Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTest: LG LA860W - FlatpanelsDK

Test: LG LA860W

|


LGs nye 8 serie har fået navnet LA860W. Tv’et kan tilgå internettet og tv-apps via Smart TV-delen, som har fået en hurtigere dual-core processor, og kan styres vha. LGs bevægelsesaktiverede Magic-fjernbetjening. Tv’et kan tilmed vise 3D vha. LGs passive 3D-teknologi, kaldet Cinema 3D.

Men kan LG udfordre Samsungs populære 8-serie? LG har ifølge dem selv kombineret det bedste indenfor Smart TV, 2D og 3D, så vi er spændte på at undersøge LA860W.

Vi har 55 tommer versionen. LG LA860W findes i 42, 47, 55, 60 and 70 tommer kaldet 42LA860W, 47LA860W, 55LA860W, 60LA860W og 70LA860W.

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, Facebook, twitter eller RSS for at modtage besked når nye anmeldelser er online.


Tommestørrelse:55" widescreen
Opløsning:1920x1080
Responstid:-
Kontrastforhold:-
Lysstyrke:-
Betragtningsvinkler (H/V):178/178
Panel type:LCD-TV med kant-LED
Vægmontering:
Drejefod:
Størrelse (HxWxD): 78.8cm x 112.9cm x 3.1cm (uden fod)
Vægt26.2 kg
Indbyggede højttalere:
Indgange
VGA
DVI (kan konverteres gennem HDMI)
Lyd (type) (Audio ind/ud)
S-video
Komposit
Komponent
HDMI (4 indgange, 1 HDMI 1.4)
Udgange
Lyd (type) (1 udgang, hovedtelefoner)
S/PDIF (optisk)
Andet
DVB-T
DVB-T2
DVB-C
DVB-S2

Pris og forhandler:

47"55"


De første indtryk

LG LA860W er et ganske bemærkelsesværdigt tv. Når tv’et er slukket, fremstår det fuldstændig rammeløst. Når det tændes, bemærker man, at der er en lille indre ramme, som er synlig bag glasset.

LG LA860W test
LG LA860W test


Uanset om man bifalder den rammeløse designfilosofi eller ej, er det svært at benægte, at der ser en smule imponerende ud, når et billede nærmest svæver på væggen. Det får ikke mindst et 55 tommer tv til at virke langt mindre end bare for et par år siden. Samtidig får det dog også tv til at virke en smule livløse og karakterløse.

LG LA860W test
LG LA860W test


Foden ligner metal på alle de pressefotos, som er udsendt, inklusiv de to fotos ovenfor, som er LGs egne. Desværre må vi skuffende konstatere, at foden blot er beklædt med en plastikkappe, som både ser og føles meget billig. Det er absolut ikke, hvad vi havde forventet på et tv i denne prisklasse.

LG LA860W test
LG LA860W test


Alle stik findes på skærmens bagside, og de peger enten nedad eller til siden, inklusiv internet-stikket og strømstikket. Super.

LG LA860W test
LG LA860W test


Der er et kamera øverst på tv’et, som kan glide ned.

Forud for testen

Tv signalet er gennem testen digitalt parabol-Tv (DVB-S) fra Canal Digital, hvor vi også tester med Canal Digitals udvalg af HDTV kanaler, samt analogt og digitalt antenne-Tv (DVB-T) med de frit tilgængelige kanaler.

Der testes blandt andet med DVE disken og Peter Finzels test DVD, og ligeledes testes skærmen naturligvis i praksis ved både DVD, PC og Tv brug.

Skærmen vil også blive testet og vurderet ud fra monitorTest her på siden, som nu er blevet udviklet til at erstatte mange af de funktioner, som man finder i andre skærmtestprogrammer.

Sony PlayStation 3 benyttes som Blu-Ray afspiller.

Funktionalitet

LGs nye Magic-fjernbetjening er designet således, at den kan styre tv’et vha. bevægelse. Hvis du kender Nintendo Wii-spilkonsollen, så kender du konceptet. Ved at bevæge fjernbetjeningen rundt i luften, kan du styre en lille markør henne på tv-skærmen. LG har også indbygget en mikrofon, som åbner for stemmestyring, og et rullehjul. Fjernbetjeningen er skabt i skinnende sort og sølvfarvet plastik og selvom den fremstår ganske robust, så ser og føles den også meget billig.

LG LA860W test
LG LA860W test


Fjernbetjeningen har ganske få knapper og LGs bestræbelser på at forenkle betjeningen er faktisk endt som en ganske brugbar løsning. Smart TV-startskærmen er centrum for alt og det er her man starter, hvis man vil se tv-kanaler, starter tv-apps og bruge de andre interaktive funktioner. Den eneste knap, som vi savnede, er kilde-knappen, så man hurtigt kan skifte imellem de forskellige HDMI-porte.

Opdatering:LG oplyser, at der har været en forkert fjernbetjening med i kassen. Vi har haft standard-udgaven, som følger med de lidt billigere modeller. Fjernbetjeningen til LA860W er grundlæggende den samme, men ser lidt anderledes ud og er stadig i plastik.

LG LA860W test
LG LA860W test


Stemmestyringsdelen er blevet udvidet i LGs 2013-modeller, og LG hævder, at deres tv nu forstår naturligt sprog. I teorien bør man kunne sige ”James Bond” og få en liste op over søgninger i streamingapps og YouTube. Desværre er søgefunktionen ikke særlig dyb, forstået på den måde, at der ikke søges i f.eks. Netflix, Viaplay m.fl. Det ville have været langt mere brugbart. Vi oplevede også, at stemmegenkendelsen var ret upræcis. Lejlighedsvis fik vi det helt rigtige resultat, men i de fleste tilfælde fik vi underlige forslag; mange som vi rimelig langt ude. Når vi bad om at starte Netflix, fik vi eksempelvis et forslag om ”Netto sex” (tv’et kan ikke genkende Netflix uanset hvor intenst man prøver).

LG LA860W test
LG LA860W test


LGs Smart TV-platform er i store træk uændret i forhold til sidste års modeller. Den er dog blevet mærkbart hurtigere pga. den nye processor. Fra startskærmen er der stadig adgang til en Premium-app-sektion og menuen nederst kan altid hives frem, uanset om man ser tv eller spiller et spil. Fra App World kan brugeren hente og installere nye apps og det er også muligt at arrangere apps på startskærmen, så kun dem man bruger er synlige. Alt i alt ikke de store ændringer, så hvis du søger lidt flere detaljer, så se evt. vores anmeldelser af LGs 2012-tv.

LG LA860W test
LG LA860W test


LGs Smart TV kan også styres med en smartphone eller tablet via den gratis LG TV Remote-app. Vær opmærksom på, at der findes to versioner af app’en; en til 2010 og 2011-modellerne og en til 2012 og 2013-modellerne. App’en opretter automatisk forbindelse til tv’et og lader dig skifte tv-kanal, styre lydstyrken og skifte imellem tv-apps på tv’et. Hvis du klikker på "Smart"-knappen inde i smartphone app’en, åbnes Smart TV-startskærmen på tv’et og du kan nu styre en markør henne på tv-skærmen ved at føre fingeren rundt på berøringsskærmen på din smartphone. Inde i app’en findes også en liste over de apps, som er installeret på dit LG Smart TV. Ønsker du eksempelvis at starte Netflix henne på tv’et, så kan du blot klikke på Netflix-ikonet. Det er en fantastisk måde, hvorpå man kan eliminere alle de ekstra skridt, der normalt er forbundet med at åbne tv-apps. Ét klik og så er man inde.

LG LA860W test
LG LA860W test


Når man dykker et trin eller to dybere, begynder man dog at se begrænsningerne. Integrationen med de mobile enheder er bare ikke særlig intuitiv. Det måske bedste eksempel herpå, finder man så snart man har åbnet Netflix-app’en på tv-skærmen. Her mødes man med en login-skærm, hvor man bliver spurgt om brugernavn og kodeord. Eftersom vi netop har åbnet Netflix-app’en med vores smartphone (som beskrevet i forrige afsnit), så vil det naturligvis være oplagt at man også kan indtaste sit brugernavn og kodeord vha. smartphone-skærmens tastatur. Det kan man dog ikke. I stedet skal man bruge piletasterne til at indtaste bogstaver. Man kan kun bruge smartphone-tastaturet til at indtaste tekst henne på tv-skærmen udenfor apps (og i få udvalgte apps). Det samme gælder i øvrigt, når man vil søge efter film og tv-serier i Netflix.

LG LA860W test
LG LA860W test


Det samme oplevede vi i Viaplay app’en, som i øvrigt ser ud som ovenfor. Der vises ikke billeder; blot et rødt Viaplay-logo på alle tv-udsendelser. Vi håber det rettes i en opdatering.

LG LA860W test
LG LA860W test


Til tider kørte vi også fast i menuerne, med ingen udvej, ud over at gribe efter den rigtige fjernbetjening. ”Tilbage”-knappen i app’en ville simpelthen ikke fungere, men ”Tilbage”-knappen på den rigtige fjernbetjening fungerede fint. Det er heller ikke muligt at tænde tv’et med remote-app’en. Med andre ord, er Remote-app’en mere eller mindre ubrugelig. Man kan naturligvis bare vælge at bruge den fysiske fjernbetjening, som medfølger, men hvorfor ikke gøre det muligt at styre tv’et på en smartere og mere intuitiv måde fra en app? Det trættende rod at fysiske fjernbetjeninger på sofabordet er stadig en hovedpine og vi skriver altså 2013.

LG LA860W test
LG LA860W test


Når det er sagt, så har app’en dog andre nyttige funktioner såsom muligheden for at streame tv-kanaler fra tv’et hen på en smartphone eller tablet (alle enheder skal være forbundet samme netværk) – så kan du også se fodbold i haven. Det fungerede uden problemer og du kan også styre lydstyrken og skifte tv-kanal. Hvis du har fotos, videoer eller musik gemt på din smartphone kan du desuden sende dem over på tv-skærmen trådløst. Det er nemt at gøre, men vi oplevede dog et problem med at få eksempelbilleder vist af vores billeder inde i app’en, så vi håber alle dine billeder er familie-egnede før du pumper dem op i fuld skærm på tv’et.

LG LA860W test
LG LA860W test


Mulighederne for at optage er ikke ændret meget i forhold til sidste år. Mens Panasonic og Samsung har valgt at integrere twin-tuner i deres nye high-end-modeller, har LG valgt blot at have en af hver tv-tuner. Det betyder således også, at du stadig kun kan optage ét tv-program ad gangen. Du kan naturligvis også planlægge fremtidige optagelser via EPG (elektroniske programguide) – og det virker selvom tv’et er slukket. Optagelser kan i øvrigt streames til andre enheder i hjemmet, herunder din smartphone og tablet.

Endelig bør det nævnes, at LG naturligvis også har implementeret DLNA og USB-afspilning. Vi forsøgte os med en række forskellige filtyper og codecs og de fleste blev afspillet uden problemer. LGs tv vil dog ikke tage imod .mkv og .iso-filer. Vi fik blot en besked om ”denne fil er ugyldig”, hvilket naturligvis ikke er sandt, da de afspilles problemfrit på andre tv, PC’er og medieafspillere.

Strømforbrug

Sammenlign strømforbrug på fladskærms-Tv og monitors i vores interaktive strømforbrugs-applet her.


Standby0.0 W0.0 W
SD+HD85 W80 W
3D114 W110 W (Expert1)


Strømforbruget blevet målt til 80 W i gennemsnit efter kalibrering. Vi har 55” versionen af LA860W. Det er ikke ringe for et 55” tv, men ikke et af de laveste niveauer vi har målt på LED-modeller.

3D-afspilning sluger en smule mere, men ikke lige så meget som på tv med aktiv 3D-teknologi. LGs tv med passiv 3D-teknologi har ikke behov for at øge lysstyrken lige så meget, da de polariserede 3D-briller, som kendes fra biograferne, lader meget mere lys passere.

Kalibrering af LG LA860W

Nedenfor kan du se vores måling af skærmens farver i Standard-profilen uden nogen ændringer, ud over at lyssensoren er slået fra.

LG LA860W test


For de nye opsummerer jeg, hvordan man skal forholde sig til grafen:

Det første tal ud fra hver linje i venstre side angiver det man kalder delta værdien. Hvis du ikke kan huske hvad det er fra din fysikundervisning på gymnasiet eller folkeskolen, så er delta en forskel mellem to ting. Delta i dette tilfælde er altså forskellen mellem den viste farve på skærmen og den ønskede farve på skærmen (fra grafikkortet eller anden kilde).

  • En deltaværdi på over 2 giver en synlig forskel i farverne.
  • Deltaværdier op i mod 4-5 giver deciderede forkerte farver.
  • Delta på mellem 1 og 2 giver gode farver om end ikke helt korrekte.
  • Delta værdier på under 1 giver meget tæt på perfekte farver, hvor vi naturligvis går mod 0 for det bedste resultat man kan opnå.
  • Alt mellem delta 0 og 1 er stort set ikke synlige ændringer for det menneskelige øje.

  • Tv’et standardindstillinger er forfærdelige og med al sandsynlighed det værste vi endnu har set fra LG. Farverne er alt, alt for intense og LG har tilføjet masser af kunstig skarphed i billedet, som viser sig som støj. Det kan muligvis hjælpe LG med at sælge tv i butikkerne, men vi kan ikke forestille sig, at nogen vil bryde sig om resultatet hjemme i stuen.

    Vi gik derfor hurtigt videre og tog en måling på ISF Expert 1-profilen.

    LG LA860W test


    ISF Expert 1-profilen forbedrer billedkvaliteten drastisk. Farverne er nu langt mere præcise og der er er kun ganske få, næsten ubetydelige problemer tilbage. ISF-profilen er ikke helt så imponerende, som THX-profilerne på Panasonics plasma-tv, men LG fortjener ros for sin indsats.

    LGs Expert-profiler bør således også kunne tilfredsstille langt de fleste brugere, som søger farvegengivelse, som skaberne af film og tv-serier havde forestillet sig. Hvis du alligevel ønsker at presse de sidste procenter ud af skærmen, så giver LG mulighed for at tilgå avancerede kalibreringsindstillinger. Vi tog nogle af dem i brug og kalibrerede tv’et.

    LG LA860W test


    Som du kan se, så formåede vi at forbedre farvenøjagtigheden en smule, men forbedringen er alt andet end drastiske. Det skal bemærkes, at vi ikke tog 10-100 IRE-kalibreringssystemet i brug, men hvis du selv ejer en kalibrator-enhed kan du tilgå det.

    Husk blot, at så avancerede farveindstillinger skal foretages separat for hvert enkelt eksemplar af LA860W og de kan ikke deles på tværs af modeller. Derfor har vi heller ikke taget dem i brug i vores foreslåede indstillinger herunder.

    Billedprofil:Ekspert1
    Baggrundslys80
    Kontrast80
    Lysstyrke:50
    V/H Skarphed:0
    Farve:50
    Nuance0
    Dynamisk kontrastFra
    Super opløsningFra
    FarveområdeStandard
    KantforbedringFra
    FarvefilterFra
    StøjreduktionFra
    Mpeg støjreduktionFra
    Sort niveauLav
    LED local dimmingFra
    TruMotionClear Plus / FraOff
    FarvetemperaturVarm2
    Gamma2.2
    RGB metode2 punkt
    R high -1
    G high-2
    B high+4
    R low-1
    G low0
    B low2
    Eco-funktionTil / Min


    Bemærk: Bruger du primært tv’et i en oplyst stue, kan en højere værdi for baggrundslys være at foretrække. Alternativt kan du slå Eco-funktionen til. TruMotion er også sat til Clear Plus / Fra. Hvis du bruger Clear Plus skal du hæve baggrundslys til omkring 50, men hvis du lader den være slået fra, kan det være en fordel at sænke baggrundslyset en smule, da billedet ellers kan fremstå meget lyst.

    Billedkvalitet på LG LA860W

    I dette afsnit gennemgås billedkvaliteten med de kalibrerede indstillinger.

    LA860W har en glasfront, der dækker både panel og ramme. Glasset giver anledning til visse refleksioner fra vinduer og lamper i lokalet. Alle stuer er naturligvis forskellige, så overvej dine omgivelser, men såfremt du har store vinduespartier modsat tv’et, så vil frontglasset med stor sandsynlighed kunne virke generende.

    Som nævnt så var vi rimelig overbeviste af LGs ISF-farveprofiler, men LA860W klarer sig ikke helt så overbevisende i vores farvenuancering tests. Vi bemærkede visse farvegradueringsproblemer i løbet af film; f.eks. i scener med en blå himmel, der graduerer fra mørkeblå til lysere blå. Tilsvarende så vi visse problemer i forbindelse med en solnedgangssekvens. Vi kunne bekræfte vores betragtninger med testmønstre og vi er ikke helt sikre på, hvorfor LA860W er et skridt tilbage i forhold til sidste års modeller. Vi formåede at fjerne en del af problemet i forbindelse med kalibreringen og LA860W er på ingen måde en dårlig skærm. Den klarer sig således ikke decideret dårligt mht. farvenuancering, men vi mener man kan forvente mere fra et tv i denne prisklasse.

    LG LA860W test
    LG LA860W test


    SD-billedkvaliteten er god og sammenlignet med LED-konkurrenterne, så har LG over de seneste 4-5 år flyttet sig fra et sted omkring bunden til et sted oppe i den gode ende. Tv-kanaler i SD-opløsning gengives naturligvis stadig blødere end tv-kanaler i HD-opløsning, hvilket kun er naturligt, men selv på et 55 tommer tv ser normale tv-kanaler ganske fornuftige ud, så det er positivt.

    LG LA860W test
    LG LA860W test


    HD-billedkvaliteten er fornem. LA860W håndterer flydende billeder i HD-opløsning som forventet og tvinger ikke en masse unødvendige ”billedforbedringer” ned over os. HD-billedkvaliteten fremstår derfor ren, uden synlige artefakter og med høj detaljegrad. Det eneste problem, som vi bemærkede uden stort besvær, var, at mørke filmscener lider under, at den sorte farve på LA860W ikke gengives særlig dybt. Det var ikke så markant i dagstimerne, men når vi dæmpede lyset i vores testlokale så vi tydeligt begrænsningerne.

    LG LA860W test
    LG LA860W test


    LA860W er en hurtig skærm, men meget hurtige bevægelser i f.eks. sport og spil har stadig en tendens til at vaske de helt små detaljer væk. Det er som sådan et generelt problem på LCD-paneler og derfor ikke specifikt for LA860W, men vi mener fortsat, at plasma-tv er synligt bedre på dette punkt.

    På trods af dette, så er LA860W stadig en meget velegnet skærm til film og sport. Vi oplevede ingen kritiske problemer. LA860W lider ikke af overdrive trailing og håndterer 1080p24-formatet fra Blu-ray-film korrekt. LA860W er således med i toppen indenfor LCD/LED-modeller.

    LG LA860W test
    LG LA860W test


    Et andet aspekt, som særligt gamere bør være opmærksomme på er input lag. Input lag har ingen betydning i forbindelse med film, sport og tv-serier, men har man en spilcontroller i hånden, kan en lille forsinkelse fra signalet modtages i tv’et til det vises, være generende.

    Som altid med LCD-modeller, så er niveauet af input lag meget højt i standardprofilen. Vi var heldigvis i stand til at reducere input lag betydeligt blot ved at skifte til Expert 1-profilen. LG tilbyder også en ”Game mode”, hvor målet er at reducere input lag mest muligt, men den begrænser dog muligheden for at indstille f.eks. farverne korrekt. Efter kalibrering nåede vi et niveau for input lag omkring 32-40 ms, hvilket er meget typisk for et LCD-panel.

    LG LA860W test
    LG LA860W test


    Nedenfor har vi målt sortniveauet og kontrast.

    Sortniveau0,22 cd/m20,12 cd/m2
    Lysstyrke245 cd/m2130 cd/m2
    Kontrastforhold1114:11083:1
    Kontrastforhold +/- 50


    Efter kalibrering målte vi sortniveauet til 0,12 cd/m2, hvilket er under gennemsnittet på high-end LED-modeller. LG har formået at forbedre dybden af den sorte farver over de seneste år, men de er stadig langt bagefter sine nærmeste konkurrenter i både LCD og plasma-lejrene. I dagstimerne kan LA860W godt levere et fornuftigt sortniveau, men i aftentimerne (hvor det menneskelige øjes iris åbner sig og er mere følsom overfor lys) fremstår sort en smule svag og grålig. Det er et af de områder, hvor LG skal forbedre sig, da det desværre påvirker den overordnede billedkvalitet negativt.

    LG LA860W test
    LG LA860W test


    Shadow detail er der derimod ikke meget at sætte at klage ved og LA860W formår at skelne de mørkeste toner af farver – og gråtoner – bedre end de fleste LED-modeller. Vi var således i stand til at sklene mere eller mindre alle tonerne af mørkegrå i vores testmønster – efter kalibrering vel og mærke.

    Nedenfor har vi undersøgt LA860W i et mørkelagt rum for at se om der er tendens til ujævn fordeling af lyset på skærmen; ofte kaldet clouding eller backlight bleeding.

    LG LA860W test
    LG LA860W test


    Desværre må vi konstatere, at LA860W har synlig clouding og backlight bleeding, som billeder også viser. Problemet i nederste venstre hjørne var tilmed synligt i film med sorte bjælker. Det er en skam.

    3D-billedkvalitet på LG LA860W

    I denne test vil vi undersøge 3D dybde, 3D billedkvalitet og 3D-crosstalk

    LA860W inkorporerer passiv 3D-teknologi, som blot kræver billige, polariserede 3D-briller, som de kendes fra biograferne. Det passive system har visse generelle fordele, men og visse ulemper i forhold til det aktive 3D-system, hvilket vi skitserer i denne artikel.

    3D-billedkvaliteten på LA860W afslører ikke væsentlige forbedringer i forhold til sidste års modeller. Der er stadig et meget lavt niveau af crosstalk, men Dual View-funktionen giver os stadig dobbelt-billeder i f.eks. Gran Turismo 5. Det næste skridt for det passive 3D-system bliver indførslen af Ultra HD-tv, som f.eks. dem LG er på vej med, hvor man stadig kan bruge de billige 3D-briller, som de kendes fra biograferne.

    LG LA860W test
    LG LA860W test


    3D-oplevelsen med passiv 3D belaster øjnene og koncentrationen langt mindre end den aktive 3D-oplevelse, og passiv 3D er derfor i vores bog mere praktisk anvendelig. Det er stadig gældende, at den passive 3D-teknologi påvirker 3D-billedkvaliteten en smule i negativ retning. 3D-billeder kan således virke en smule pixellerede, hvis man sidder meget tæt på tv’et. Fra afstand er det ikke synligt. Vi fastholder således også, at passiv 3D er det bedste kompromis, hvis du rent faktisk har til hensigt at bruge 3D i stuen med venner og familie.

    LA860W er således et udmærket og et ganske anvendeligt 3D-tv.

    PC og mediecenter

    Tv'et understøtter 1:1 pixelmapping. For at opnå 1:1 pixelmapping skal du indstille billedformatet på skærmen til “Kun Scanning”.

    Betragtningsvinkler

    LG gør brug af sine egne IPS-paneler i de fleste af deres tv og IPS-panelerne er bredt anderkendt som den LCD-variant med de bredeste betragtningsvinkler. Vi oplever fortsat et lille fald i kontrasten, når tv’et betragtes fra en yderlig vinkel og visse farver taber også en smule intensitet, men overordnet er betragtningsvinklerne meget brede.

    LG LA860W test
    LG LA860W test


    LG LA860W test
    LG LA860W test


    Lyden

    Vi har efterhånden sat vores forventninger rimelig lavt mht. højttalersystemer i moderne tv-skærme. Tv-skærmene er blevet så slanke, at de kun efterlader meget lidt volumen til ordentlig højttalere.

    LA860W har en indbygget subwoofer og to stereohøjttalere. Højttalersystemet leverer hverken imponerende lydtryk eller nuance, men det er bedre end i de typiske mellempris-tv. Bassen er en smule dybere og mere fyldig, men stadig ikke særlig kraftfuld. Stemmer fremstår forholdsvis klare. Højttalerne er således tilstrækkelige til sporadisk tv-kiggeri og er et skridt op i forhold til de fleste tynde LED-modeller, men ikke mere end det.

    Vi anbefaler fortsat separate højttalere til film, spil og musik.

    Konklusion

    LG fortsætter med at tilføje nye funktioner til Smart TV-platformen, der tilbyder tv-apps og integration med smartphones og tablets. Du kan streame mediefiler fra smartphone eller tablet op på tv-skærmen og du kan streame tv-kanaler fra tv-skærmen ned til de mobile enheder. Smart TV-platformen er også blevet hurtigere på grund af en ny processor. Alligevel oplever vi dog, at visse helt grundlæggende faktorer stadig ikke er på plads, og det undrer os, hvorfor LG ikke fokuserer mere på brugeroplevelsen, der stadig er forvirrende og frustrerende. Vi anbefaler således ikke at købe LA860W på baggrund af Smart TV-funktionerne.

    Billedkvaliteten er overordnet rigtig fin og LG bygger videre på tidligere års forbedringer; ikke mindst de præcise farver i Ekspert-farveprofilerne og den gode håndtering af billeder i både SD og HD-opløsning. LGs tv udmærker sig på flere punkter, men vi er ærgerlige over at konstatere, at LA860W havde visse problemer med farvegengivelsen. Vores største anke er dog, at LGs high-end LED-modeller stadig ikke formår at gengive en dyb og intens sort, hvilket billedkvaliteten desværre lider lidt under; særligt i aftentimerne. Det er ikke et kritisk problem og overordnet er LA860W et godt tv, men visse konkurrenter klarer sig bare synligt bedre på dette punkt. Til gengæld mener vi stadig, at LGs passive 3D-system er det mest brugbare 3D-system til dato og vi anbefaler således, at du satser på passiv 3D-teknologi, hvis du har til hensigt at sidde lange timer foran 3D-skærmen; f.eks. i forbindelse med 3D-spil.

    Alt i alt, så distancerer LA860W sig ikke rigtig fra sidste års LG-modeller. Vi ser hverken store forbedringer for Smart TV eller billedkvalitet. LA860W er et godt tv, som vil opfylde mange køberes behov, men i forhold til de bedste tv i klassen, oplever vi, at LG lige mangler en smule.

    Pris og forhandler:

    47"55"


    God HD-billedkvalitetSvagt sortniveau Stuen
    Passiv 3D stadig mest brugbare 3D-systemUjævnt lysHjemmebiografen
    Smart TV mørkbar hurtigereStadig mange små problemer med Smart TV-funktioner3D-underholdning
    God Expert-profil Plastikfod
    Slank ramme får tv’et til at virke mindre dominerende


    Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, Facebook, twitter eller RSS for at modtage besked når nye anmeldelser er online.

    LG LA860W debat

    Har du har konkrete spørgsmål eller tilføjelser henvises du til denne tråd i forummet, hvor skærmen kan diskuteres: LG LA860W debat

    Flere anmeldelser

    Test: Canvas

    31 May 2024 |

    Test: 98" TCL C805 (MQLED80)

    01 Mar 2024 |

    Test: Panasonic MZ2000 (MLA OLED)

    23 Feb 2024 |

    Test: Sony A95L (QD-OLED)

    21 Dec 2023 |