Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasoniTunes udfases og erstattes af TV, Musik & Podcast apps - FlatpanelsDK

iTunes udfases og erstattes af TV, Musik & Podcast apps

04 Jun 2019 | Rasmus Larsen |

18 år efter det blev introduceret udfases iTunes til fordel for særskilte apps til TV, musik og podcast. Det bekræftede Apple ved sin årlige udviklerkonference.

iTunes: En æra er slut

iTunes blev annonceret i januar 2001. Det var Steve Jobs, der gik på scenen og løftede sløret for "verdens bedste og letteste jukebox-software". Sidenhen kom bl.a. iPod og iPhone, mulighed for at købe albums og musiknumre, iTunes til Windows og naturligvis et filmkatalog, der i dag tilbydes i op til 4K HDR.

iTunes er blevet en stykke ikonisk software og har været kraftigt medvirkende til at sætte Apple på verdenskortet. Softwaren har dog også været genstand for megen kritik. Ved at samle for mange ting i samme app har iTunes til tider kunne virke forvirrende og brugerfjendtligt. Apple har over årene forsøgt at modernisere iTunes, men uden held.


Apple iTunes udfases


Apple havde gemt snakken om iTunes' fremtid til et af de sidste segmenter på deres WWDC-keynote, hvor Craig Federighi, vice president for software, lagde ud med en joke. Hvad hvis iTunes kunne håndtere endnu mere? Såsom kalender, Mail og Safari?

I stedet tager det amerikanske selskab det mere drastiske skridt at sende iTunes på pension. iTunes erstattes af særskilte apps til TV, musik og podcast. Det bekræftede Apple på den årlige WWDC-udviklerkonference i San Jose.

- "The future of Apple Music, our iTunes, is not one app but three. Apple Music, Apple Podcasts and Apple TV," lød det fra Craig Federighi på scenen.


Apple iTunes udfases


Apple TV app'en

Apple præsenterede i marts en ny TV app, som i maj blev lanceret i over 100 lande på Apple TV og iOS. Vi venter stadig på danske partnere, men de skulle være lige på trapperne.

TV app'en vil indeholde det fulde filmkatalog fra iTunes, indhold fra partnere og senere på året film og tv-programmer fra Apples TV+ streamingtjeneste. Det kombineres i en samlet brugerflade med søgning på tværs af indholdskataloget. Med lanceringen af TV app'en på Mac, introduceres samtidig support for 4K HDR og Dolby Atmos på nyere Mac-maskiner.


4K HDR


Apple Music app'en ligner en forlængelse af musik-delen i iTunes - uden fyldet - mens Podcast app'en gør præcis hvad navnet foreslår. Apple siger i den forbindelse, at man bruger maskinlæring til at bedre at finde podcasts, når brugeren bruger søgefeltet. Synkronisering af en iPhone, der hidtil har krævet iTunes, rykkes til Finder app'ens sidemenu. Opdatering: iTunes til Windows består indtil videre.

En anden nyhed i macOS Catalina er den såkaldte Sidecar-funktion. Den gør det muligt at bruge en iPad som sekundær skærm til en Mac eller Macbook. Sidecar tillader også brug af iPad som input-enhed vha. Apples digitale pen.

iTunes udfases med lanceringen af macOS Catalina (version 10.15), som frigives til efteråret som en gratis softwareopdatering.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |