Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTest: Chromecast Ultra - FlatpanelsDK

Test: Chromecast Ultra

|


Med tredje generation Chromecast tilføjer Google 4K, HDR10 og ikke mindst Dolby Vision. Formmæssigt er der kun små ændringer, men under overfladen er WiFi yderligere forbedret. Vi har nu haft Chromecast Ultra siddende i HDMI-porten i adskillige måneder, men vi ville vente med en fuld anmeldelse til økosystemet blev opdateret til at udnytte 4K, HDR og ikke mindst Dolby Vision.

I takt med, at producenter bygger tv-skærme baseret på Googles Android TV-platform, som har Chromecast indbygget, melder et andet spørgsmål sig også: Er Chromecast stadig relevant som en separat hardware-kategori? Vi tager fat i det spørgsmål og undersøger teknikken til bunds i denne anmeldelse af Chromecast Ultra.

Pris og forhandler

Specifikationer

Op til 4K Ultra HD opløsning
HDR: HDR10 & Dolby Vision
(HxBxD)5.8 x 5.8 x 1.4 cm
HDMI (1x 2.0a)
Ethernet
Micro USB (strøm)
Op til 5.1 surround
WiFi (2.4 & 5GHz SIMO – ac standard)
HEVC
VP9 Profile2
MPEG4 (H.264)
Android eller iOS enhed påkrævet
Chromecast Ultra enhed
Strømforsyning
2m strømkabel
Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, Facebook, twitter eller RSS for at modtage besked når nye anmeldelser er online


Chromecast Ultra test

Første indtryk


Jeg ejer begge foregående Chromecast-enheder. Den første havde en form ligesom de fleste ”HDMI sticks”. Formen var rigid og i mange tv-skærme stak den ud fra rammen, når den blev sat i HDMI-porten i siden af tv’et. Visse tv-skærme har HDMI-porte, som peger bagud, hvilket også gav udfordringer, særligt i forhold til vægmontering.

Med anden generation skiftede Google HDMI-kablet ud med et gummikabel, hvilket gjorde det langt nemmere at gemme enheden bag skærmen. Det var en smart løsning, som er videreført i tredje generation, altså Chromecast Ultra. Sammenlignet med f.eks. Amazon Fire TV Stick 2, som endnu ikke sælges i Danmark, er Chromecast Ultra langt nemmere at gemme bag skærmen. Udseendet af Chromecast Ultra er ændret en smule og den er faktisk en tand større. Det gør dog ingen forskel i praksis.

Der er et par andre detaljer, som er værd at være opmærksom på. Chromecast Ultra kræver nu en ekstern strømforsyning og dermed et strømkabel til en stikkontakt. Før i tiden var det muligt at bruge en af USB-portene i tv’et, men Google forklarer, at Chromecast Ultra trækker mere strøm, hvilket er påkrævet for at levere streaming i 4K og HDR.

Indbygget i strømforsyningen er en Ethernet-port, så det er muligt at tilslutte kablet internet. Før i tiden skulle denne adaptor købes separat, så det er en fin tilføjelse. Det er dog samtidig med til at presse prisen på Chromecast Ultra op. Den koster nu vejledende 630 kroner, hvilket er det dobbelte ift. de to første versioner. Det er også betydeligt dyrere end f.eks. Amazons Fire TV Stick, der giver en fuld brugerflade på tv-skærmen, men dog kun understøtter op til 1080p HD.

Hvis du ikke har erfaring med Chromecast, så skal vi måske understrege fra start, at der ingen fjernbetjening medfølger. Du opsætter og styrer alt fra en telefon eller tablet (Android eller iOS).




Brugerflade og betjening


Der er som sagt ingen fjernbetjening til at betjene Chromecast. For at opsætte enheden skal du downloade ’Google Home’ app’en på din Android-enhed eller Apple iPhone/iPad. App’en hed tidligere ’Chromecast’.

App’en guider dig igennem en opsætningsproces, som er hurtigt overstået. Den involverer et skridt, hvor du skal skrive en 4-cifret kode, hvorefter du opretter forbindelse til dit WiFi-netværk og endelig bliver bedt om at opdatere til seneste softwareversion. Det tager alt i alt næppe mere end 5 minutter.

Chromecast Ultra har ingen brugerflade på tv-skærmen, ud over et ur og flotte naturbilleder. Funktionen har Google døbt ’Backdrop’. Det er grundlæggende bare et slideshow af flotte billeder fra verden over. Du kan selv styre, hvad der vises igennem Backdrop via app’en, og f.eks. vælge personlige billeder fra en Google-konto, Facebook, Flickr osv. En sjov lille detaljer er, at du kan åbne Google Home app’en og se hvor naturbilledet, der vises på skærmen, er taget.

Nu griber du efter din telefon eller tablet, åbner en app – eksempelvis Netflix – navigerer på touch-skærmen til det indhold, du ønsker at se, og trykker på det lille ’cast’ ikon, hvorefter billedet sendes over på tv’et. Det er sådan du interagerer med Chromecast i alle tilfælde. Google Home app’en bruges kun til at opsætte enheden og finde nye apps/indhold – altså ikke ligesom Sonos app’en styrer musik på Sonos-højttalere – men du skal over i streamingtjenestens dedikerede app for at starte videoafspilning. I udlandet er Google Home app’en mere udbygget end den er herhjemme, bl.a. med søgning af film på tværs af tjenester, og det ser ikke ud til, at Google er særligt opsat på om at give danskere samme mulighed som amerikanerne – det har været uændret de seneste par år. Du kan i øvrigt også sende video over på tv-skærmen fra en PC eller Mac, men der er mange begrænsningerne i forhold til at bruge en enhed baseret på Android eller iOS – mere om det senere.




Idéen med Chromecast er, at alt styres fra mobilenheden, herunder også play, pause og spoling. Nogle brugere er vilde med konceptet, mens andre primært ser det som en backup-plan, når der ingen app findes på et Smart TV eller en tv-boks. Google har med sit ’Android TV’ styresystem omfavnet både apps og Chromecast for at give folk et valg, og Apple gør det samme med Apple TV, som tilbyder ’Airplay’ systemet, hvorfra Google tydeligvis fandt inspirationen til Chromecast-konceptet.

Hvis du allerede ejer en Chromecast, så er dette naturligvis trivielt, men hvis du er ny, så skal det understreges, at Chromecast overtager forbindelsen til streamingserveren. Det sikrer, at du får den bedst mulige billedkvalitet og at du i mellemtiden kan bruge din telefon til andre opgaver. Dette er helt anderledes end Miracast, som spejler hele billedet. Det kan man også gøre fra en Android-enhed og PC/Mac, men det er ikke den primære opgave, som er forsøgt løst af Google.

Siden første generation af Chromecast, har Google udvidet mulighederne via opdateringer. En af opdateringer var kø-funktion i YouTube, hvilket er rigtig smart. En anden er muligheden for at gæster kan forbinde til din Chromecast uden at de er forbundet til det samme WiFi. De har blot brug for PIN-koden i nederste venstre hjørne.

Senere på året vil Google tilføje ’Google Assistant’ til Chromecast, som gør det muligt at foretage søgninger efter indhold vha. talekommandoer (via andre enheder) og få resultaterne op på tv-skærmen. Det virker endnu ikke endnu, så vi kan ikke kommentere.


Chromecast Ultra test



Målinger


Vores "måling"-afsnit omhandler alle de ting vi går og måler samlet ét sted frem for at ligge i de enkelte afsnit. Vi henviser til vores artikel omkring bl.a. målemetoder her for en gennemgang af hvordan vi måler under testen.

StrømforbrugOut-of-box Kalibreret
Standby2.7 W-
HD streaming2.8 – 3.2 W -
4K HDR2.8 – 3.4 W -

TidsmålingerSekunder
Netflix opstartstid13s
Youtube opstartstid7s
DR TV opstartstid15s
Viaplay opstartstid13s
Amazon Video opstartstidIkke understøttet
TV2 Play opstartstid11s
TED Talks opstartstid13s
Vimeo opstartstid11s
Twitch opstartstid5s
TuneIn Radio opstartstidFejl
Videofil / kildeSpecs Status
Amazon 4K HDR4K (3840x2160 pixels) – 10 bit colors - Rec.2020 color space – 4:2:0 subsampling – HEVCIkke understøttet
Netflix 4K HDR4K (3840x2160 pixels) – 10 bit colors - Rec.2020 color space – 4:2:0 subsampling – HEVC 4K virker
HDR10 virker
DV virker
Viaplay 4K4K (3840x2160 pixels) – 10 bit colors – Rec.709 color space - 4:2:0 subsampling – 50fps - HEVC4K virker
YouTube 4K HDR4K (3840x2160 pixels) – 10 bit colors - Rec.2020 color space – 4:2:0 subsampling – Up to 60fps – VP9 Profile2 4K virker
HDR10 virker
Google Play Movies & TV 4K4K (3840x2160 pixels) – 8 bit colors - Rec.709 color space – 4:2:0 subsampling – VP94K virker
Vudu 4K HDR4K (3840x2160 pixels) – 10 bit colors - Rec.2020 color space – 4:2:0 subsampling – HEVC4K virker
HDR fejl
UltraFlix 4K4K (3840x2160 pixels) – 8 bit colors - Rec.709 color space – 4:2:0 subsampling – HEVCIkke understøttet
Vimeo 4K4K (3840x2160 pixels) – 8 bit colors - Rec.709 color space – 4:2:0 subsampling – HEVC4K fejl


