mange 7. generations- og 8. generationsfabrikker kan være med til at give os flere store LCD-TV på markedet fordelt på et større udvalg. Ligeledes kan de ikke mindst gå ind og skabe en øget konkurrence på paneler over 40 tommer, hvilket kan give betydelige prisfald over de kommende år. På en 8. generationsfabrik kan man f.eks. med fordel producere paneler helt op til 60-70 tommer.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

LGs 2024 OLED TV nu i handlen i Danmark

14 Jun 2024 |

Hisense tilslutter sig igen 8K-alliancen

14 Jun 2024 |

Der hamstres storskærme før en stor sportssommer

13 Jun 2024 |

Første 8K 3D-kamera til Apples Immersive Video-format afsløret

13 Jun 2024 |

Streamingtjenesten Max har nu tv-kanaler inkl. Kanal 5

12 Jun 2024 |

Ingen danske biografer kan vise 'Inderst inde 2' som Pixar ønsker

12 Jun 2024 |