Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTest: Samsung JS9505 (S'UHD) - FlatpanelsDK

Test: Samsung JS9505 (S'UHD)

|


År 2015 er året hvor vi har fået en masse nye begreber at forholde os til. Ud over, at de fleste producenter har skiftet deres styresystem, så har vi nemlig også fået features som "HDR" og "Quantum Dots", som Samsung har gemt under deres betegnelse S'UHD (S for “sindssygt mange ting”...). HDR (High Dynamic Range) lover os et langt mere detaljerigt billede, der i højere grad er i stand til at gengive højlys og skyggedetaljer. Quantum Dots (eller nanokrystaller) giver mulighed for et større farverum og dermed mere mættede farver end vi hidtil har været vant til.

Vi har lånt Samsungs topmodel, JS9505, som er gearet til at håndtere både HDR og et farverum svarende til 54% af hvad det menneskelige øje er i stand til at se (mod de 34% som andre TV er i stand til at vise). Dertil er tilføjet en fuldblods One-Connect boks med en ottekernet processor, som måske kan give Tizen det boost det lader til at have behov for. Vi har lånt den mindste størrelse af JS9505 i 65", som dog også er den eneste der kan betales for menneskepenge. For hver størrelse du går op i JS9505-serien kan du gange prisen med ca. 2, hvilket gør Samsungs 88” model dyrere end B&O’s 85” Avant...

Pris og forhandler:

65"
78"
88"

Specifikationer

65" (buet)
Ultra HD (3840x2160)
VA LCD med direct-LED (240 zoner)
Aktiv 3D
Fod (fast)
Væg (VESA 300)
(HxBxD)83.3 x 145 x 12.5 cm (uden fod)
35,5 kg
HDMI (4x 2.0)
USB (3x)
MHL
Ethernet
2x CI
Optisk
HDMI-ARC (1x)
Hovedtelefoner
IR
4.2 HD audio
DVB T/T2/C/S2
WiFi (ac-standard)
MPEG4
HEVC
VP9
Tizen
Smart Touch control
Smartphone-app (Smart View)
Manual
Smart Touch control

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, Facebook, twitter eller RSS for at modtage besked når nye anmeldelser er online



Første indtryk


Som vi så det på JU7505, så er JS9505 buet, hvilket er kendetegnende for Samsungs topmodeller. Skærmen har også samme tykkelse, som vi så på den mindre model, hvilket betyder at skærmen ikke synes synderlig “flad".

Som JU7505, har skærmen samme metalramme i skarp profil og den resterende del af skærmen er ren plastic. Bagsiden er dog blank i stedet for mat som på JU7505, men ellers er det forholdsvist skuffende at finde så meget plastic på et TV med en vejledende pris på mere end 50.000 kr. Den store mængde plastic gav også anledning til lidt knirken og knagen imens TV’et varmer op.

Foden på TV’et er blankt metal og er fæstnet på midten af skærmen, hvor den del der går fra base til monteringshuller på skærmen er dækket med blankt plastic. Da JS9505 er en tung dame, så vil man kunne vippe med den på foden, hvilket er uundgåeligt når den kun har et enkelt støttepunkt.

På JS9505 er Samsung heldigvis gået all-in på tilslutningerne idet alle forbindelser nu igen er flyttet ned i One Connect-boksen med undtagelse af strømkablet, hvilket er en klar forbedring. Det betyder, at processor, stikforbindelser mv. kan udskiftes i fremtiden, hvis nye standarder eller smart-TV platforme kommer til. Desværre, så er One Connect forsynet med en blæser, der er ret hørbar i de fleste situationer, så boksen bør gemmes væk i et skab eller lignende hvis man er sart mht. lyd. I toppen kan en lille webkamera trykkes ud, hvis man vil foretage videoopkald eller styre TV’et med bevægelse.



På fjernbetjenings-siden finder vi de samme to modeller, som var med til JU7505, hvilket var forventeligt, da den nye bevægelses-fjernbetjening er årets sats på betjenings-siden. Vores demo-eksemplar af bevægelsesremoten var dog defekt, så men vi har ingen grund til at tro, at den skulle virke anderledes end den vi prøvede på JU7505 - dvs. ganske overbevisende.

I kassen var der stadig ingen 3D-briller og som før, så er de ikke savnet. 3D i stuen er ganske enkelt ikke specielt anvendeligt.

Samsung JS9505 test



Vi finder også samme reflektive overflade, som efterhånden er kendetegnende for de fleste fladskærme i dag. Alt i alt, så minder JS9505 altså om den nyligt anmeldte JU7505 på det ydre, med undtagelse af den noget mere anvendelige One-connect-boks.

Brugeroplevelse og Features


Samsungs 2015 brugerflade styres af Tizen og med JS9505 har man opgraderet processoren fra 4 til 8 kerner, hvilket skulle sikre en mere flydende oplevelse og gøre den en smule mere fremtidssikker.



Af ekstra features kan nævnes, at TV’et understøtter Bluetooth forbindelse til eks. et headset eller en højttaler. Det fungerede fint i praksis og TV’et vendte selv tilbage til at sende lyden ud af TV’et igen når hovedtelefonerne blev afbrudt.

Samsung har også implementeret en hurtig-delingsfunktion, som er unik i samspil med deres Galaxy S6 telefoner. Vi havde en S6’er til rådighed under testen, men desværre var dens touch-interface defekt, så vi fik ikke lejlighed til at teste denne funktion nærmere. Funktionen skulle give mulighed for hurtigere at dele indhold mellem TV og mobil og dermed enten tage TV-udsendelsen med sig på farten eller sende indholdet fra mobilen op på TV’et. Funktionen kan dog ikke bruges med andre mobiler end Samsungs egne, så funktionaliteten er måske lidt begrænset.

Samsung JS9505 Test


Styresystem og smart-TV

Tizen ligner sig selv og vi finder ikke nye features ud over muligheden for at styre TV’et via bevægelsesregistrering i kameraet (hvem der så end måtte have glæde er det…).


"Ret konsistente problemer med EPG’en"
Tizen minder temmelig meget om webOS, som vi så på tidligere hos LG, hvor systemet er centreret omkring en menu-bar i bunden, der kaldes frem med smart-TV knappen. Heri skyder en række brugerkonfigurérbare knapper ud, som eksempelvis kunne indeholder genveje til dine yndlings-apps, en browser eller din favorit-kanal på TV’et. Du kan selv tilføje og slette genveje til menuen og ellers populeres den med de seneste brugte applikationer. Umiddelbart kan du dog ikke flytte rundt på placeringen af genvejene, så senest tilføjede ryger altid yderst til venstre.

Tizen har fået en opdatering, som nu muliggør multitasking, hvilket vil sige, at apps der allerede er anvendt vil kunne tilgås hurtigere. Vi oplevede dog, at Netflix hoppede tilbage til “Hvem ser” velkomstskærmen efter et stykke tid, så helt finpudset er det ikke endnu.

På JU7505 oplevede vi en smule hakken og halten i Tizen af og til, og det var forventningen at en fordobling af processorkernerne ville kurere dette. Det lader dog til, at Tizen stadig mangler lidt finpudsning i dén henseende også, da menu-overlay stadig hakker og trækker billedbehandlingen med sig ned.

Vi undlod at komme ind på flere af de småbugs vi fandt i Tizen under testen af JU7505, da TV’et var så nyt, men nu er der udkommet flere opdateringer til TV’et og der har været rig mulighed for at adressere fejlene, så her er et par af de bugs vi døjede med.

På Yousee-signalet var der ret konsistente problemer med EPG’en, hvor TV’et skiftede til en af de kanaler, som bærer EPG-informationerne når den blev åbnet. I dette tilfælde var det kanal 149, som automatisk blev valgt. Ved flere lejligheder holdt EPG’en helt op med at virke og TV’et måtte genstartes.

De micro-stutters vi klagede over på JU7505 er også til stede på JS9505, hvilket understreger, at Tizen nok er problemet frem for processoren. De kan mindskes hvis man undlader at sætte TV’et i dvale, men i stedet lader det slukke helt. Det vil øge opstarts-tiden og især tiden indtil Tizen reagerer på tastetryk, men at slukke TVet helt gør det også muligt at kurere EPG-problemet med fjernbetjeningen frem for at skulle hive stikket ud, som det er nødvendigt hvis hurtig start er aktiv.

Vi prøvede os med stemmeguiden (hvor TV’et gentager de kommandoer den modtager), som desværre viste sig ikke at kunne slås fra igen - menuen viste godt nok, at systemet var slukket, men det fortsatte med at oplæse kommandoer og menuer. Her måtte der en komplet nulstilling af TV’et til for at slukke for systemet. Det anbefales pt. at lade være med at bruge dette indtil fejlen er rettet.

Vi noterer os, at Viaplay-appen er fraværende på JS9505, ligesom HBO stadig ikke er at finde. Alt i alt fandt vi således ikke, at den hurtigere 8-kernede processor gjorde meget for Tizen. Faktisk fandt vi, at de seneste opdateringer, ift. JU7505, har introduceret værre problemer.

Samsung JS9505 Test


Vi gentager herunder den video af Tizen, vi også bragte i JU7505-anmeldelsen, da oplevelsen på de to TV er identisk.



Betjening

Da bevægelses-remote var defekt, så kunne dette ikke gentestes på JS9505, men systemet er identisk med det vi så på JU7505, så vi antager at oplevelsen vil være den samme her. Der henvises til JU7505 anmeldelsen for en gennemgang af Samsungs nye bevægelses-remote.



Tv-kanaler, optagelse & lyd

TV’et kommer med en dual-tuner, så der kan ses enten to programmer samtidigt i side-by-side, som PIP, eller der kan optages en kanal imens en anden ses. Dog er der 2 CI-slots i One Connect, så der kan nu sidde to dekoderkort i TV’et af gangen. Det gør det muligt at se og optage på kodede kanaler samtidigt. Hvor side-by-side er tilgængelig via en menu-knap på fjernbetjeningen, er der dog underligt nok ret langt ind til aktiveringen af PIP, hvilket er synd for det er en feature undertegnede ofte bruger når TV’et tillader det. Som en sjov bemærkning, bevirker 4K opløsningen, at et PIP-billede fra en 720p kanal faktisk kan vises i fuld opløsning...

Samsung JS9505 Test


Optagelse til en tilsluttet HDD fungerer som vi efterhånden er forvænte, men det er kun muligt at optage én ting af gangen, dvs. har du gang i en eksisterende optagelse, kan du ikke pause et andet program samtidigt. Til gengæld er der mulighed for at definere et fast tidsinterval, der skal lægges til slutningen og starten af en optagelse, hvilket giver lidt sikkerhedsmargin overfor forkerte oplysninger i EPG’en. Det er noget der har været kritiseret som en mangel på de eksterne optageenheder. Man skal desværre stadig ind i Samsungs medie-browser for at finde sine optagelser og de præsenteres ikke på den mest overskuelige måde.



Lydkvaliteten lyder meget som det vi oplevede på JU7505 og der savnes stadig en del i bunden på trods af, at der nu er 2 woofer-enheder i TV’et. Dertil så opførte eks. film-lydprofilen sig lidt underligt med surround-signaler, hvor lyden blev håndteret ret skidt når det kom til gengivelse af bagkanalerne, hvilket nok skyldes forsøget på at lave noget pseudo flerkanals-lyd via 4.2 processoren i TV’et (som i øvrigt understøtter HD-lyd). Man bør holde sig til standard-profilen. Til almindeligt brug, er højttalerne ganske brugbare, selvom vi stadig anbefaler et mere dedikeret anlæg til film-brug.

DR TV HbbTV er blevet tilføjet via en nylig opdatering til TIzen. Det var før sat ud af spil pga. ændringer i de krav, der stilles til håndtering af signalet fraDR. På JS9505 kunne vi derfor konstatere, at eks. DR’s nye HbbTV-platform fungerede uden problemer efter at app’en til HbbTV blev installeret på TV’et.

Samsung JS9505 Test


Kalibrering


JS9505 hører jo til i Samsungs S’UHD serie, hvor der både er tilføjet mulighed for et udvidet farverum (tæt på DCI-P3) samt High Dynamic Range (HDR). Hvor vi ved CES ikke kunne få et helt klart svar på hvorvidt man kunne skifte farverum, så ligger det nu fast, at der via menuen kan omskiftes mellem det “normale” REC709 farverum og det udvidede DCI P3 farverum, som vil kunne give mere blus på de tre primærfarver. Metoden som Samsung har brugt til at gøre det muligt, er de såkaldte quantum dots.

HDR er derimod evnen til at sætte mere blus på højlyset og dermed opnå et større dynamisk område. Det betyder også, at TV’et er i stand til at sætte temmelig meget blus på baggrundsbelysningen når der vises HDR-indhold.

Da det er meget sparsomt med DCI-P3 eller Rec.2020 indhold derude, så kalibreres der stadig til Rec.709 farverummet, der bruges til alle film og tv-serier i HD. Som på JU7505 kommer man ret langt med blot at skifte til film-profilen. Der er dog et underskud af rød i denne profil, hvilket dog let rettes vha. 2-punkts håndtagene og kan finjusteres via 10-punkts håndtagene hvis man har udstyret til det. Med ret få justeringer rammer vi dermed under en dE på 2 over hele skalaen.



Herover har vi vist både Rec.709 og DCI-P3 farverummet (ikke kalibreret), men desværre så kan der ikke laves separate billedprofiler til de to farverum (“Farverum” er blot en separat indstilling i den avancerede menu), så man må kalibrere til det farverum man vil benytte.

Målinger


Vores nye “måling”-afsnit omhandler alle de ting vi går og måler på TV’ene samlet ét sted frem for at ligge i de enkelte afsnit. Vi henviser til vores artikel omkring bl.a. målemetoder her for en kort gennemgang af hvordan vi måler under testen.

Lys og mørke Out-of-boxKalibreret
Sortniveau-0.04 cd/m2
Lysstyrke- 108 cd/m2
Kontrast-2719:1
Input lag123 ms20 ms (Game Mode)

StrømforbrugOut-of-box Kalibreret
On250-340 W170 W
3D- -
Standby0,2 W-

Tidsmåling afTid
Opstart (til responsiv - uden hurtig start)14 s
Opstart (til billede på skærmen - uden hurtig start)5 s
Opstart af Netflix5 s
Opstart af Youtube2 s

GruppeIndstillingVærdi
BilledeBilledeFilm
Baggrundslys9
Kontrast90
Lysstyrke45
Skarphed20
Farve50
ToneR50
AvanceretDynamisk kontrastFra
Sort toneFra
Hudfarve0
Kun RGB-tilstandFra
FarverumAuto (Indbygget for DCI-P3)
Hvidbalance 
- Rød2
- Grøn3
- Blå-5
+ Rød6
+ Grøn0
+ Blå-5
Gamma0
Billedindstillinger FarvetoneVarm2
Digital ren visningFra
MPEG-støjfilterFra
FilmFra
Auto Motion Plus Slør8
Ryste0
LED tydeligFra/Til (sæt baggrundslys på max)
Smart LEDStandard

Bemærk at JS9505 både er udstyret med en lyskilde beregnet til HDR samt quantum dots, som giver mere lys ved samme effekt på bagbeslysningen, så i modsætning til JU7505 så er TV’et i stand til at opretholde en høj lysstyrke selv med black-frame-insertion aktiveret (Smart LED), hvis man blot sætter baggrundslyset til max. Det betyder imidlertid også, at effektforbruget med bagbelysningen på max vil øge effektforbruget til mere end 300 W!

Vi har sat LED-lysstyrken forholdsvist lavt i ovenstående tabel, hvilket passer bedst til et mørkt lokale. Du kan med fordel skrue op for LED-baglyset i mere oplyste lokaler - så længe du dog husker på, at effektforbruget også vil stige.

Samsung JS9505 Test

Billedkvalitet


JS9505 er, som nævnt, begavet med både nanokrystaller og ekstra punch i lyskilden til brug ved HDR. Sammenlagt, så er der potentiale for både at få et langt bredere farverum, samt en større dynamik i form af bedre detaljer i skygge og højlys.

Kort fortalt, så er nanokrystallerne (eller Quantum Dots) nogle små partikler, som kan exciteres hvorved de udsender lys i en bestemt farve, som afhænger af størrelsen på partiklen. Selve exciteringen sker ved at placere partiklerne på en diode, som så trigger partiklerne til at lyse op. Herved får man meget mere veldefinerede rød, grøn og blå farvekomponenter frem for at bruge helt hvide dioder, som jo indeholder meget mere af det synlige spektrum. Det betyder også, at der er færre uønskede bølgelængder, der skal sorteres fra i farvefiltrene i skærmen efterfølgende og samlet set kan man opnå en større effektivitet af lyskilden. Det giver igen mulighed for større lysstyrke, hvilket er nødvendigt for at bruge HDR. Så ud over et udvidet farverum, så hjælper nanokrystallerne altså også til at booste den maksimale lysstyrke.

Læs også vores baggrundsartikel om HDR
Læs også vores baggrundsartikel om quantum dots
Læs også vores baggrundsartikel om Ultra HD og større farverum

Der er uheldigvis ikke rigtig noget materiale derude, som udnytter de to nye teknologier endnu, så Samsung var venlige nok til at levere nogle (korte) demoklip, der demonstrerer begge teknologier.

For at kunne lave en fornuftig sammenligning, så har herunder sammenlignet HDR-udgaven (4K) af Life of Pi med vores Blu-Ray-version af ditto. I billedserien ser man Blu-Ray versionen øverst (der hvor man kan se pause-ikonet) og HDR versionen nederst. Det er af natur svært at fange et HDR-billede vha. et almindeligt kamera (og gengive dem på din skærm, som heller ikke er HDR), så billederne kan ikke give et helt retfærdigt grundlag for at vurdere forskellene. Ud over den åbenlyse forskel i opløsning mellem 4K og Blu-Ray (som er MEGET synlig), så er HDR-versionen også graded noget anderledes i farverne, hvilket jo nok er en konsekvens af skiftet til HDR, så scenerne fra Blu-Ray’en var generelt noget lysere på samme kalibrering af skærmen. Det man kunne se var dog, at det netop var muligt at vise flere detaljer i skyggerne samtidigt med, at højlyset bevares. Dette er nok mest synligt på sekvensen med solnedgangen, hvor solen og himlen beholder sin detaljegrad uden at brænde ud, samtidigt med at detaljerne på båden kan ses.



Da skærmen opererer med en LED-belysning, som er ret grovkornet ift. antallet af pixels (240 zoner), så er der grænser for hvor agressivt TV’et kan skrue op for lyset i højlyset uden at skabe halo’s omkring objekter, men her klarede JS9505 sig ganske godt, forstået på den måde at JS9505 ikke blot skruer op for blusset for at booste lysstyrken i et område meget mindre end LED zonen.

Samsungs egne optagelser beregnet til demonstrering deres Quantom Dot (nanokrystaller) teknologi giver smæk på farverne. Her er der med vilje valgt sekvenser, som indeholder elementer med ret stærke primærfarver (rød, grøn og blå) for at vise effekten af de udvidede farverum. Og der er også temmelig meget smæk på farverne. Det skal dog bemærkes, at bruger du dette farverum til dine normale film og TV-udsendelser, så vil du få nogle ret kraftige farver på noget der ikke er lavet til at blive vist i dette farverum, og det ser ikke så heldigt ud i det daglige. Ved at lade “Farverum” stå på “Auto” vil dine nuværende film og TV-programmer blive vist i det korrekte farverum. Vi er dog meget positive over, at farverummet kan ændres, så man ikke er låst til DCI-P3.

Der er helt klart potentiale i både HDR og DCI-P3/Rec.2020 farverummet, men vi mangler ganske enkelt materialet til at kunne få glæde af det på nuværende tidspunkt.

Samsung JS9505 test



JS9505 klarer sig generelt ret godt på de fleste signaler og så snart man rammer ægte 720p TV, så står billedet skarpt og billedet var generelt ret imponerende. Det var oplevelsen, at JS9505 klarede håndteringen af ældre programmer bedre end JU7505, men de små hak i billedet bliver mere udtalte når materialet daler i kvalitet, men det blev oplevet på alt fra SD i 480 linjers TV-opløsning til 4K Netflix og Blu-Ray. At lade TV’et slukke helt og ikke bruge “hurtig start” har en mulig effekt, men det grænser til placebo.

Som på JU7505, så bør man aktivere MotionPlus og benytte motion-blur reduktionen til at give en højere bevægelsesopløsning. På JS9505 kan man dog også aktivere “LED tydelig” som giver dig scanning backlight i sin mest aggressive form. Det vil føre til en nedgang i lysstyrke, men fordi JS9505 er mere lyseffektiv (pga. nanokrystallerne), så er det muligt at undgå det mørke billede, som vi ellers har oplevet på andre modeller ved at skrue helt op for baggrundsbelysningen. Der er altså lidt flere frihedsgrader til at styre bevægelsesslør på JS9505 og generelt så performer det ganske godt på dette punkt.

I samme omgang, så vil vi igen fremhæve det vanvittigt lave inputlag, som skærmen rammer når man aktiverer spilprofilen. Vi måler igen forsinkelser omkring de 20 ms, hvilket er på højde med spil-monitors.

