Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonRygte: Apple overvejer milliardbud på globale F1 rettigheder - FlatpanelsDK

Rygte: Apple overvejer milliardbud på globale F1 rettigheder

30 Sep 2023 | Rasmus Larsen |

Apple har fået smag for sportsrettigheder og overvejer nu at lægge et bud, der fordobler rettighedspengene til Formel 1 mod at få de globale rettigheder.

Det fremgår af branchemagasinet Business F1 Magazine, hvis kilder fortæller dem, at Apple er interesseret i de eksklusive globale senderettigheder i takt med, at udløber i forskellige lande.

Apples potentielle bud på Formel 1 beløber sig efter sigende til op mod 2 milliarder dollars (14,1 mia. kroner) om året. Til at starte med vil Apple angiveligt kunne få 25% af rettighederne og efter 5 år vil de kunne sidde på 100% af rettighederne verden over.


F1 kan få det dobbelte i posen

2 milliarder dollars er omtrent det dobbelte af, hvad de globale tv-rettigheder indbringer Formel 1 i dag, hvor rettighederne sælges særskilt marked for marked i stedet for globalt. Kilderne mener at vide, at Apple søger en aftale på minimum 7 år. Formula 1 Group har ikke ønsket at kommentere på magasinets informationer. Det er i dag Viaplay, som har rettighederne til Formel 1 i Danmark. Herudover tilbyder Formel 1 egen streamingtjeneste som app kaldet F1 TV.

Apple har succes med sport

Apple har i dag de globale rettigheder til MLS-fodbold i 10 år samt rettigheder til MLB-baseball i et stigende antal lande. MLS har vist sig at være en stor succes for selskabet, særligt efter Messi er kommet til Inter Miami i USA. Læs også: Apple tager opgør med sport i dyre, store tv-pakker Streaming af MLS-fodbold sælges som et sæsonpas i Apple TV appen på selskabets egne enheder og tredjepartsenheder. Man kan købe adgang til ligaen uden at skulle betale for andre sportsligaer eller indhold. - Kilde: Business F1 Magazine

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |