Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonStofa lukker dele af sit kabel-tv net i 2022 - FlatpanelsDK

Stofa lukker dele af sit kabel-tv net i 2022

06 Jul 2021 | Rasmus Larsen |

Næste år trækker Stofa stikket til dele af sit kabel-tv-net, med yderligere nedlukning i 2024. Beslutningen meldes ud for at undgå at blive reguleret af konkurrencemyndighederne. Det skriver Berlingske.
Opdateret 7.7.2021: Artiklen er præciseret efter ønske fra Stofa. Det præciseres, at kun det Stofa-ejede coax-net i eget forsyningsområde lukkes samt at Erhvervsstyrelsen har været bekendt med beslutningen før den 2. juli.

Næststørste kabel-tv selskab

Stofa er Danmarks næststørste kabel-tv selskab, kun overgået af YouSee, men bag målestokken gemmer sig det faktum, at kabel-tv har været på hastig retræte i årevis. Til næste år hiver Norlys, som ejer Stofa, plasteret af såret og begynder lukning af sit coax-baserede kabel-tv-net i eget forsyningsområde. Første fase sker senest den 30. september 2022, med yderligere nedlukning i 2024. Beslutningen er blev meddelt Erhvervsstyrelsen i forbindelse med dennes hensigt om regulering af danske kabel-tv-net. - "Norlys har ved erklæring af 2. juli 2021 til Erhvervsstyrelsen oplyst, at selskabet inden for Norlys’ delmarked Midt- og Sydjylland senest den 30. september 2022 vil lukke det af Stofa ejede coax-baserede net, på nær coax-nettet i AN-tv-området, der vil blive lukket senest den 30. september 2024," skriver Erhvervsstyrelsen i et udkast, som Berlingske har set. Dermed slipper Stofa for at blive reguleret. Det bekræfter Erhvervsstyrelsen overfor Berlingske. Stofa vil stadig forsyne tv-signaler til antenneforeninger på deres selvejede coax-net samt til kunder på coax-net udenfor Stofas forsyningsområde.

Stofa Android TV-boks

Tv-boks som joker?

I stedet vil Norlys udrulle og tilbyde fiberforbindelser i de områder, hvor coax-nettet lukkes. Undtagelsen bliver AN-TV-området i Aalborg og Nørresundby, hvor det gamle kabel-tv-net først lukkes på et senere tidspunkt, dog senest i september 2024. De nærmere vilkår er ikke meldt ud, men en joker kan blive den nye Stofa-boks, som blev lanceret i 2019. Stofa bekræftede dengang overfor Flatpanels, at Android TV-boksen kan "benyttes alene via internettet via en HLS strøm". Det åbner for, at Stofa kan levere tv-signaler landet over vha. egen boks. Stofas beslutning vidner om et tv-marked i forandring. Mens streamingtjenester fortsat buldrer frem, har TV 2 – Danmarks største broadcaster – været ude og kalde det klassiske tv-marked for "en brændende platform" i forbindelse med, at TV 2 Play er udset som fremtidens løsning. På samme måde har DR meldt ud, at DRTV skal være "hovedindgang" senest i 2023. - Kilde: Berlingske

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Streaming-kalenderen: Nyt på Apple TV+ i maj

04 May 2024 |

Nu i 4K/HDR: The Departed, Trainspotting, Den grænseløse, Farven lilla, Ran

03 May 2024 |

TV 2 Play hæver priserne

03 May 2024 |

Første enhed med Google TV's nye 'magiske' knap afsløret

03 May 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i maj

02 May 2024 |

Snart kan du også spille PlayStation 1, Sega og Atari spil på Apple TV

02 May 2024 |