Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonFormel 1 streaming-tjeneste er åbnet - "light" udgave i Danmark - FlatpanelsDK

Formel 1 streaming-tjeneste er åbnet - "light" udgave i Danmark

11 May 2018 | Rasmus Larsen |

Streamingtjenesten F1 TV har trykket play netop som det spanske Grand Prix sættes i gang. Danskerne må dog indtil videre stille sig tilfreds med en ”light” udgave uden direkte udsendelser.

F1 TV er i luften

F1 TV streamer samtlige løb direkte uden reklamer, men denne adgang er indtil videre forbeholdt særlige regioner af hensyn til gældende licensaftaler. I Danmark sidder MTG (TV3/Viasat/Viaplay) på rettighederne til Formel 1 til og med 2018.

Danskere kan i stedet købe sig adgang til en ”light” udgave, som hedder ’F1 TV Access’. Den giver adgang til replays og højdepunkter, løb fra arkivet, dokumentarer, holdradio, kort over banerne og andre ting – men altså ikke direkte udsendelser. F1 TV Access koster 3 Euro per måned eller 25 Euro per år.

Den fulde ‘F1 TV Pro’ pakke kommer tilsyneladende til at koste 8 Euro per måned eller 65 Euro per år, når der åbnes for adgang i Danmark. Det er i hvert fald priserne i Tyskland, hvor den lille pakke koster det samme, som i Danmark

- “Alle øvelser, kvalifikationer og løb vil blive tilbudt som direkte udsendelser, sammen med pressekonferencer og interviews før og efter løbet. Abonnenter vil også kunne se direkte løb fra blandt andet de større supportserier, FIA Formel 2, GP3 serien og Porsche Supercup.”

Streamingtjenesten blev annonceret sidste år og der blev sat flere ord på planerne i februar 2018. Modsat Danmark har lande såsom USA og Tyskland fuld adgang fra første dag. Det er planen, at F1 TV streamingtjenesten skal blive global i takt med, at nuværende licensaftaler udløber.


F1 TV


Apps mangler stadig

Til gengæld kan danskerne se frem til en mere veludviklet tjeneste, når den åbner på disse fronter. På nuværende tidspunkt kan tjenesten udelukkende ses via en browser på en PC/Mac. Apps til Apple TV, Android TV og FireTV samt Android og iOS følger senere.

- “Ingen har nogensinde før forsøgt at opbygge en alt-omfattede oplevelse med så mange direkte udsendelser på en så global skala,” lyder det fra selskabet.

At gå direkte til forbrugeren – såkaldt over the top (OTT) – er en stigende tendens i branchen. Netflix har været frontløber og senest har sportsligaer fået øjnene op for mulighederne. MotoGP tilbyder allerede en tjeneste og den spanske LaLiga har
annonceret planer om at lancere egen streamingtjeneste.

Hvis du vil snuse til F1 TV, så kan du læse mere og tilmelde dig her.Flere nyheder

Guide: Hakker video på din Chromecast? Sådan opsættes den

29 Jul 2021 |

Philips lancerer nye OLED TV med HDMI 2.1

28 Jul 2021 |

Warner holder fast i simultan-premiere på 10 film næste år

27 Jul 2021 |

LG sender nye 8K og 4K LCD TV i handlen

27 Jul 2021 |

Allente åbner for OL i 4K HDR

23 Jul 2021 |

Visuel effekt-legende ser HFR som fremtidens film-format

23 Jul 2021 |