Hvis vi ser lidt nærmere på selve panelet, så kan vi lægge ud med at se på de 240 zoners lokal dimming, som JS9505 er udstyret med. TV’et var generelt ret god til at styre disse zoner, hvilket historisk set har været lidt af en opgave, som producenterne tidligere har haft blandet held med at mestre. På JS9505 har man dog nået et niveau, hvor de fleste blooming-artefakter kan undgås så længe man holder “Smart LED” på enten “Standard” eller “Lav”. Billedserien herunder viser hvordan de lokale zoner af LED opfører sig når der vises lyst indhold på mørk baggrund. I praksis er det 2 sekunders eksponeringen, som kommer tættest på oplevelsen i stuen, hvor 8 s og 13 s er medtaget for at vise hvordan zonerne forsøger at oplyse de hvide krydser lokalt. Sortniveauet havner da også i ca. samme område som vi har set tidligere, så der er ikke så meget nyt her ud over, at TV’et kan skrue helt ned for lyset lokalt.



Som det ses, så er uniformiteten af lyset ganske god, hvilket vi nok kommer til at forvente på disse bagbelyste LED’er fremover. Det er en fremragende tendens, der virkelig højner kvalitetsindtrykket og er med til at undertrykke en af de skavanker man ellers har forbundet med LED-belyste skærme. Mere af det!

På JS9505 var der desværre to plamager på skærmen (lodret ca. 20% inde fra hver side af skærmen), hvor man kunne se et tydelig rødligt farvestik. Det kan ses på billedet af 65% hvid i ovenstående billedserie. Vær OBS på, at den horisontale mørke bjælke blot er scanning backlight og ikke endnu artefakt. Plamagerne var synlige fra tid til anden og det giver lidt ridser i lakken på en ellers ret godt performende skærm.

JS9505 er - ligesom alle Samsungs øvrige skærme - udstyret med et VA panel, hvilket betyder forholdsvist smalle betragtningsvinkler. Det er noget vi forventer og sådan har det været lige siden teknologien kom frem. Vil man have brede betragtningsvinkler, så skal man se på IPS i stedet og så acceptere et dårligere sortniveau.



Konklusion


Samsung topmodel imponerer med en overbevisende billedkvalitet, stort potentiale i form af HDR og et udvidet farverum, en særdeles god lyshomogenitet, hurtig app-start og en one-connect boks, der nu er lige så smart som den vi så sidste år. Billedet skæmmes kun en smule af lidt rødlige plamager, som kan ses i visse situationer.

Tizen er stadig et godt udgangspunkt for en ny bedre TV-platform, men desværre lider den under en række små-bugs, som ødelægger helhedsindtrykket. Især de mange micro-stutters er problematiske, da de påvirker den ellers fremragende billedkvalitet. Den nye Smart Touch fjernbetjening er en positiv opgradering af Samsungs 2015 modeller og den fungerer godt i det daglige i samspil med Tizen. Ejer du en Galaxy S6 telefon fra Samsung vil du endvidere have bedre mulighed for deling af indhold mellem mobiltelefon og TV.

JS9505's pris burde retfærdiggøre nogle lidt mere eksklusive materialer end det vi oplever her, hvilket sænker kvalitetsfølelsen af TVet. Hvis prisen havde været 10.000 kr. lavere, så havde vi øjeblikkeligt kvitteret med en “top-anbefaling” award, men pt. er laveste pris et stykke over 42.000 DKK, hvilket ganske enkelt er for mange penge at betale for dette TV.

Pris og forhandler:

65"
78"
88"


Høj billedkvalitet & perfekt lyshomogenitet
HDR og wide gamut er lovende
Tizen er et godt udgangspunkt
Forbedret fjernbetjening
Lavt input lag


Micro-stutter
Tizen har dog stadig for mange småfejl
Buet
Røde plamager på skærmen
Tarvelig byggekvalitet for så dyrt et TV



Nærmeste konkurrenter





Flere anmeldelser

Test: 98" TCL C805 (MQLED80)

01 Mar 2024 |

Test: Panasonic MZ2000 (MLA OLED)

23 Feb 2024 |

Test: Sony A95L (QD-OLED)

21 Dec 2023 |

Test: Apple HomePod (2nd Gen) som TV-højttalere

07 Sep 2023 |