Chromecast Ultra som medieafspiller


Du kan bruge Chromecast til at streame mediefiler lagret på dit hjemmenetværk via apps såsom Infuse (kræver Infuse Pro) og Plex, men de fleste brugere køber nok Chromecast for at få adgang til en rig verden af streamingtjenester såsom Netflix og YouTube. Moderne tv-skærme har som regel indbyggede apps til de mest populære tjenester, men Chromecast kan udvide kataloget betydeligt. Den har dog også mangler, hvor en af de mest graverende er Amazon Prime Video.

Amazons streamingtjeneste er amputeret herhjemme, men andenstørst på verdensplan – kun overgået af Netflix. Det virker som en skør mangel og det står ikke helt klart, hvori slagsmålet består. Det ville bestemt være gavnligt at have adgang til Amazons indholdskatalog i flot 4K og HDR / Dolby Vision via Chromecast Ultra. Men lad os fokusere på, hvad der er tilgængeligt og starte med Netflix og YouTube af tekniske årsager.

En hurtig indskydelse: Mange tidligere HDR-tv kræver, at man opsætter HDMI-porten til at forvente et HDR-signal. Producenterne kalder indstillingsmuligheden ved forskellige navne såsom ‘HDMI UHD Color’ (Samsung) og ‘HDMI Ultra HD Deep Color’ (LG). Vi har skrevet en guide til, hvordan det skal opsættes sammen med PS4 Pro og proceduren er den samme på Chromecast Ultra så se denne artikel.

Til testen benyttede vi et LG E6 OLED, som er blandt de få skærme på markedet, der understøtter Dolby Vision. Skærmen har indbygget webOS, hvorfra der findes bl.a. en Netflix-app, som korrekt leverer både 4K-opløsning og HDR (inklusiv Dolby Vision), så at forbinde Chromecast Ultra til en skærm som LG E6 tilføjer nærmest ingen værdi – vi kan bekræfte, at Chromecast Ultra hiver både 4K og Dolby Vision fra Netflix – men det er en anden historie, når vi taler om YouTube. Som du måske ved, er Google involveret i udvikling af videoformater og står bag VP9-formatet. For at streame 4K fra YouTube er det et krav, at enheden kan dekode VP9 og for at streame HDR fra YouTube er det et krav, at enheden kan dekode VP9 Profile 2 (til tider forkortet VP9-2). Sidstnævnte understøttes ikke af LG E6 OLED, så en Chromecast kan åbne for en verden af YouTube-klip i smuk HDR. Og lad mig bare sige, at YouTubes HDR ser fantastisk ud!

Ovenstående eksempler med Amazon, Netflix og YouTube definerer på mange måder hvad Chromecast Ultra er. Det er ikke et produkt, som kan stå på egne ben, men nærmere et supplement til apps på tv-skærmen. I visse tilfælde, og for visse tjenester, tilfører enheden ingen værdi, mens den i andre tilfælde åbner for sluserne til en kvalitet, som tv’ets indbyggede apps ikke er i stand til at levere.




Den første danske streamingtjeneste til at tilbyde 4K er Viaplay. De har henover foråret eksperimenteret med at sende live-sport i 4K-opløsning og 50 billeder per sekund. Det virker indtil videre kun med Chromecast Ultra, så enheden giver en slags ”eksklusiv” adgang til den bedste kvalitet fra Viaplay. Vi nåede at se et segment af Champions League-finalen i den høje kvalitet, og det ser utroligt lækkert ud. Det er mere detaljeret i både stillestående og bevægende billeder pga. den højere opløsning. Signalet var desuden stabilt på trods af, at vores Chromecast Ultra kører via WiFi. Indtil videre har Viaplay sendt to programmer i 4K, men det er planen at genoptage sendingerne efter sommeren, når sportsturneringerne starter op på ny, oplyses det.

For at runde 4K /HDR delen af, så kender du måske også nogle af de få andre tjenester, som tilbyder 4K og HDR. Visse af dem findes kun i USA og kræver, at man tilegner sig adgang via omveje, men vi har ikke desto mindre inkluderet dem her. Vudu’s 4K har virket i flere måneder med Chromecast Ultra, men HDR er netop lagt ovenpå. Desværre ser det ud til at der er en kompatibilitetsfejl for Vudu’s HDR ser ikke korrekt ud. Vimeo’s 4K-videoer sendes ikke til Chromecast i 4K i vores test (1080p max) og UltraFlix’s katalog af 4K-video er ikke tilgængeligt simpelthen fordi UltraFlix ikke understøtter Chromcast. Google sælger og udlejer i USA og Canada film i 4K-kvalitet via ’Google Play Movies’ tjenesten (’Google Play Film’ i Danmark) og Chromecast Ultra er en af de få enheder, som giver adgang til den høje kvalitet i filmbutikken.

Chromecast Ultra understøtter også ’HDMI CEC’ protokollen, som i sine tidlige dage var et hovedpinefremkaldende system, men i dag virker forunderligt, hvis det er implementeret korrekt. Kort fortalt gør HDMI CEC din tv-skærm og Chromecastcast i stand til at kommunikere via HDMI-kablet. Det hele opsættes automatisk og du kan nu bruge din tv-fjernbetjening til at pause og spole i video, når det er sendt over på tv-skærmen via Chromecast. Det fleste moderne tv-skærme kan også vækkes fra standby, hvis de registrerer et indgående signal – eller skifte HDMI-port, hvis tv’et allerede er tændt.

I vores testopstilling – på LG E6 OLED – vågnede skærmen automatisk fra standby, når vi sendte video over til Chromecast Ultra. Desværre oplevede vi flere gange, at enheden frøs, hvorefter eneste løsning var at trække strømmen til Chromecast. Det er tydeligvis et problem med Chromecast Ultra eftersom alle vores andre HDMI CEC-enheder fungerer efter hensigten. Når HDMI CEC derimod virker, så er det en super brugbar funktion, da man derved undgår først at skulle have fat i tv’ets fjernbetjening for at tænde skærmen. Desværre kan Chromecast endnu ikke slukke skærmen og den tillader heller ikke, at man kan styre lydvolumen på de indbyggede højttalere i tv’et. Alt dette kan Apple TV-boksen, hvilket i praksis betyder, at Apples ’Siri Remote’ helt kan erstatte tv’ets fjernbetjening. Det virker derfor også som et fejlskud, at Google ikke har implementeret det fuldt ud.

Ligesom den tidligere generation, understøtter Chromecast Ultra “ac” WiFi (teoretisk op til 433 Mbps) over 5GHz båndet. Den har også SIMO (single in, multiple out), som gør den i stand til at kommunikere med flere enheder samtidig (men kun modtage et WiFi-stream ind). Sammenlignet med første generation er forbedringerne markante. Streaming i 4K og HDR over WiFi er klippestabilt ho sos. I sidste ende afhænger det naturligvis af din WiFi-router i hjemmet. I vores test brugte vi en 5GHz ac WiFi-router med MIMO.

Chromecast Ultra test


Der har været en del debat hvad angår frekvensbegrænsninger på Chromecast og vi skal med det samme understrege, at den seneste udgave har samme begrænsninger. Du kan skifte imellem 60Hz og 50Hz (fra Google Home app’en), men ikke 24Hz, som er den billedfrekvens film optages i. Der er ingen automatisk skiftefunktion heller. Google er ikke alene om at have denne udfordring for det er et problem, der plager hele industrien. HDMI og skærme generelt var fra de tidlige dage designet til at køre en fast frekvens og at skifte imellem frekvenser involverer i dag et nyt HDMI ”handshake”, hvilket betyder sort skærm i op til et par sekunder. Den næste version af HDMI – HDMI 2.1 – vil langt om længe addressere dette problem ved at introducere adaptiv billedfrekvens, der som sådan bare betyder, at tv’et automatisk og i realtid kan skifte til den billedfrekvens, som indholdet er optaget i. Det kræver dog, at du køber ny skærm med HDMI 2.1 for det er usandsynligt, at nuværende enheder kan opgraderes. Grunden til at vi nævner alt dette er, at det forekommer os usandsynligt, at selskaber som Google og Apple gør noget drastisk før der findes en komplet end-to-end-løsning. HDMI 2.1 lægger fundamentet.

Hvad angår lyd, så håndteres op til 5.1 Dolby Digital Plus og Chromecast Ultra kan desuden lave passthrough. DTS understøttes ikke.

Ud over 4K og HDR, håndterer Chromecast naturligvis af en række andre streamingtjenester, der tilbyder indhold i op til HD-kvalitet. Amazon mangler på listen, men DR TV, TV2 Play, HBO Nordic, YouSee, TED Talks, Google Play Film og mange andre er med. En del musiktjenester er også med på vognen.




På trods af den brede understøttelse, er der dog ét grundlæggende problem, som trækker oplevelsen ned. Hvis du nogensinde har brugt en Chromecast, så kender du oplevelsen. Man trykker på cast-knappen og videoen afspilles lidt efter på tv’et.

Det er rimelig gnidningsfrit, men det er svært at ignorere det faktum, at Chromecast Ultra er ret langsom.

Fra du trykker på cast-knappen til videoen afspilles kan der på visse tjenester gå op til 20 sekunder. Vi talte efter og har inkluderet tidsmålingerne for nogle af de mest populære apps i målingstabellen længere oppe. Selv Netflix kan tage op til 13 sekunder før der er forbindelse, hvilket føles som lang tid, når man sidder og kigger ind i en blank skærm.

Du husker måske, at Google med Chromecast 2 – forrige generation – introducerede et tiltag, som de kaldte ’Fast Play’. Det var meningen, at Netflix skulle være lanceringspartner, men Fast Play kom aldrig. Så hvad skete der? Tja, i juli 2016 sagde Google, at Fast Plat var forsinket men ikke glemt. Nu er der snart gået yderligere et år, så der er grund til at frygte, at det aldrig kommer – hvilket er en skam.

Vi vil også kort kommentere på brugen af Chromecast Ultra med en webbrowser på PC. Igennem årene har Google løbende forbedret oplevelsen. I første version kunne man kun spejle en fane fra Chrome-browseren. Det virkede dårligt. Senere har Google tilføjet systemet dybere i Chrome-browserne, så visse videotjenester nu understøtter ægte Chromecast, forstået på den måde, at man kan sende video over til Chromecast, så den overtager forbindelsen til streamingserveren. Du kan vel og mærke også stadig spejle hele hjemmesiden, men det er en dårlig og ret hakkende oplevelse.

To eksempler på tjenester, som understøtter ægte Chromecast via PC-browseren er YouTube og Netflix. I disse tilfælde vises den lille cast-knap i videoafspilleren. Når den bruges, får man dem hen på tv-skærmen i fuld kvalitet, hvilket for Netflix’ vedkommende betyder op til 4K og Dolby Vision, selvom ingen af disse to elementer kan vises i en web-browser. Det er muligt fordi Chromecast Ultra som sagt overtager forbindelsen til serveren.

Chromecast Ultra test


Hvad angår andre tjenester, så er Vimeo et eksempel på en stor tjeneste, som ikke har indbygget ægte Chromecast på web. I praksis går man derfor op i højre hjørne af Chrome-browseren, åbner indstillingsmenuen og vælger ”cast”. Nu spejles hjemmesiden. Det er ikke en optimal løsning – videokvaliteten er begrænset – men det virker da.

Med andre ord fungerer Chromecast Ultra stadig klart bedst med apps på smartphone og tablet.

Afslutningsvis kan det nævnes, at visse mobilspil også understøtter Chromecast, men det er en rimelig dårlig oplevelse og mest af alt en gimmick. Det kan også nævnes, at Chromecast Ultra stadig ikke virker på hotel WiFi, som bruger godkendelsessider (captive portals).


Chromecast Ultra vs. Chromecast built-in


Nogle har måske undret sig og tænk: Hvis jeg køber et Android TV, som har Chromecast indbygget, hvad er så pointen med Chromecast Ultra? Vi har derfor dedikeret en kort sektion til at uddybe.

De 2 typer Chromecast:
- Chromecast hardware: Linux-baseret hardware
- Chromecast built-in: En Android-baseret softwareløsning
Googles udvikling af Chromecast kan opdeles i 2:
  • Chromecast hardware (Chromecast 1, 2 & Ultra): Linux-baserede hardwareenheder, som kan forbindes til tv-skærme via HDMI.
  • Chromecast built-in (Android TV & visse andre TV): En Android-baseret softwareløsning, som i praksis er en Android-app, der kører som baggrundsproces på tv’et.

    Det lader til at Google generelt ruller nye funktioner ud til hardware-enheden først. Visse 4K Android TV er f.eks. teknisk i stand til at streame video i 4K og HDR via apps, men ikke via den indbyggede Chromecast-funktion. De skal først bruge en softwareopdatering, som aktiverer det og det står ikke helt klart om der kan være hardwarebegrænsninger i den forbindelse. Nvidia opdaterede for nylig softwaren på Shield-boksen for at tilføje Chromecast 4K, og det samme gjorde Sony på sine 2016 og 2017 TV, så det er muligt, men vær opmærksom på, at det endnu ikke er normen.

    Så med andre ord kan selv ejere af 4K Android TV måske finde værdi i Chromecast Ultra – i hvert fald hvis de vil nyde samtlige streamingtjenester i højest mulige kvalitet. Adskillige 4K Android TV mangler i øvrigt ’VP9 Profile 2’ dekodning, som bruges til at streame YouTube i HDR-kvalitet, og det kan desværre ikke tilføjes med ny software. I dette tilfælde kan Chromecast Ultra også agere redningsmand.

    I takt med at Chromecast bare bliver et flueben på specifikationslisten for Android TV, kan man argumentere for, at hardware-enheden bliver overflødig, men så længe software-implementeringen lagger bagud, er eksistensgrundlaget i hvert fald delvist intakt.


    Konklusion


    Flere og flere tv-skærme, bygget på Android, har Chromecast indbygget, så har den lille dongle mistet sin berettigelse? Og kan en dongle overhovedet overleve i en verden, hvor der bygges avancerede styresystemer med apps og meget andet? Vi har brugt Chromecast Ultra i snart seks måneder og vores svar er: ”ja, men”.

    Annonce:
    Lad os starte med det positive. Chromecast Ultra understøtter de seneste videoformater, hvilket gør det muligt at streame Netflix i op til 4K-opløsning og Dolby Vision HDR samt YouTube i op til 4K-opløsning og sågar HDR (hvilket meget få enheder kan, da det kræver VP9-2). Chromecast Ultra er også en af de få enheder, som kan håndtere 4K via ’Google Play Film’ tjenesten (4K tilbydes endnu ikke i Danmark) og herhjemme bruger f.eks. Viaplay Chromecast Ultra som testenhed til sport i 4K-kvalitet. Enheden er som sådan også teknisk i stand til at levere indhold fra Amazon i funklende kvalitet, hvis da bare Amazon understøttede Chromecast. For en relativ lille enhed til en relativ lille pris, er Chromecast Ultra ret kraftfuld. WiFi er også forbedret yderligere.

    Den nye Chromecast føles dog stadig præcis som den gamle Chromecast. Den virker, men kan sjældent stå alene. Den er et supplement til tv-oplevelsen og vi savner virkelig en fuld brugerflade med apps og mere avancerede funktioner, når vi bruger enheden. Hvad Google arbejder på i form af Android TV – hvor Chromecast kører i baggrunden – virker som en mere komplet løsning, men den indbyggede Chromecast i tv-skærme mangler dog flere af de nyheder, som Chromecast Ultra leverer, så den lille dongle har stadig sin berettigelse.

    Chromecast Ultra er en forholdvis billig indgang til en verden af indhold i flot 4K og sågar Dolby Vision kvalitet – hvis du har det rette TV – men i sidste ende mener vi, at et komplet tv-styresystem er nødvendigt for at opfylde alle kravene til streaming. Chromecast Ultra er et godt supplement.


    Pris og forhandler


    Overkommelig pris
    4K, HDR10 & Dolby Vision
    Understøttet af mange tjenester
    Forbedret design/forbindelse
    Viaplay sport i 4K


    Langsom til at loade (ingen Fast Play endnu)
    Ingen brugerflade på TV
    Amazon ikke understøttet
    24Hz virker ikke





  • Flere anmeldelser

    Test: 98" TCL C805 (MQLED80)

    01 Mar 2024 |

    Test: Panasonic MZ2000 (MLA OLED)

    23 Feb 2024 |

    Test: Sony A95L (QD-OLED)

    21 Dec 2023 |

    Test: Apple HomePod (2nd Gen) som TV-højttalere

    07 Sep 2023 |